Skip to main content

Reparaţiile în şcoli, doar cu specialişti şi într-un anume timp! Laţcău explică de ce renunţă la Colterm pentru intervenţiile de acest gen

Retim – Fereşte-te de eticheta roşie!

Firmele interesate să repare tot ce se strică în şcoli şi grădiniţe au timp să îşi depună ofertele până pe data de 20 septembrie.

Este a doua licitaţie organizată de Primăria Timişoara, după ce prima a fost anulată.

Până acum, de astfel de intervenţii se ocupa Colterm, printr-o divizie specializată, însă viceprimarul Ruben Laţcău spune că lucrările erau de calitate proastă.

CITEŞTE ŞI: Amenzi de aproape 200.000 de lei, date numai în ultima săptămână de polițiștii locali, pe linie de mediu

Exact acesta este şi unul dintre motivele pentru care, spune edilul, reparaţiile trebuie externalizate şi nu făcute de o firmă din subordinea Consiliului Local.

Iar pentru a câştiga licitaţia, firmele interesate trebuie să demonstreze că au specialişti pentru toate tipurile de intervenţii şi pot executa lucrările urgente, într-un timp foarte scurt.

“Ne trebuie meseriaşi, specialişti. Nu putem să lucrăm cu oameni care astăzi dau la lopată cărbune şi în încarcă în cazan, iar mâine să îi punem să pună faianţă, iar poimâine, să monteze robinete (…) Există o clauză în contract care prevede timpi de intervenţie, nu număr de echipe. Noi avem, în acest contract, condiţii de calificare vizavi de tipul de specialişti pe care respectivele firme trebuie să îi aibă şi există şi condiţii vizavi de timpii de intervenţie”, a explicat Ruben Laţcău, viceprimar al Timişoarei.

Edilul spune că un alt motiv pentru care renunţă la serviciile Colterm îl reprezintă preţurile nejustificate la care erau decontate unele intervenţii.

În acest context, Laţcău le răspunde şi liberalilor, care zilele trecute au acuzat administraţia Fritz că vrea să dea contractul de reparaţii în şcoli, unei firme apropiate de USR.

„Noi am şi făcut plângeri pe această temă. Pe vremea echipei Faur-Lăudatu s-au făcut decontări de 100 de lei, metrul liniar de cablu de curent, care la orice magazin costă câţiva lei. Un calorifer care costă 200 de lei, ei în vindeau cu 800 de lei. Este un contract pentru care s-au făcut plângeri penale. Sunt foarte dornic să pun la dispoziţia Poliţiei şi procurorilor devizele şi lucrările pe care le-a efectuat Colterm.prin domnul Faur şi doamna Lăudatu (…) Atunci când a fost făcut acest contract, el a fost gândit de şeful Serviciului Şcoli şi Spitale, de la acea vreme, domnul Adrian Faur, membru PNL. Domnul Faur, după ce a făcut caietul de sarcini şi a semnat contractul cu Colterm, a plecat la Colterm, director comercial, funcţie din care s-a ocupat de acest contract. În Primărie, pe acel contract, responsabil a rămas doamna Anca Lăudatu, partenera de viaţă a domnnului Faur şi membră PNL. În Colterm, subordonat al domnului Faur, care se ocupa de implementarea acestui contract era fratele Ancăi Lăudatu, şi el membru PNL. Am avut o reţea foarte bine organizată, de membri PNL. Nu ştiu dacă a fost organizată la nivel de filială sau a fost una dintre multele structuri clientelare din PNL care, în mod evident, a făcut un contract extrem de complicat, unde există suspiciuni grave de corupţie”, a mai spus Laţcău.

Colterm se ocupă de reparaţiile în şcoli şi grădiniţe, din 2014 şi executa lucrările în baza unor comenzi făcute de angajaţii Primăriei Timişoara.

CITEŞTE ŞI: Investigație imagistică în premieră la Spitalul CFR din Timișoara! Angio-CT-ul coronarian permite diagnosticarea unor afecțiuni cardiovasculare, inclusiv a celor fără simptome

În medie, societatea de termoficare factura pentru aceste intervenţii, aproximativ 300.000 de euro anual.

Acum, administraţia Fritz a scos lucările la licitaţie în două loturi şi este dispusă să plătească 2,5 milioane de euro, pentru o perioadă de doi ani.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Perioada de verificare reCAPTCHA a expirat. Vă rugăm să reîncărcați pagina.


Alte articole

MoneyGram, companie de tehnologie financiară ce oferă soluții de plăți și servicii financiare globale lansează aplicația Money Transfers în România.
Primăria Timișoara vrea să reconfigureze zona de vis-a-vis de Gara de Nord din Timișoara, pentru a îmbunătăți percepția celor care vin în oraș, cu trenul.
Terenuri de tenis, de fotbal, săli de gimnastică și scrimă, patinoar, piste de alergare, patinoar, o scenă uriașă pentru concrete,  un skate-park și multe alte facilități, întinse pe o suprafață de 16 hectare de teren.
Conducerea Societății de Transport Public Timișoara a făcut o analiză a costurilor și a beneficiilor serviciului TroTM, iar când a tras linie, a decis că cel mai bine este să îl închidă.