Skip to main content

Reparaţiile în şcoli, doar cu specialişti şi într-un anume timp! Laţcău explică de ce renunţă la Colterm pentru intervenţiile de acest gen

Firmele interesate să repare tot ce se strică în şcoli şi grădiniţe au timp să îşi depună ofertele până pe data de 20 septembrie.

Este a doua licitaţie organizată de Primăria Timişoara, după ce prima a fost anulată.

Până acum, de astfel de intervenţii se ocupa Colterm, printr-o divizie specializată, însă viceprimarul Ruben Laţcău spune că lucrările erau de calitate proastă.

CITEŞTE ŞI: Amenzi de aproape 200.000 de lei, date numai în ultima săptămână de polițiștii locali, pe linie de mediu

Exact acesta este şi unul dintre motivele pentru care, spune edilul, reparaţiile trebuie externalizate şi nu făcute de o firmă din subordinea Consiliului Local.

Iar pentru a câştiga licitaţia, firmele interesate trebuie să demonstreze că au specialişti pentru toate tipurile de intervenţii şi pot executa lucrările urgente, într-un timp foarte scurt.

“Ne trebuie meseriaşi, specialişti. Nu putem să lucrăm cu oameni care astăzi dau la lopată cărbune şi în încarcă în cazan, iar mâine să îi punem să pună faianţă, iar poimâine, să monteze robinete (…) Există o clauză în contract care prevede timpi de intervenţie, nu număr de echipe. Noi avem, în acest contract, condiţii de calificare vizavi de tipul de specialişti pe care respectivele firme trebuie să îi aibă şi există şi condiţii vizavi de timpii de intervenţie”, a explicat Ruben Laţcău, viceprimar al Timişoarei.

Edilul spune că un alt motiv pentru care renunţă la serviciile Colterm îl reprezintă preţurile nejustificate la care erau decontate unele intervenţii.

În acest context, Laţcău le răspunde şi liberalilor, care zilele trecute au acuzat administraţia Fritz că vrea să dea contractul de reparaţii în şcoli, unei firme apropiate de USR.

„Noi am şi făcut plângeri pe această temă. Pe vremea echipei Faur-Lăudatu s-au făcut decontări de 100 de lei, metrul liniar de cablu de curent, care la orice magazin costă câţiva lei. Un calorifer care costă 200 de lei, ei în vindeau cu 800 de lei. Este un contract pentru care s-au făcut plângeri penale. Sunt foarte dornic să pun la dispoziţia Poliţiei şi procurorilor devizele şi lucrările pe care le-a efectuat Colterm.prin domnul Faur şi doamna Lăudatu (…) Atunci când a fost făcut acest contract, el a fost gândit de şeful Serviciului Şcoli şi Spitale, de la acea vreme, domnul Adrian Faur, membru PNL. Domnul Faur, după ce a făcut caietul de sarcini şi a semnat contractul cu Colterm, a plecat la Colterm, director comercial, funcţie din care s-a ocupat de acest contract. În Primărie, pe acel contract, responsabil a rămas doamna Anca Lăudatu, partenera de viaţă a domnnului Faur şi membră PNL. În Colterm, subordonat al domnului Faur, care se ocupa de implementarea acestui contract era fratele Ancăi Lăudatu, şi el membru PNL. Am avut o reţea foarte bine organizată, de membri PNL. Nu ştiu dacă a fost organizată la nivel de filială sau a fost una dintre multele structuri clientelare din PNL care, în mod evident, a făcut un contract extrem de complicat, unde există suspiciuni grave de corupţie”, a mai spus Laţcău.

Colterm se ocupă de reparaţiile în şcoli şi grădiniţe, din 2014 şi executa lucrările în baza unor comenzi făcute de angajaţii Primăriei Timişoara.

CITEŞTE ŞI: Investigație imagistică în premieră la Spitalul CFR din Timișoara! Angio-CT-ul coronarian permite diagnosticarea unor afecțiuni cardiovasculare, inclusiv a celor fără simptome

În medie, societatea de termoficare factura pentru aceste intervenţii, aproximativ 300.000 de euro anual.

Acum, administraţia Fritz a scos lucările la licitaţie în două loturi şi este dispusă să plătească 2,5 milioane de euro, pentru o perioadă de doi ani.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

25 de ani de la înființarea SMURD Timiș! Raed Arafat, prezent la Timișoara

SMURD Timiș a împlinit astăzi 25 de ani! La aniversare a participat și secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

O femeie plecată la muncă în Italia, dispărută de aproape un an! Familia a cerut ajutorul Poliției

O femeie de 39 de ani, plecată la muncă în Italia, dată dispărută de familie. Fratele acesteia a alertat autoritățile, după ce nu a mai putut lua legătura cu ea.

Premierul Marcel Ciolacu: Timișoara merită să aibă un stadion pe măsura sa!

Premierul României, Marcel Ciolacu a avut astăzi, o întâlnire cu suporterii la Timișoara, unde s-a discutat pe tema stadionului.

O fată de 14 ani, dispărută fără urmă! Familia e disperată și cere ajutor tuturor

O fată de 14 ani ani a dispărut fără urmă, de seara trecută! Mama copilei a alertat autoritățile, după ce nu a mai putut lua legătura cu aceasta.

Copil de 12 ani, la spital după ce a fost lovit de o autoutilitară pe trecerea de pietoni!

Accident grav de circulație, în care a fost implicat un copil de 12 ani. Acesta a fost lovit pe trecerea de pietoni de o mașină, în timp ce încerca să treacă strada în mod regulamentar.

Topul Firmelor din Județul Timiș, ediție aniversară! Când are loc evenimentul?

Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timiș va găzdui cea de-a 30-a ediție aniversară a Galei Excelenței în Afaceri – Topul Firmelor din Județul Timiș, desfășurată sub sloganul: “TOP 30 – Împreună pentru afaceri de succes”.  

Pascal Bruckner, invitat de onoare la deschiderea anului universitar de la UVT

Universitatea de Vest din Timișoara a dat startul noului an universitar 2023-2024 printr-o ceremonie de excepție, avându-l ca invitat special pe celebrul romancier și eseist francez, Pascal Bruckner.

“Nu există drog mai tare decât sexu’!” Rapperul care invocă drogurile, pe scenă, exclus din programul TM2023

Rapperul Guess Who, pe numele său real Laurenţiu Mocanu, a fost oprit miercuri, pentru un control de rutină în traficul din Bucureşti, iar rezultatul DrugTestului a fost pozitiv.

Universul se dezbracă de secrete! Muzeul Naţional al Banatului aduce în prim plan obiecte inedite legate de spațiul cosmic

Muzeul Național al Banatului și Asociația Inițiativă în Educație au pregătit pentru cei interesaţi de univers, o expoziţie inedită, care va fi vernisată miercuri, 4 octombrie, de la ora 17:00.

Cursuri de prim ajutor, în şcolile din Timişoara! 30 de licee şi şcoli gimnaziale s-au înscris deja în proiect

Astăzi, la Timişoara, Inspectoratul Şcolar, Primăria şi Inspectoratul pentru Situaţiide Urgenţă au semnat un protocol de colaborare pentru pregătirea elevilor de a face față unor posibile situații de risc sau de urgență.