Skip to main content

Emoționant! Și animalele au suflet. O femelă zimbru asistă la salvarea puiului ei, prins într-o capcană pusă de braconieri

Un pui de zimbru a rămas prins într-o capcană  pusă de braconieri, în Munții Țarcu din Caraș-Severin.

Un ranger a fost cel care a dat alarma, după ce pe domeniul  său a descoperit un puiuț de zimbru, prins în capcană.

CITEȘTE ȘI: Dramă la început de an! O mamă și copilul ei, găsiți morți în casă

Imediat, jandarmi din cadrul Postului Băile Herculane împreună cu polițiști, rangeri Asociației W.W.F, reprezentanți ai Gărzii de Mediu și un medic veterinar s-au deplasat în zona indicată.

Puiul de zimbru a fost tranchilizat de către medicul veterinar, apoi eliberat din capcană. În timpul intervenției și o femelă zimbru și-a făcut apariția în zonă, cel mai probabil în căutarea puiului.

La ora 17.30, s-a ajuns în arealul natural, la aproximativ 3 km de localitatea Rusca-Teregova, la o altitudine de 700 m, unde un mascul cu vârsta cuprinsă între 6 luni -1 an, avea prins piciorul drept din față într-un laț.Puiul de zimbru a fost tranchilizat de medicul veterinar și ulterior eliberat. Pe timpul intervenției, lângă pui a venit și un zimbru adult, posibil femelă”, spun reprezentanții Jandarmeriei Caraș-Severin.

Forțele de ordine, dar și ceilalți participanți la intervenție au rămas în zonă până când animalul a plecat în pădure.

CITEȘTE ȘI: Reacţia lui Marian Constantin Vasile la scrisoarea deschisă în care i se aduc mai multe acuzaţii! Ce spune fostul liberal?

În momentul de față turmele de zimbrii din munții Poiana Rusca și din Munții Țarcului au ajuns să numere 50 de exemplare.

{youtube}g_fT-jpOqWI{/youtube}

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

La invitația Camerei de Comerț Româno-Germană (AHK), președintele CCIA Timiș, Florica Chiriță, a participat la Sărbătoarea Verii  2024, unul dintre cele mai așteptate evenimente organizate de AHK România.
O delegație de oameni de afaceri din Japonia și reprezentanți români ai unor firme japoneze de renume au avut o întâlnire la CCIA Timiș, parte a vizitei oficiale a delegației nipone la Timișoara.
Într-un eveniment de succes, mai mulți antreprenori din vestul țării au fost invitați să se prezinte alături de copiii lor în cadrul workshop-ului cu tema Transferul de leadership între generații și nu numai.