Skip to main content

Elevii din anii terminali din Timiș vor susține o simulare suplimentară a Evaluării Naționale și a Bacalaureatului, la finalul lunii ianuarie!

Inspectoratul Școlar Timiș a anunțat calendarul simulărilor județene examenelor din acest an, mai exact a Evaluării Naționale și a Bacalaureatului.

În județul Timiș simulările vor avea loc în perioada 30-31 ianuarie. Mai exact, elevii vor susține proba scrisă la limba și literatura română și proba obligatorie a profilului.

Scopul acestei simulări este de a oferi elevilor, profesorilor și părinților un feedback asupra performanțelor de care educabilii sunt capabili din acest moment. Suntem de părere că este oportună această perioadă, întrucât timpul care s-a scurs de la începutul anului școlar este considerabil, iar simularea națională, după cum bine știți, se desfășoară, cel mai probabil, peste două luni. Astfel, elevii vor avea oportunitatea de a se autoevalua obiectiv și, împreună cu părinții și dascălii, să ia deciziile corecte în privința parcursului educațional și, implicit, personal, ulterior”, transmite Inspectoratul Școlar Județean Timiș.

Subiectele vor fi elaborate în cadrul unor comisii de specialitate constituite la nivelul Inspectoratului Școlar Județean. De asemenea, corectarea se va realiza în echipe de doi profesori. Comunicarea rezultatelor către elevi se va realiza, conform calendarului, în data de 13 februarie.

Avem speranța că rezultatele obținute la  simularea națională, ulterioară celei județene, și la examenele naționale să fie  o confirmare a preocupărilor comunității școlare în sensul creșterii calității rezultatelor elevilor noștri, acesta fiind, în fond, obiectivul comun al tuturor factorilor implicați în procesul instructiv-educativ”, mai transmit reprezentanții Inspectoratului Școlar.

Elevii din anii terminali vor afla în curând calendarul oficial pentru simulările de la Examenul Național de Bacalaureat, organizate la nivel național. În anii anteriori simulările aveau loc în luna martie și cel mai probabil se va păstra aceeași perioadă și anul acesta.

Absolvenții claselor a VIII-a vor susține examenul de Evaluare Națională 2023 în perioada 19-22 iunie. Pe 19 iunie este programată proba scrisă la Limba și literatura română, pe 21 iunie la Matematică, iar pe 22 iunie va avea loc proba la Limba și literatura maternă.

În ceea ce privește examenul de Bacalaureat, înscrierile pentru sesiunea de vară vor avea loc în perioada 29 mai – 2 iunie. Probele orale și evaluarea competențelor vor avea loc în perioada 12-21 iunie și probele scrise se vor desfășura între 26 și 29 iunie.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Teatrul Național din Timișoara redesenează profilul poetic al lui Nichita Stănescu!

În 13 decembrie se împlinesc 40 de ani de când versurile lui Nichita Stănescu călătoresc singure prin lume, trasând în continuare istoria literaturii române.

Banat Girls încheie anul cu un eșec în fața liderului Politehnica Timișoara!

Banat Girls Comloșu Mare a fost învinsă cu 3- 1 de Politehnica Timișoara în etapa a XIII-a a Superligii de fotbal feminin.

Premiera spectacolului Săptămâna Luminată închide programul Teatrului Național pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023!

Teatrul Național din Timișoara invită publicul în această seară, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023.

Banat Girls, la ultimul meci din 2023! Derby cu Politehnica Timișoara

Banat Girls înfruntă în ultima rundă din 2023 pe Politehnica Timișoara, într-o partidă programată mâine, de la ora 13.00, la Tomnatic.