Skip to main content

Alertă în Timiş! Aproape 20.000 de porci vor fi ucişi! Măsuri de urgenţă, după confirmarea a două focare de pestă porcină africană

În judeţul Timiş au apărut noi focare de pestă pornică africană, unul în gospodăria unui localnic din Opătiţa, iar altul, la ferma Smithfield din Cenei.

După ce rezultatele probelor prelevate din cele două locaţii au confirmat boala, autorităţile au instituit de urgenţă, mai multe măsuri, pentru evitarea transmiterii pestei.

CITEŞTE ŞI: VIDEO: Căutări disperate, pentru găsirea fetiţei care a dispărut în tragedia din zona Periam Port. O echipă din Olanda, cu câini dresaţi, participă la operaţiune

Astfel, toate animalele din cele două focare vor fi ucise, iar cadavrele vor fi neutralizate. Este vorba despre aproape 18.000 de porci.

În plus, autorităţile au stabilit zonele circulare de protecţie şi supraveghere de 3 şi respectiv 10 km din jurul celor două focare de pestă porcină africană.

Pentru locaţia de la Cenei, perimetrul este următorul:

Zona de protecție (0-3 km) cu următoarele localități – CENEI, BOBDA

Zona de supraveghere(3-10 km) BEREGSAUL MARE, BEREGSAUL MIC, CĂRPINIȘ, UIVAR, SÂNMARTINUL MAGHIAR, RĂUȚI, DINIAȘ, SÂNMIHAIUL GERMAN și PUSTINIȘ

Ferme ale SC SMITHFIELD ROMÂNIA Fermele Checea l, Checea 2 si Checea 3

Pentru focarul din localitatea Opătița, s-au stabilit două zone pentru protejarea perimetrului contaminat și anume:

Zona de protecție (0-3 km) cu următoarea localitatea- OPĂTIȚA

Zona de supraveghere(3-10 km) în jurul focarului, de minim 10 km, care include și zona de protecție, pe raza localităților: DETA, BANLOC, SOCA, OFSENIȚA, VOITEG, FOLEA, BIRDA, BERECUȚA, MĂNĂSTIRE, SÂNGEORGE, ROVINIȚA MARE, ROVINIȚA MICĂ, BREȘTEA ȘI DENTA.

Exploatații comerciale suine: SC SMF ROMÂNIA SRL – Ferma VOITENI, SC SMF România SRL – Ferma BIRDA, SC SMF ROMÂNIA SRL – Ferma GĂTAIA NOUĂ.

CITEŞTE ŞI: Atenţie, timişoreni! Se schimbă Regulamentul Timpark! Peste 2.000 de noi locuri incluse în sistemul cu plată şi parcări cu barieră, în zona centrală

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Rezultate extraordinare pentru România, în cadrul celei de-a Șasea ediție a Olimpiadei Balcanice de Fizică, unde s-a făcut cu adevărat remarcat și un elev timișorean, devenind unul dintre cei mai buni din regiunea sud-estică a Europei, la fizică.
În această dimineaţă, angajaţi ai Primăriei Timişoara şi poliţiști locali au descins în zona Blaşcovici, la o familie de rromi care s-a făcut stăpână peste un teren de 2.000 de metri pătraţi.
La invitația Camerei de Comerț Româno-Germană (AHK), președintele CCIA Timiș, Florica Chiriță, a participat la Sărbătoarea Verii  2024, unul dintre cele mai așteptate evenimente organizate de AHK România.