Skip to main content

Se prăbuşeşte Colterm? În lipsa unor soluţii, specialiştii aduşi de Fritz, să pună Societatea pe picioare, dau bir cu fugiţii

Situaţia financiară în care este Societatea de Termoficare a Timişoarei este tot mai gravă, iar oamenii puşi de primarul oraşului să redreseze compania, se declară învinşi.

Petre Nenu, directorul general al Colterm şi-a dat demisia, pentru că nu vede nicio soliţie la rezolvarea problemelor.

CITEŞTE ŞI: Elevii din anii terminali din Timiș vor susține o simulare suplimentară a Evaluării Naționale și a Bacalaureatului, la finalul lunii ianuarie!

Asta în contextul în care, se apropie data limită pentru achiziţia certificatelor verzi pentru anul 2022, iar bani nu există.

Cam toate diligenţele pe care le puteam face şi care ne-au trecut prin minte, le-am făcut. La momentul actual, sursele de bani din care aceste certificate ar putea fi plătite, nu par a fi disponibile până la 30 aprilie”, a declarat pentru Sursa de Vest, Cristian Amza, administratorul special al Colterm.

Situaţia este cu atât mai delicată cu cât, Colterm are deja amenzi de peste 35 milioane de euro, pentru că nu a cumpărat certificatele de CO2 aferente anilor 2020 şi 2021.

„Norocul unei ierni cu temperaturi ridicate a reprezentat o șansă pentru timișoreni. Dar iarna posibil ca doar de acum să înceapă… Din toate punctele de vedere. Implicarea înseamnă fapte concrete și nu povești. Căldura din apartamente, școli, spitale este vitală pentru viața timișorenilor mai mult decât pozele pozitive de pe facebook! Prefer poze din depozitul de cărbuni, din păcate nu prea văd. Avem platforma luată cu mare fast, dar aducem cărbune din Ungaria, posibil prin Motru? Sper că este reală platforma de la Motru și nu una online…”, a scris viceprimarul liberal al Timişoarei, Cosmin Tabără, pe facebook.

Valoarea certificatelor verzi, pentru anul 2022 se ridică la aproximativ 17 milioane de euro, iar dacă acestea nu sunt achiziţionate, Colterm riscă o nouă amendă.

Consilierul local, Roxana Iliescu, atragea atenţia încă de la finalul lunii noiembrie, că spre deosebire de sancţiunile pentru 2020 şi 2021, a treia amendă ar putea aduce direct falimentul companiei de termoficare.

CITEŞTE ŞI: Strigător la cer! Un bărbat a fost bătut până şi-a pierdut cunoştinţa, pentru 1.000 de lei

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.
La cinci luni de când Primăria Timișoara a dat startul lucrărilor la primul stadion construit în ultimii 60 de ani, fundațiile pentru peluzele și tribunele Arenei Eroii Timișoarei sunt aproape gata. 
În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.