Skip to main content

Timişoara are PUG, după 13 ani de la semnarea contractului şi două ore de discuţii aprinse în Consiliul Local

Cu 20 de voturi “pentru”, două “împotrivă” şi o abţinere, consilierii locali din Timişoara au adoptat aseară, după două ore de dezbateri, noul Plan Urbanistic General al oraşului.

Noul document este primul în format digital şi stabilește reglementările și direcțiile de dezvoltare pentru Timișoara cu privire la aspectele de urbanism (regimurile de înălțime, funcțiuni, coeficientul de utilizare a terenurilor, ș.a.).

PUG-ul votat aseară sistematizează zonele unde se vor construi viitoare cartiere ale Timișoarei și aduce reglementări pentru a asigura un nivel ridicat de calitate a vieții.

Sunt stabilite funcțiunile de bază, precum rețeaua de spații verzi, mobilitatea și rețeaua de transport public, locații pentru instituții de învățământ și de sănătate, având la bază documentațiile de urbanism existente, precum Strategia pentru Timișoara Nord.

În corelare cu Planul de Mobilitate Urbană (PMUD) sunt stabilite extinderile de bulevarde și drumuri existente, realizarea de drumuri noi pentru a asigura funcționalitatea infrastructurii mari, având ca scop final o planificare coerentă pentru fluidizarea traficul auto, velo și pietonal.

Contractul pentru realizarea Planului Urbanistic General al Timişoarei a fost semnat în 2010, în administraţia Ciuhandu, cu asocierea Planwerk – Vitamin Architects, contra sumei de 450.000 de euro.

Tocmai pentru că a trecut mult timp, documentația era depășită, după cum a spus primarul Dominic Fritz, iar unele aspecte au fost aduse la zi, printr-o serie de amendamente.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Teatrul Național din Timișoara redesenează profilul poetic al lui Nichita Stănescu!

În 13 decembrie se împlinesc 40 de ani de când versurile lui Nichita Stănescu călătoresc singure prin lume, trasând în continuare istoria literaturii române.

Banat Girls încheie anul cu un eșec în fața liderului Politehnica Timișoara!

Banat Girls Comloșu Mare a fost învinsă cu 3- 1 de Politehnica Timișoara în etapa a XIII-a a Superligii de fotbal feminin.

Premiera spectacolului Săptămâna Luminată închide programul Teatrului Național pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023!

Teatrul Național din Timișoara invită publicul în această seară, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023.

Banat Girls, la ultimul meci din 2023! Derby cu Politehnica Timișoara

Banat Girls înfruntă în ultima rundă din 2023 pe Politehnica Timișoara, într-o partidă programată mâine, de la ora 13.00, la Tomnatic.

Pro România se dezintegrează! Mai mulţi membri ai partidului, printre care un primar şi un consilier judeţean din Timiş, s-au alăturat PNL

Cu un an înainte de 2024, când vor avea loc patru runde de alegeri, membrii partidelor mici se chinuie să îşi găsească un loc călduţ în organizaţii mai puternice, care să îi ajute să câştige voturi.