Skip to main content

Săli noi de clasă, pentru 96 de elevi! Începe reabilitarea Şcolii Gimnaziale nr. 15 din Timişoara

Primăria Timișoara a semnat contractul de execuție pentru reabilitarea Școlii Gimnaziale nr. 15, de pe strada Chișodei nr.1/A, la care învaţă 300 de copii.

Proiectul prevede menținerea destinației și a funcțiunii actuale de școală pentru corpul A, în timp ce corpul B va suferi o transformare majoră, astfel încât, la final, actualele ateliere și spații de depozitare să devină săli de clasă.

CITEŞTE ŞI: VIDEO: Femeia înjughiată lângă Timișoara, de fostul iubit, este consilier local! Agresorul a ajuns în arest, pentru fapta comisă

Lucrările vor fi gata în termen de 6 luni de la semnarea ordinului de începere și vor fi finanțate de la bugetul local și co-finanțate din fonduri nerambursabile.

„Este un proiect cu două beneficii majore. Pe de-o parte, îmbunătățim semnificativ condițiile pentru elevii școlii, iar pe de altă parte, deschidem noi săli de clasă în care vor învăța aproximativ 100 de elevi. Corpul B va fi extins și recompartimentat, iar corpul A va trece prin lucrări de reabilitare, contribuind la îmbunătățirea calității educației. Este cea de-a 9-a școală unde începem investiții, în mai puțin de 3 ani, fie pentru a construi noi spații, fie pentru a le reabilita pe cele existente”, afirmă viceprimarul Timișoarei, Ruben Lațcău.

Proiectul de reabilitare a Școlii Gimnaziale 15 include reabilitarea termică a corpului A prin montarea unui termosistem și izolarea planșeului de la etaj, schimbarea finisajelor exterioare pentru a îmbunătăți aspectul clădirii şi extinderea corpului B cu un etaj și recompartimentarea pentru a găzdui un număr de 96 de elevi.

Această transformare va crea 4 clase noi, o casă nouă a scării, grupuri sanitare și un spațiu pentru recreație/sală multifuncțională.

 Valoarea contractului de execuție este de 3.852.450 lei (TVA inclus), iar firma care a câștigat contractul este Alex-Dia Construct SRL. 

CITEŞTE ŞI: Se oprește apa mâine, în două localități din județ! Aquatim spală rețelele de distribuție

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Kunsthalle Bega prezintă publicului timișorean expoziția de sculptură „Trying to Move Without a Push”, a artistului Andrei Arion.