Skip to main content

Se sparge din nou betonul în zona Torontalului! Eroare gravă, pe şantierul de pe Cetăţii! Constructorul a  montat greşit, linia de tramvai

Reprezentanţii Primăriei Timişoara au primit concluziile finale după incidentul de săptămâna trecută când tramvaiul care efectua probe pe liniile proaspăt reabilitate de pe tronsonul Cetăţii-Torontalului, a acroşat un stâlp.

Dacă iniţial s-a vehiculat că muncitorii au amplasat greşit stâlpul, după verificări minuţioase, specialiştii şi-au dat seama că problema este mult mai gravă.

CITEŞTE ŞI: Accident mortal pe o șosea din Timiș! O femeie și-a pierdut viața după ce a intrat cu bicicleta într-o mașină!

În zona intersecţiei dintre bulevardul Cetăţii şi Calea Torontalului, unde întoarce tramvaiul 4, liniile au fost montate greşit.

Acum, lucrarea trebuie refăcută atât la suprafaţă cât şi în subteran, pentru remedierea greşelii pe care viceprimarul Laţcău i-o atribuie dirigintelui de şantier.

Asta în contextul în care liniile de tramvai au fost montate la o distanţă considerabilă faţă de locul prevăzut în proiect.

“Este o eroare de execuţie care s-a făcut în faza de mutare a liniei. Problema nu este la stâlpii de catenară sau la stâlpii care susţin linia. Problema este la linia cale, care trebuie refăcută într-o parte a acelei intersecţii. Am avut o discuţie, săptămâna trecută dar şi astăzi, cu cei de la PORR, iar mâine vom face o şedinţă extraordinară a Comisiei de Circulaţie şi vom aproba o închidere, începând cu ziua de miercuri, iar ei vor începe să refacă acea intersecţie în întregime, de la fundaţie, astfel încât să ne asigurăm că la sfârşit vom avea o intersecţie total funcţională, unde să se poată circula fără probleme, atât cu tramvaiul cât şi cu maşina. Asta mai ales că nu vom mai avea peste 5-10 ani, alte probleme de rezolvat. Ca tare, cerinţa Primăriei a fost ca întreaga intersecţie să fie refăcută, de la rost la rost, să spargă, să refacă în întregime linia cale, fundaţia pe care stă linia cale, iar termenul de finalizare a lucrării este 28 decembrie. Nu vor primi nicio zi în plus pentru această eroare”, a explicat viceprimarul Ruben Laţcău.

Edilul mai spune că remedierea problemei se va face pe cheltuiala constructorului iar în cazul în care muncitorii nu vor finaliza lucrarea până pe 28 decembrie, va aplica penalităţi de întârziere.

Până atunci, circulaţia în zonă va fi din nou restricţionată, desfăşurându-se pe o singură bandă pe sens.

CITEŞTE ŞI: Nu-l mai vor nici USR-iştii! Petiţia cu iz electoral pentru susţinerea lui Fritz, semnată de mai puţin de 2.000 de oameni

Distribuie pe rețele de socializare

Comments (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au organizat astăzi seminarul de instruire privind modul de aplicare a reglementărilor legislative în vigoare privind protecția consumatorului.