Skip to main content

Se prăbuşeşte Colterm? În lipsa unor soluţii, specialiştii aduşi de Fritz, să pună Societatea pe picioare, dau bir cu fugiţii

Situaţia financiară în care este Societatea de Termoficare a Timişoarei este tot mai gravă, iar oamenii puşi de primarul oraşului să redreseze compania, se declară învinşi.

Petre Nenu, directorul general al Colterm şi-a dat demisia, pentru că nu vede nicio soliţie la rezolvarea problemelor.

CITEŞTE ŞI: Elevii din anii terminali din Timiș vor susține o simulare suplimentară a Evaluării Naționale și a Bacalaureatului, la finalul lunii ianuarie!

Asta în contextul în care, se apropie data limită pentru achiziţia certificatelor verzi pentru anul 2022, iar bani nu există.

Cam toate diligenţele pe care le puteam face şi care ne-au trecut prin minte, le-am făcut. La momentul actual, sursele de bani din care aceste certificate ar putea fi plătite, nu par a fi disponibile până la 30 aprilie”, a declarat pentru Sursa de Vest, Cristian Amza, administratorul special al Colterm.

Situaţia este cu atât mai delicată cu cât, Colterm are deja amenzi de peste 35 milioane de euro, pentru că nu a cumpărat certificatele de CO2 aferente anilor 2020 şi 2021.

„Norocul unei ierni cu temperaturi ridicate a reprezentat o șansă pentru timișoreni. Dar iarna posibil ca doar de acum să înceapă… Din toate punctele de vedere. Implicarea înseamnă fapte concrete și nu povești. Căldura din apartamente, școli, spitale este vitală pentru viața timișorenilor mai mult decât pozele pozitive de pe facebook! Prefer poze din depozitul de cărbuni, din păcate nu prea văd. Avem platforma luată cu mare fast, dar aducem cărbune din Ungaria, posibil prin Motru? Sper că este reală platforma de la Motru și nu una online…”, a scris viceprimarul liberal al Timişoarei, Cosmin Tabără, pe facebook.

Valoarea certificatelor verzi, pentru anul 2022 se ridică la aproximativ 17 milioane de euro, iar dacă acestea nu sunt achiziţionate, Colterm riscă o nouă amendă.

Consilierul local, Roxana Iliescu, atragea atenţia încă de la finalul lunii noiembrie, că spre deosebire de sancţiunile pentru 2020 şi 2021, a treia amendă ar putea aduce direct falimentul companiei de termoficare.

CITEŞTE ŞI: Strigător la cer! Un bărbat a fost bătut până şi-a pierdut cunoştinţa, pentru 1.000 de lei

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Documentarul „Flavours of Banat and Crișana”, realizat de britanicul Charlie Ottley, proiectat la Consiliul Județean!

Timișenii sunt invitați la proiecția documentarului „Flavours of Banat and Crișana”, vizionare urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri susținută de Charlie Ottley și echipa sa.

Little Main Stage aduce magia muzicii în inimile copiilor din centrele sociale din Timișoara

Proiectul Little Main Stage, inițiat de Asociația Cultură Play, și-a propus în această perioadă să deschidă un nou orizont copiilor din centrele sociale din Timișoara și să le insufle bucuria de a cânta la un instrument, prin activități speciale.

Tratament non-invaziv, pentru durerile articulare, la Spitalul CFR Timişoara! Infiltraţiile care le oferă pacienţilor, mobilitate maximă

Infiltrațiile intraarticulare (în interiorul unei articulații) și periarticulare (în jurul unei articulații) sunt proceduri medicale prin care se introduce, cu ajutorul unei seringi, o substanță medicamentoasă, într-o zonă specifică a corpului, având ca scop ameliorarea durerii și îmbunătățirea funcției și mobilității segmentului respectiv.

Un mort și doi răniți, lângă Timișoara, după ce o mașină s-a izbit violent de un copac

Accident grav, în acestă dimineață, când un bărbat de 37 de ani a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe contrasens, după care s-a izbit violent de un copac.