Skip to main content

Situaţie alarmantă la Spitalul Victor Babeş din Timişoara! Se ia în calcul transferul unor pacienţi în judeţele învecinate

A fi om!

Numărul pacienţilor cu gripă, infecţii respiratorii şi coronovirus este într-o continuă creştere. Doar în ultima săptămână, în judeţul Timiş fiind raportate aproape 4.500 de cazuri noi.

Este vorba despre 287 de pacienţi cu gripă, 3.750 cu infecţii respiratorii şi 410 cu pneumonii.

208 dintre aceste cazuri sunt moderate şi severe, astfel că medicii au decis internarea, lucru care pune din nou la grea încercare, unităţile de profil.

CITEŞTE ŞI: Se prăbuşeşte Colterm? În lipsa unor soluţii, specialiştii aduşi de Fritz, să pună Societatea pe picioare, dau bir cu fugiţii

Spitalul de Boli Infecţioase este plin, iar situaţia cea mai gravă este în secţiile de terapie intensivă, unde nu mai sunt locuri.

“Şi datele de la DSP arată că numărul de infecţii respiratorii, iar la noi la spital, predomină formele moderat-severe şi cele foarte severe, care ajung la ATI. Pe lângă virusurile care erau normale pentru perioada aceasta, mai avem şi gripa şi SARS-CoV-2 şi infecţiile bacteriene, deci sunt patru lucruri care se întrepătrund”, explică medicul Cristian Oancea, managerul Spitalului Victor Babeş din Timişoara.

În acest moment, sunt 11 pacienţi în stare gravă, la terapie intensivă, unde nu mai este niciun loc liber.

Tocmai de aceea, medicii iau în calcul transferul unor pacienţi în judeţele învecinate, la spitalele unde unde mai sunt locuri libere.

 “Este o situaţie delicată, chiar dacă cei cu spirit critic spun că răceli sunt dintotdeauna, şi într-adevăr ianuarie şi februarie sunt luni de viroze. Dar, acum vorbim despre o suprapunere: COVID, viroze şi gripă. Această suprapunere crează, în aceste zile, o presiune pe Spitalul Victor Babeş (…) Iarăşi este greu la ATI, sunt mulţi pacienţi, este o presiune pusă pe terapia intensivă. Se caută soluţii în jur, inclusiv mutarea unor pacienţi din Timişoara către Caransebeş, Reşiţa, Deva sau Hunedoara. La Arad este un pic mai greu, pentru că şi acolo este o situaţie asemănătoare”, a declarat subprefectul Sorin Ionescu, la Sursa de Vest fără Filtru.

CITEŞTE ŞI: Elevii din anii terminali din Timiș vor susține o simulare suplimentară a Evaluării Naționale și a Bacalaureatului, la finalul lunii ianuarie!

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Creșterea alarmantă a cazurilor de cancer îi face pe cei de la Asociația Oncohelp Timișoara să extindă capacitatea centrului în care bolnavii primesc  tratamentul de care au nevoie.
În perioada 17 – 21 mai, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiș invită firmele timișene să facă parte din delegaţia de afaceri care va vizita IBA 2025 – care va avea loc la Düsseldorf, în perioada 18 – 22 mai.
A vrut să dea o mână de ajutor, dar s-a trezit în plasa unor indivizi cu gânduri necurate. Este pățania unei tinere din Timișoara, care a fost tâlhărită, pe o stradă din oraș.
Primăriile marilor orașe din regiunea de vest a țării au acum posibilitatea de a accesa bani europeni, prin Programul Regional Vest 2021-2027, pentru investiții în infrastructura rutieră, în modernizarea sau construirea de șosele de centură, pasaje, noduri rutiere și pasarele pietonale, pentru decongestionarea traficului.
Scene incredibile, în această dimineață, când șoferii prinși în trafic nu înțelegeau de ce una dintre mașini nu pleacă de la semafor.
Forțele de intervenție au fost solicitate să acționeze de urgență la locul unui accident grav, în care au fost implicate o mașină și un tir.
Cancerul de sân, cel pulmonar și afecțiunile din patologia digestivă continuă să fie cele mai frecvent întâlnite forme de boli oncologice în rândul pacienților tratați în cadrul Asociației OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp Timișoara. Aproape 80% dintre cei 4.300 de pacienți noi înregistrați în 2024 suferă de una dintre aceste afecțiuni oncologice.