Skip to main content

Săli noi de clasă, pentru 96 de elevi! Începe reabilitarea Şcolii Gimnaziale nr. 15 din Timişoara

Primăria Timișoara a semnat contractul de execuție pentru reabilitarea Școlii Gimnaziale nr. 15, de pe strada Chișodei nr.1/A, la care învaţă 300 de copii.

Proiectul prevede menținerea destinației și a funcțiunii actuale de școală pentru corpul A, în timp ce corpul B va suferi o transformare majoră, astfel încât, la final, actualele ateliere și spații de depozitare să devină săli de clasă.

CITEŞTE ŞI: VIDEO: Femeia înjughiată lângă Timișoara, de fostul iubit, este consilier local! Agresorul a ajuns în arest, pentru fapta comisă

Lucrările vor fi gata în termen de 6 luni de la semnarea ordinului de începere și vor fi finanțate de la bugetul local și co-finanțate din fonduri nerambursabile.

„Este un proiect cu două beneficii majore. Pe de-o parte, îmbunătățim semnificativ condițiile pentru elevii școlii, iar pe de altă parte, deschidem noi săli de clasă în care vor învăța aproximativ 100 de elevi. Corpul B va fi extins și recompartimentat, iar corpul A va trece prin lucrări de reabilitare, contribuind la îmbunătățirea calității educației. Este cea de-a 9-a școală unde începem investiții, în mai puțin de 3 ani, fie pentru a construi noi spații, fie pentru a le reabilita pe cele existente”, afirmă viceprimarul Timișoarei, Ruben Lațcău.

Proiectul de reabilitare a Școlii Gimnaziale 15 include reabilitarea termică a corpului A prin montarea unui termosistem și izolarea planșeului de la etaj, schimbarea finisajelor exterioare pentru a îmbunătăți aspectul clădirii şi extinderea corpului B cu un etaj și recompartimentarea pentru a găzdui un număr de 96 de elevi.

Această transformare va crea 4 clase noi, o casă nouă a scării, grupuri sanitare și un spațiu pentru recreație/sală multifuncțională.

 Valoarea contractului de execuție este de 3.852.450 lei (TVA inclus), iar firma care a câștigat contractul este Alex-Dia Construct SRL. 

CITEŞTE ŞI: Se oprește apa mâine, în două localități din județ! Aquatim spală rețelele de distribuție

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Prestaţie de excepţie a elevilor de la „Ion Vidu” în cadrul TM2023! Vor urca pe scenă, alături de Katie Melua, într-un concert de zile mari

Aflată pentru prima dată în Timișoara, pe scena evenimentului „Timișoara 2023 la nesfârșit”, Katie Melua va fi acompaniată de Corul pe voci egale al Liceului de Artă „Ion Vidu” Timișoara, condus de dirijoarea Maria Gyuris și format din 50 de eleve ale liceului.

FOTO 1.500 de spectatori la evenimentele Musica Ricercata Op.6 – Lux Timisiensis!

1.500 de iubitori ai muzicii vechi au luat parte la evenimentele prilejuite de  Musica Ricercata Op.6 – „Lux Timisiensis”, desfășurat în perioada 16 – 30 noiembrie, transmit reprezentanții Filarmonicii din Timișoara.

Se sparge din nou betonul în zona Torontalului! Eroare gravă, pe şantierul de pe Cetăţii! Constructorul a  montat greşit, linia de tramvai

Reprezentanţii Primăriei Timişoara au primit concluziile finale după incidentul de săptămâna trecută când tramvaiul care efectua probe pe liniile proaspăt reabilitate de pe tronsonul Cetăţii-Torontalului, a acroşat un stâlp.

UVT lansează MapSense, un proiect unic de accesibilizare instituțională pentru nevăzători!

Universitatea de Vest din Timișoara lansează proiectul „MapSense – Navigating the World by Touch”, unic în România, care accesibilizează sub forma unor machete tactile clădirea principală de pe bulevardul Vasile Pârvan, nr. 4.

Nu-l mai vor nici USR-iştii! Petiţia cu iz electoral pentru susţinerea lui Fritz, semnată de mai puţin de 2.000 de oameni

Au trecut aproape şase săptămâni de când USR Timişoara lansa, cu surle şi trâmbiţe, o petiţie cu scop vădit electoral, dar îmbrăcată într-o iniţiativă demnă de toată lauda.

Accident înfiorător! O mașină a fost lovită de un microbuz și proiectată într-un autobuz plin cu pasageri

Desfășurare uriașă de forțe, în această seară, după ce un autobuz în care erau 52 de persoane, un microbuz de transport marfă și o mașină s-au ciocnit violent.

UVT invită timișorenii la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”

Timișorenii, invitați la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”, organizată cu ocazia celebrării Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități.

Îți dai cu părerea și câștigi 100 de euro! Ideea inedită a unui primar, care vrea să implice locuitorii în luarea deciziilor

Strategia de dezvoltare a unei localități ar trebui să fie în concordanță și cu dorințele cetățenilor care însă, de cele mai multe ori, nu prea se implică în luarea deciziilor de acest gen.

CCIA Timiș pregătește misiunea economică de vizitare a Belgrade Wine Salon

În perioada 7-8 decembrie, o delegație de afaceri timișeană se va afla la Belgrad pentru a vizita Salonul de Vinuri – Belgrade Wine Salon.