Skip to main content

Situaţie alarmantă la Spitalul Victor Babeş din Timişoara! Se ia în calcul transferul unor pacienţi în judeţele învecinate

Numărul pacienţilor cu gripă, infecţii respiratorii şi coronovirus este într-o continuă creştere. Doar în ultima săptămână, în judeţul Timiş fiind raportate aproape 4.500 de cazuri noi.

Este vorba despre 287 de pacienţi cu gripă, 3.750 cu infecţii respiratorii şi 410 cu pneumonii.

208 dintre aceste cazuri sunt moderate şi severe, astfel că medicii au decis internarea, lucru care pune din nou la grea încercare, unităţile de profil.

CITEŞTE ŞI: Se prăbuşeşte Colterm? În lipsa unor soluţii, specialiştii aduşi de Fritz, să pună Societatea pe picioare, dau bir cu fugiţii

Spitalul de Boli Infecţioase este plin, iar situaţia cea mai gravă este în secţiile de terapie intensivă, unde nu mai sunt locuri.

“Şi datele de la DSP arată că numărul de infecţii respiratorii, iar la noi la spital, predomină formele moderat-severe şi cele foarte severe, care ajung la ATI. Pe lângă virusurile care erau normale pentru perioada aceasta, mai avem şi gripa şi SARS-CoV-2 şi infecţiile bacteriene, deci sunt patru lucruri care se întrepătrund”, explică medicul Cristian Oancea, managerul Spitalului Victor Babeş din Timişoara.

În acest moment, sunt 11 pacienţi în stare gravă, la terapie intensivă, unde nu mai este niciun loc liber.

Tocmai de aceea, medicii iau în calcul transferul unor pacienţi în judeţele învecinate, la spitalele unde unde mai sunt locuri libere.

 “Este o situaţie delicată, chiar dacă cei cu spirit critic spun că răceli sunt dintotdeauna, şi într-adevăr ianuarie şi februarie sunt luni de viroze. Dar, acum vorbim despre o suprapunere: COVID, viroze şi gripă. Această suprapunere crează, în aceste zile, o presiune pe Spitalul Victor Babeş (…) Iarăşi este greu la ATI, sunt mulţi pacienţi, este o presiune pusă pe terapia intensivă. Se caută soluţii în jur, inclusiv mutarea unor pacienţi din Timişoara către Caransebeş, Reşiţa, Deva sau Hunedoara. La Arad este un pic mai greu, pentru că şi acolo este o situaţie asemănătoare”, a declarat subprefectul Sorin Ionescu, la Sursa de Vest fără Filtru.

CITEŞTE ŞI: Elevii din anii terminali din Timiș vor susține o simulare suplimentară a Evaluării Naționale și a Bacalaureatului, la finalul lunii ianuarie!

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Polițiștii locali din Timişoara i-au luat din nou în vizor pe cerşetorii care apelează la mila trecătorilor, pentru a face rost de bani, și au intensificat acțiunile pentru depistarea lor.
Ca în fiecare an, cu ocazia celebrării Zilei Timișoarei, mai multe personalități importante și reprezentative pentru oraș vor primi titlul de „cetățeni de onoare”.
Un incendiu violent a izbucnit în această dimineață! O casă a fost cuprinsă de flăcări, iar incendiul amenința să se extindă și la locuințele din apropiere.
Aquatim anunță lucrări de investiții din fonduri europene la Stația de Tratare a Apei Hitiaș, astfel că mai mulți timișeni vor avea probleme cu apa de la robinete, mâine, în prima parte a zilei.
Bilanțul admiterii la UVT, din această vară, arată că din ce în ce mai mulți tineri vor să profeseze în domeniul criminalisticii sau psihologiei. Aici, viitori studenți se bat pe locuri, fiind chiar și 13 candidați pe un singur loc la buget.