Skip to main content

Se prăbuşeşte Colterm? În lipsa unor soluţii, specialiştii aduşi de Fritz, să pună Societatea pe picioare, dau bir cu fugiţii

Situaţia financiară în care este Societatea de Termoficare a Timişoarei este tot mai gravă, iar oamenii puşi de primarul oraşului să redreseze compania, se declară învinşi.

Petre Nenu, directorul general al Colterm şi-a dat demisia, pentru că nu vede nicio soliţie la rezolvarea problemelor.

CITEŞTE ŞI: Elevii din anii terminali din Timiș vor susține o simulare suplimentară a Evaluării Naționale și a Bacalaureatului, la finalul lunii ianuarie!

Asta în contextul în care, se apropie data limită pentru achiziţia certificatelor verzi pentru anul 2022, iar bani nu există.

Cam toate diligenţele pe care le puteam face şi care ne-au trecut prin minte, le-am făcut. La momentul actual, sursele de bani din care aceste certificate ar putea fi plătite, nu par a fi disponibile până la 30 aprilie”, a declarat pentru Sursa de Vest, Cristian Amza, administratorul special al Colterm.

Situaţia este cu atât mai delicată cu cât, Colterm are deja amenzi de peste 35 milioane de euro, pentru că nu a cumpărat certificatele de CO2 aferente anilor 2020 şi 2021.

„Norocul unei ierni cu temperaturi ridicate a reprezentat o șansă pentru timișoreni. Dar iarna posibil ca doar de acum să înceapă… Din toate punctele de vedere. Implicarea înseamnă fapte concrete și nu povești. Căldura din apartamente, școli, spitale este vitală pentru viața timișorenilor mai mult decât pozele pozitive de pe facebook! Prefer poze din depozitul de cărbuni, din păcate nu prea văd. Avem platforma luată cu mare fast, dar aducem cărbune din Ungaria, posibil prin Motru? Sper că este reală platforma de la Motru și nu una online…”, a scris viceprimarul liberal al Timişoarei, Cosmin Tabără, pe facebook.

Valoarea certificatelor verzi, pentru anul 2022 se ridică la aproximativ 17 milioane de euro, iar dacă acestea nu sunt achiziţionate, Colterm riscă o nouă amendă.

Consilierul local, Roxana Iliescu, atragea atenţia încă de la finalul lunii noiembrie, că spre deosebire de sancţiunile pentru 2020 şi 2021, a treia amendă ar putea aduce direct falimentul companiei de termoficare.

CITEŞTE ŞI: Strigător la cer! Un bărbat a fost bătut până şi-a pierdut cunoştinţa, pentru 1.000 de lei

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la Muzeul Satului să descoperi povestea Ignatului, dar și să intri în atmosfera de sărbătoare alături de colindători și pițărăi!

Timișorenii sunt așteptați joi să participați evenimentele prilejuite de ”Festivalul Colindelor”, ”Alaiul Colindătorilor la fiecare gospodărie”, ”Pițărăii”, ”Concurs de colinde pe scenă” și ”Povestea Ignatului”.

Teatrul Național din Timișoara redesenează profilul poetic al lui Nichita Stănescu!

În 13 decembrie se împlinesc 40 de ani de când versurile lui Nichita Stănescu călătoresc singure prin lume, trasând în continuare istoria literaturii române.

Banat Girls încheie anul cu un eșec în fața liderului Politehnica Timișoara!

Banat Girls Comloșu Mare a fost învinsă cu 3- 1 de Politehnica Timișoara în etapa a XIII-a a Superligii de fotbal feminin.

Premiera spectacolului Săptămâna Luminată închide programul Teatrului Național pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023!

Teatrul Național din Timișoara invită publicul în această seară, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023.