Skip to main content

VIDEO: Căutări disperate, pentru găsirea fetiţei care a dispărut în tragedia din zona Periam Port. O echipă din Olanda, cu câini dresaţi, participă la operaţiune

În această dimineaţă, 10 voluntari din Olanda, printre care se numără şi trei cetăţeni români, s-au alăturat misiunii de căutare pe râul Mureş, unde la finalul lunii mai, doi adulţi şi trei copii şi-au găsit sfârşitul.

Unul dintre micuţi a fost scos din ape, chiar în seara în care s-a petrecut nenorocirea, dar medicii nu au mai putut face nimic pentru el, decât să declare decesul.

CITEŞTE ŞI: Pieton ucis într-un accident înfiorător! Şoferul vinovat a fugit de la locul faptei

Celelalte patru victime au fost căutate fără încetare, însă abia după cinci zile a fost descoperit trupul neînsufleţit al unuia dintre bărbaţi, în apropiere de locul în care s-a răsturnat barca.

După încă două zile, a fost găsit şi cel de-al doilea adult, în zona localităţii Igriş, iar în ziua următoare a fost descoperit şi cadavrul unuia dintre cei doi copii.

Băiatul de 11 ani a fost găsit pe teritoriul Ungariei, iar echipele de intervenţie au continuat căutările, pentru a găsi şi fetiţa de 7 ani, care a dispărut în apele Mureşului.

Până acum, toate eforturile lor au fost în zadar, iar acum o echipă de voluntari din Olanda, cu câini dresaţi pentru căutarea de cadavre în apă, şi-a oferit ajutorul.

„Astăzi, 19 mai, 10 voluntari sosiți din Olanda (printre care se numără trei cetățeni români), se alătură misiunii de căutare pe râul Mureș. Signi Zoekhonden va interveni pe parcursul zilei cu o echip[ profesionist[ de scafandri, sonare şi 5 câini de căutare cadavre pe apă. Aceștia sunt special dresați pentru a-și dezvolta abilitățile de detectare a mirosului specific rămășițelor umane, precum și tehnicile de căutare. Totodată pot salva și persoane cu semne vitale. Câinii sunt învățați să diferențieze mirosuri și să localizeze sursa lor. Abilitățile lor fac un atu de neprețuit în operațiunile de căutare-salvare pe apă„, transmite ISU Timiş.

CITEŞTE ŞI: Atenţie, timişoreni! Se schimbă Regulamentul Timpark! Peste 2.000 de noi locuri incluse în sistemul cu plată şi parcări cu barieră, în zona centrală

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Înfrângere pentru Banat Girls în fața campioanelor de la Universitatea Cluj, în ultimul amical al iernii!

Banat Girls Comloșu Mare a pierdut cu 3-0 ultimul meci de verificare din pauza competițională în compania Universității Olimpia Cluj, partidă disputată pe o nouă bază sportivă inaugurată recent la Sebeș.

Dramă fără margini, în familia unui băiat de 16 ani! Adolescentul a murit după un meci de fotbal

Un băiat de 16 ani a murit la spital, după ce i s-a făcut rău în timpul unui meci de fotbal, pe terenul de sport din Biled, judeţul Timiş.

Povestea unei campioane! Amalia Ghigoarţă, tânăra din Poeni-Pietroasa, care calcă pe urmele Nadiei Comăneci

Amalia Ghigoarță, o tânără de numai 17 ani, a reușit să se impună în lumea gimnasticii cu determinare și pasiune, dovedind că originile sale din Poieni-Pietroasa nu sunt doar geografice, ci și o sursă de putere și inspirație.

SCM Timișoara dă nouă jucători la naționala de rugby

Naționala de rugby a României încheie parcursul din Rugby Europe Championship (REC) cu semifinala din Georgia și cu meciul de clasament. 

Noi lucrări la rețeaua Aquatim! Se întrerupe apa pe mai multe străzi din Timișoara, dar și în localitatea Izvin

Începând de luni, alimentarea cu apă va fi întreruptă temporar în vederea efectuării de lucrări la conducte, dar și pentru spălarea reței de distribuție.

Hemoragie de plecări din PNL și USR! Aproape 20 de primari și viceprimari au trecut la PSD

PSD Timiș continuă campania de racolări, în vederea consolidării organizației, pentru a obține un scor cât mai bun, la alegerile locale, din luna iunie.

CCIA Timiș continuă sesiunea de înscrieri la programe de formare profesională

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș prin Direcția  Instruire, Formare și Perfecționare Profesională organizează cursuri de formare profesională de specializare, calificare și instruire în baza acreditărilor emise de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale și Ministerul Educației și Cercetării.

Bătaie generală, în miez de noapte! Patru indivizi și-au împărțit pumni și picioare

A fost nevoie de intervenția polițiștilor, azi-noapte la Timișoara, unde patru bărbați, s-au distrat de minune, într-un restaurant de pe strada Ștefan cel Mare, după care s-au luat la bătaie.