Skip to main content

Literatură printre petale! Festivalul florilor de la Iulius Garden se întoarce la Timișoara, învăluit în parfum și culoare

Echipe de floriști din toată țara își vor prezenta parfumatele și coloratele creații, în cadrul celei de-a doua ediții a Festivalului florilor, de la Iulius Town, în acest weekend.

Astfel, zona Garden va fi transformată într-o scenă de poveste, timp de trei zile, de vineri și până duminică, unde mai mulți artiști floriști vor expune, conform temei din acest an, scene sau personaje din literatura universală.

Printre creațiile expuse în acest weekend se vor regăsi: rochia care plutește, rochia care are ca temă principală „Farmecul Ielelor” din mitologia românească, „Costumul popular Femeiesc” din zona Banatului, „Fata Verde”, rochia în culori electrice, cu flori naturale vopsite, dar și flori construite de sârme decorative, cu efect metalic, dar și multe alte creații inedite.

Vizitatorii evenimentului vor fi direct conectați la lucrările artistice expuse prin mișcarea, apa, lumina sau mirosul din ambianță, care vor completa experiența generală a fiecăruia.

„Doresc să construim împreună un eveniment cu un impact social complex, care să reunească oamenii pasionați de flori, cei mai buni floriști din România, alături de antreprenori mai noi sau mai vechi în domeniul nostru, furnizorii industriei floristice, firmele private partenere, publicul larg și întreaga comunitate a orașului Timișoara. Simțul și experiențele trăite de vizitatorii/participanții la FLORALL sunt reale, autentice, implicative, interactive și în egală măsură educative. Tema aleasă are legatură directă cu dorința mea de a oferi valoare adaugată  tuturor participanților și vizitatorilor, atât prin provocările proiectelor, prin bucuria florilor expuse, cât și printr-o călătorie plastică prin literatura universală”, transmite Anca Vlad, organizatorul Florall.

Fotocornerul va fi în centrul atenției evenimentului, locul în care mii de flori viu colorate, transformate într-un tunel tridimensional, vor oferi un cadru spectaculos și numai bun pentru a fi importalizat.

Podul florilor românești va fi cel de-al doilea obiectiv care promite să atragă atenția tuturor, fiind decorat cu o instalație florală complexă, menită să fascineze toți vizitatorii, dar și să marcheze festiv Ziua Națională a bujorului românesc.

Copiii vor avea un aport considerabil în cadrul festivalului, întrucât școlile din Timișoara sunt invitate să realizeze instalații florale alături de profesioniști din domeniu, iar lucrările florale, inspirate din personajele favorite ale acestora vor fi expuse într-o zonă special dedicată acestora.

Totodată, copiii o vor putea întâlni pe Zâna florilor, duminică, de la ora 15:00, după teatrul de păpuși.

Vor participa la eveniment artiști florali cunoscuți, precum: Adina Dancianu (Iași), Andrei Bindea de la (Bistrița), Daniel Nora (București), Ioana Palconi (Făget), Tunde Decor (Târgu Mureș), dar și alții.

Organizatorii evenimentul anunță că pe toată perioada de desfășurare a festivalului vor fi organizate ateliere de creație florală, atât pentru copii cât și pentru adulți, vor avea loc demonstrații florale cu teme interesante și inedite, statui vivante cu rochii de flori, seminarii privind utilizarea plantelor în viața noastră, iar copiii talentați ai Timișoarei vor fi invitați, din nou, pe scenă.

De asemenea, aceștia promit mai multe alte activități interactive surpriză, foto boot, campanii și diverse promoții ale partenerilor festivalului.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la picnic! Relaxare și voie bună pentru timișorenii din zona Soarelui și nu numai

Dacă vrei să mergi la picnic, dar fără să te îndepărtezi prea mult de casă, îți poți lua o pătură și oamenii dragi alături și să vă bucurați de atmosferă, într-unul dintre parcurile orașului.

Ultimul meci acasă pentru Banat Girls Comloșu Mare, în acest campionat!

  Banat Girls Comloșu Mare încheie serie meciurilor de acasă din play-out-ul Superligii de fotbal feminin cu cel mai puternic adversar din această fază a sezonului, Gloria 2018 Bistrița Năsăud.

VIDEO La un pas de tragedie! O mașină a fost făcută praf după ce a lovit puternic un tir

Impact violent între două mașini și un tir! Unul dintre autoturisme a fost proiectat într-un zid de susținere de pe marginea drumului.

Ești în căutarea unui utilaj agricol sau industrial, sau poate a unui iaht? Maxutil este locul care satisface și cele mai exigente gusturi!

Maxagro, un titan al companiilor cu profil agricol din Uniunea Europeană, cu o experiență de 31 de ani, își propune să devină cel mai important partener pentru mediul de business din România, odată cu inaugurarea Maxutil.