Skip to main content

Jumătate din centrele de permanență din Timiș vor fi desființate din 1 decembrie! Se vor face economii 12 milioane de lei pe an

Prefectul de Timiș, Mihai Ritivoiu anunță că a rezolvat problema centrelor medicale de permanență din județ! Jumătate vor fi reorganizate, jumătate desființate.

La nivelul județului Timiș funcționau 47 de centre de permanență, față de 355 în restul țării. Doar în Timișoara existau 17 centre, 4 în Lugoj, unele la 500 metri distanță, în condițiile în care menirea acestora era destinată zonei rurale, mai spune prefectul județului.

Practic era un centru la 14.500 locuitori, față de 55.000 locuitori, cât este media în restul țării.

Centrele de permanență din Timiș au costat în fiecare an bugetul o sumă de aproximativ 22.500.000 de lei.

În urma reorganizării însă, numărul centrelor se reduce la jumătate. 25 din cele 47 de centre de permanență din județ, urmând să fie desființate, iar restul reorganizate. La final se va face o economie de peste 12 milioane de lei anual.

În iulie, după finalizarea controlului, am dispus o analiză strictă a activității acestora. Am făcut drumuri la Ministerul Sănătății, am discutat la concret pe subiect și cu domnul Ministru Rafila. Azi pot să anunț măsurile privind reformarea activității centrelor de permanență din județul Timiș: din totalul de 47 de centre, 12 au fost reorganizate, 10 sunt în curs de organizare (stabilim în următoarele zile dacă își mențin activitatea sau nu, funcție de clarificările pe care le vor aduce), iar 25 se desființează începând cu 01 decembrie, în Timișoara se desființează 11 centre și rămân 6; în Lugoj se desființează 3 centre și rămâne 1”, spune Mihai Ritivoiu, prefectul județului Timiș.

Ritivoiu spune că centrele au fost înființate haotic. Spre exemplu, în zona de est a județului, de la Racovița până la Margina, nu e niciunul. Mai mult, într-o localitatea erau două centre de permanență, dintre care unul deservea un sat al unei alte comune.

Analizăm deschiderea de noi centre în zonele izolate. Estul județului nu are niciun centru de permanență. Primul probabil că va fi deschis în comuna Nădrag, care ne-a făcut deja o solicitare în acest sens. Vom economisi aproximativ 12 milioane de lei în fiecare an. De când sunt prefect, mi-am făcut până acum dușmani în rândul dezvoltatorilor imobiliari, ai școlilor de șoferi și ai celor care se ocupă cu înmatriculările auto. Acum e rândul medicilor din centrele de permanență, ce vor fi deconectați de la robinetul de bani ai bugetului de stat. Cuantific dușmănia la o valoare de 12 milioane de lei anual și mă aștept la acuzații, proteste, atacuri”, mai spune prefectul de Timiș, Mihai Ritivoiu.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Robu: „Vom revitaliza Centrul Istoric” (P)

Nicolae Robu, candidatul la Primăria Timișoara din partea Alianței PSD-PNL, își propune revitalizarea centrului istoric al orașului, pentru valorificarea mai bună a transformării la care el a fost supus de Administrația Robu în anii 2013-2015.

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo (P)

Ne-am adunat aici ca susținători ai valorilor de dreapta și ca oameni care conștientizează amenințarea pe care o avem în față, aceea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real.

Primăria Timişoara a transformat Bulevardul Cetăţii, în loc de întâlnire pentru întreaga comunitate

Bulevardul Cetății, devenit, prin investiția derulată de municipalitate, o arteră etalon a mobilității urbane moderne și sustenabile, a fost astăzi gazda evenimentului „Străzi pentru comunitate”.

Destinație de vis, la două ore distanță de Timișoara! Când încep zborurile charter către Mallorca?

Nu ți-ai stabilit concediul încă? Nicio problemă! Palma de Mallorca te așteaptă, iar începând din iunie încep zborurile charter pentru această destinație.

Vești mult așteptate de timișoreni! Se înființează o nouă linie de autobuz și se reia circulația tramvaiului 6!

Timișorenii vor avea la dispoziție două noi opțiuni de călătorie: o nouă linie de autobuz care va lega Calea Urseni de oraș și reluarea circulației tramvaiului 6, suspendat din cauza lucrărilor de modernizare pe bulevardul Stan Vidrighin.