Skip to main content

UVT lansează MapSense, un proiect unic de accesibilizare instituțională pentru nevăzători!

Retim – Fereşte-te de eticheta roşie!

Universitatea de Vest din Timișoara lansează proiectul „MapSense – Navigating the World by Touch”, unic în România, care accesibilizează sub forma unor machete tactile clădirea principală de pe bulevardul Vasile Pârvan, nr. 4.

Evenimentul este organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Persoanelor cu Dizabilități, care se celebrează anual în luna decembrie.

Lansarea are loc joi, 7 decembrie, de la ora 13:15, la sediul central al Universității de Vest din Timișoara, în sala A01.

La eveniment vor participa rectorul UVT, Marilen Pirtea, coordonatorii de proiect și reprezentanții Facultății de Sociologie și Psihologie a UVT.

Echipa implicată în proiect a lucrat mai bine de un an la realizarea celor șapte machete de mari dimensiuni. Acestea sunt printate din plastic, prin tehnica de printare 3D. Scopul lor este să ofere persoanelor nevăzătoare un model redus la scară al structurii fiecărui etaj al clădirii. Astfel de modele tactile ajută nevăzătorii să înțeleagă spațiul în care se află și să se orienteze mult mai bine în interiorul unei clădiri atât de complexe.

Machetele vor fi montate la intrarea principala și în dreptul ieșirii din lift de la fiecare etaj. Lucrarea este rezultatul unei munci de echipă, în care s-au implicat studenți și profesori din Facultatea de Sociologie și Psihologie, Departamentul de Geografie și Departamentul de Informatică.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Perioada de verificare reCAPTCHA a expirat. Vă rugăm să reîncărcați pagina.


Alte articole

MoneyGram, companie de tehnologie financiară ce oferă soluții de plăți și servicii financiare globale lansează aplicația Money Transfers în România.
Primăria Timișoara vrea să reconfigureze zona de vis-a-vis de Gara de Nord din Timișoara, pentru a îmbunătăți percepția celor care vin în oraș, cu trenul.
Terenuri de tenis, de fotbal, săli de gimnastică și scrimă, patinoar, piste de alergare, patinoar, o scenă uriașă pentru concrete,  un skate-park și multe alte facilități, întinse pe o suprafață de 16 hectare de teren.
Conducerea Societății de Transport Public Timișoara a făcut o analiză a costurilor și a beneficiilor serviciului TroTM, iar când a tras linie, a decis că cel mai bine este să îl închidă.