Skip to main content

Amenzi de aproape 200.000 de lei, date numai în ultima săptămână de polițiștii locali, pe linie de mediu

Polițiștii locali timișoreni au dat amenzi de aproape 200.000 de lei, pe linie de mediu, numai în ultima săptămână!

Polițiștii din cadrul Serviciului Protecția Mediului au verificat un număr 90 de sesizări scrise și telefonice de la timișoreni, referitoare la terenuri neîngrijite infestate cu ambrozie, disconfort produs de diferite activități comerciale, șantiere și lucrări de renovare, amenajări interioare, rampe clandestine cu deșeuri și abandon de deșeuri, neîntreținerea corespunzătoare a curților, parcărilor, spațiilor deținute sau utilizate, nerespectarea colectării selective a deșeurilor la asociațiile de proprietari, existența contractelor de salubrizare pentru deșeurile generate de către persoane fizice și juridice.

Au fost făcute 81 verificări și reverificări în scopul soluționării sesizărilor aflate în lucru.

Ca urmare a controalelor efectuate de polițiștii locali au fost aplicate, în total, un număr de 40 cu amenzi în valoare de 182.000 lei.

Pe linia respectării colectării selective a deșeurilor la asociațiile de proprietari, respectiv întreținerea curățeniei în jurul imobilelor, la locul de amplasare a pubelelor, au fost verificate 85 de asociații, fiind aplicate 6 sancțiuni în valoare de 14.000 lei. Au fost identificate 12 rampe de deșeuri care au fost transmise Primăriei în vederea igienizării și au fost împărțite 60 de pliante și afișe cu centrele de colectare cu aport voluntar și pe linia prevenirii abandonului pe domeniul public.

Pe linia respectării legislației de mediu la șantiere, au fost verificate 15 șantiere, fiind aplicate 3 sancțiuni cu valoare 7.500 lei și o sancțiune în valoare de 40.000 de lei pentru gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor pe strada Arieș.

Pe linia respectării legislației referitoare la combaterea plantei alergene ambrozia, au fost verificate 55 de terenuri neîntreținute, fiind aplicate 15 sancțiuni.

Pe linia depistării persoanelor care abandonează sau depozitează deșeuri pe domeniul public au fost identificate 12 rampe clandestine de deșeuri și transmise spre salubrizare Primăriei, fiind sancționate cu 7.500 de lei un număr de 6 persoane surprinse abandonând gunoaie. Au fost verificate 125 de contracte de salubrizare și au fost înmânate 60 de pliante și afișe cu centrele de colectare cu aport voluntar și pe linia prevenirii abandonului pe domeniul public.

Pe linia verificării respectării legislației pe linie de mediu, au fost verificați 18 agenți economici care desfășurau activități tip peco, fiind aplicate 6 amenzi în valoare de 13.000 lei pentru nerespectarea colectării selective, un proces verbal pentru lipsă responsabil gestionare deșeuri și două procese verbale de 100.000 lei pentru funcționare fără autorizație de mediu.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au organizat astăzi seminarul de instruire privind modul de aplicare a reglementărilor legislative în vigoare privind protecția consumatorului.