Skip to main content

Seri magice cu pianistul Daniel Ciobanu! Două recitaluri de excepție într-o săptămână

Pianistul Daniel Ciobanu solist în rezidență la Filarmonica Banatul în Stagiunea 2023/2024 este un artist celebru cu o personalitatea muzicală distinctivă și o tehnică ce i-a adus numeroase premii, colaborări cu orchestre de top și dirijori celebri, apărând pe scene mari ale lumii.

Timișorenii vor avea ocazia să îl asculte vineri, 20 octombrie, de la ora 19:00, în concertul susținut alături de Orchestra simfonică a Filarmonicii Banatul Timișoara, sub bagheta diriorală a maestrului Sander Teepen, și în 22 octombrie, de la ora 19:00, în recitalul de la Sala „Mihai Perian” a Liceului de Artă „Ion Vidu”, în formulă de cvintet.

Pianistul a câștigat atât Premiul Publicului, cât și medalia de argint la Concursul Arthur Rubinstein de la Tel Aviv în 2017. Ulterior, a apărut la Carnegie Hall, Elbphilharmonie Hamburg, Konzerthaus Berlin, St John’s Smith Square din Londra, Festivalul Enescu București și a făcut turnee în Japonia, China, Taiwan, Africa de Sud și Brazilia.

A susținut spectacole cu orchestre renumite precum Gewandhaus Orchester Leipzig, unde a cântat sub bagheta lui Omer Meir Wellber. A concertat cu Royal Philharmonic Orchestra; Konzerthausorchester Berlin; Deutsche Kammerphilharmonie Bremen; Filarmonica Baltică Poloneză; Israel Camerata; Orchestra Națională Regală Scoțiană; Filarmonica George Enescu, Orchestra Națională a Radioului Român și la Festivalul de Muzică Schleswig-Holstein.

În aprilie 2022, Ciobanu a intervenit cu Orchestra Filarmonicii din Israel pentru patru întâlniri semnificative la Tel Aviv și Ierusalim cu Omer Meir Wellber.

Ciobanu a debutat și în Royal Festival Hall în 2010, iar de atunci a susținut recitaluri solo la Munich Gasteig, Salzburg Mozarteum, De Bijloke din Gent, Auditorium de Radio France, Salle Cortot, Fazioli Hall din Sacile, Teatro Massimo Palermo, Ateneul București, Festivalul Duszniki Chopin, Teatro Municipal din Rio de Janeiro, Auditoriul Bronfman din Tel Aviv și Sala Națională de Concerte din Taipei.

În concertul din 20 octombrie, Daniel Ciobanu va interpreta Rapsodia pe o temă de Paganini  pentru pian şi orchestră op. 43 de S. RAHMANINOV. În program regăsim, de asemenea, S. RAHMANINOV – Caprice bohémien și A. DVOŘÁK – Simfonia nr. 5 în fa major, op. 76.

Concertul va fi condus de maestrul Sander Teepen.

Biletele se găsesc pe site-ul Filarmonicii Banatul Timișoara, la casierie și pe myticket.ro.

Pentru recitalul din data de 22 octombrie, pianistul Daniel Ciobanu va colabora cu alți patru tineri instrumentiști excepționali: violoniștii Alexandra Tirsu, (care cântă la o vioară Stradivarius) și Vlad Popescu, violistul Daniel Ciobanu și violoncelistul Constantin Borodin.

În program, lucrări de R. SCHUMANN și D. ȘOSTAKOVICI.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Prestaţie de excepţie a elevilor de la „Ion Vidu” în cadrul TM2023! Vor urca pe scenă, alături de Katie Melua, într-un concert de zile mari

Aflată pentru prima dată în Timișoara, pe scena evenimentului „Timișoara 2023 la nesfârșit”, Katie Melua va fi acompaniată de Corul pe voci egale al Liceului de Artă „Ion Vidu” Timișoara, condus de dirijoarea Maria Gyuris și format din 50 de eleve ale liceului.

FOTO 1.500 de spectatori la evenimentele Musica Ricercata Op.6 – Lux Timisiensis!

1.500 de iubitori ai muzicii vechi au luat parte la evenimentele prilejuite de  Musica Ricercata Op.6 – „Lux Timisiensis”, desfășurat în perioada 16 – 30 noiembrie, transmit reprezentanții Filarmonicii din Timișoara.

Se sparge din nou betonul în zona Torontalului! Eroare gravă, pe şantierul de pe Cetăţii! Constructorul a  montat greşit, linia de tramvai

Reprezentanţii Primăriei Timişoara au primit concluziile finale după incidentul de săptămâna trecută când tramvaiul care efectua probe pe liniile proaspăt reabilitate de pe tronsonul Cetăţii-Torontalului, a acroşat un stâlp.

UVT lansează MapSense, un proiect unic de accesibilizare instituțională pentru nevăzători!

Universitatea de Vest din Timișoara lansează proiectul „MapSense – Navigating the World by Touch”, unic în România, care accesibilizează sub forma unor machete tactile clădirea principală de pe bulevardul Vasile Pârvan, nr. 4.

Nu-l mai vor nici USR-iştii! Petiţia cu iz electoral pentru susţinerea lui Fritz, semnată de mai puţin de 2.000 de oameni

Au trecut aproape şase săptămâni de când USR Timişoara lansa, cu surle şi trâmbiţe, o petiţie cu scop vădit electoral, dar îmbrăcată într-o iniţiativă demnă de toată lauda.

Accident înfiorător! O mașină a fost lovită de un microbuz și proiectată într-un autobuz plin cu pasageri

Desfășurare uriașă de forțe, în această seară, după ce un autobuz în care erau 52 de persoane, un microbuz de transport marfă și o mașină s-au ciocnit violent.

UVT invită timișorenii la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”

Timișorenii, invitați la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”, organizată cu ocazia celebrării Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități.

Îți dai cu părerea și câștigi 100 de euro! Ideea inedită a unui primar, care vrea să implice locuitorii în luarea deciziilor

Strategia de dezvoltare a unei localități ar trebui să fie în concordanță și cu dorințele cetățenilor care însă, de cele mai multe ori, nu prea se implică în luarea deciziilor de acest gen.

CCIA Timiș pregătește misiunea economică de vizitare a Belgrade Wine Salon

În perioada 7-8 decembrie, o delegație de afaceri timișeană se va afla la Belgrad pentru a vizita Salonul de Vinuri – Belgrade Wine Salon.