Veste de ultimă oră! Fritz anunţă câştigarea unui proiect istoric din fonduri europene: peste 60 de milioane de euro

Parcul auto al STPT va fi complet înnoit, după ce Ministerul Dezvoltării a aprobat cererea de finanţare depusă de Primăria Timişoara, pentru schimbarea flotei.

Este vorba despre un proiect prin PNRR, în valoare de 308 milioane de lei, despre care primarul Dominic Fritz spune că este unul istoric pentru oraş.

CITEŞTE ŞI: Investiţie uriaşă, lângă Timişoara! O mare companie părăseşte oraşul în favoarea unei comune, unde alocă 20 de milioane de euro

Suma acoperă achiziţia a 55 de mijloace de transport noi, toate electrice.

Mai exact, vor fi cumpărate 30 de autobuze, 17 tramvaie şi 8 troleibuze.

„Aceasta este cea mai mare finanţare pentru un singur proiect pe care a primit-o Timişoara vreodată. Dintre toate proiectele depuse de primăriile din ţară, cam un sfert din suma pusă la dispoziţie de această linie de finanţare este absorbită de acest proiect din Timişoara”, a declarat Dominic Fritz.

Edilul speră ca înoirea flotei STPT va face ca numărul de timişoreni care aleg transportul în comun să crească.

Astfel, se va rezolva problema traficului infernal, care reprezintă una dintre cele mai mari nemulţuri ale locuitorilor.

CITEŞTE ŞI: Jumătate din centrele de permanență din Timiș vor fi desființate din 1 decembrie! Se vor face economii 12 milioane de lei pe an

Odată aprobată cererea de finanţare, urmează semnarea contractului şi lansarea licitaţiei.

Primarul speră ca la finalul anului viitor, în Timişoara ajungă primele mijloace de transport în comun noi, cumpărate prin acest proiect, însă termenul ar putea fi devansat.

„Cu un pic de noroc, nu exclud ca până la sfârşitul anului viitor să vedem primele mijloace de transport în comun schimbate. Analizăm inclusiv varianta de a ne prevala de o clauză din contractul cu Bozankaya să luăm tramvaie de la ei, în continuare, fără să mai facem o licitaţie. Juriştii noştri vor analiza cu ministerul, dacă acest lucru este posibil. În acest caz, am putea ca la anul să aducem primele tramvaie plătite prin acest contract”, a mai spus Fritz.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Tânără de 19 ani, abandonată într-o maşină distrusă în urma unui accident rutier!

Din cauza vitezei, şoferul unui autoturism a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, maşina a părăsit şoseaua şi s-a oprit într-un canal.

Pericolul din centrul Timişoarei! Avertismentul consilierului local, Simion Moşiu: dacă pică o bucată de beton?

Unul dintre simbolurile Timişoarei continuă să fie în paragină, deşi Consiliul Local a aprobat suma necesară pentru reparaţii.

Controverse uriaşe, în jurul Târgului de Crăciun de la Timişoara! „Kitsch-ul a pus stăpânire pe Cetate! Ruşinos!”

Astăzi se deschide Târgul de Crăciun de la Timişoara, însă imaginile din timpul pregătirilor au făcut ocolul internetului şi au stârnit o mulţime de nemulţumiri.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.