Skip to main content

Emoționant! Și animalele au suflet. O femelă zimbru asistă la salvarea puiului ei, prins într-o capcană pusă de braconieri

A fi om!

Un pui de zimbru a rămas prins într-o capcană  pusă de braconieri, în Munții Țarcu din Caraș-Severin.

Un ranger a fost cel care a dat alarma, după ce pe domeniul  său a descoperit un puiuț de zimbru, prins în capcană.

CITEȘTE ȘI: Dramă la început de an! O mamă și copilul ei, găsiți morți în casă

Imediat, jandarmi din cadrul Postului Băile Herculane împreună cu polițiști, rangeri Asociației W.W.F, reprezentanți ai Gărzii de Mediu și un medic veterinar s-au deplasat în zona indicată.

Puiul de zimbru a fost tranchilizat de către medicul veterinar, apoi eliberat din capcană. În timpul intervenției și o femelă zimbru și-a făcut apariția în zonă, cel mai probabil în căutarea puiului.

La ora 17.30, s-a ajuns în arealul natural, la aproximativ 3 km de localitatea Rusca-Teregova, la o altitudine de 700 m, unde un mascul cu vârsta cuprinsă între 6 luni -1 an, avea prins piciorul drept din față într-un laț.Puiul de zimbru a fost tranchilizat de medicul veterinar și ulterior eliberat. Pe timpul intervenției, lângă pui a venit și un zimbru adult, posibil femelă”, spun reprezentanții Jandarmeriei Caraș-Severin.

Forțele de ordine, dar și ceilalți participanți la intervenție au rămas în zonă până când animalul a plecat în pădure.

CITEȘTE ȘI: Reacţia lui Marian Constantin Vasile la scrisoarea deschisă în care i se aduc mai multe acuzaţii! Ce spune fostul liberal?

În momentul de față turmele de zimbrii din munții Poiana Rusca și din Munții Țarcului au ajuns să numere 50 de exemplare.

{youtube}g_fT-jpOqWI{/youtube}

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Creșterea alarmantă a cazurilor de cancer îi face pe cei de la Asociația Oncohelp Timișoara să extindă capacitatea centrului în care bolnavii primesc  tratamentul de care au nevoie.
În perioada 17 – 21 mai, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiș invită firmele timișene să facă parte din delegaţia de afaceri care va vizita IBA 2025 – care va avea loc la Düsseldorf, în perioada 18 – 22 mai.
A vrut să dea o mână de ajutor, dar s-a trezit în plasa unor indivizi cu gânduri necurate. Este pățania unei tinere din Timișoara, care a fost tâlhărită, pe o stradă din oraș.
Primăriile marilor orașe din regiunea de vest a țării au acum posibilitatea de a accesa bani europeni, prin Programul Regional Vest 2021-2027, pentru investiții în infrastructura rutieră, în modernizarea sau construirea de șosele de centură, pasaje, noduri rutiere și pasarele pietonale, pentru decongestionarea traficului.
Scene incredibile, în această dimineață, când șoferii prinși în trafic nu înțelegeau de ce una dintre mașini nu pleacă de la semafor.
Forțele de intervenție au fost solicitate să acționeze de urgență la locul unui accident grav, în care au fost implicate o mașină și un tir.
Cancerul de sân, cel pulmonar și afecțiunile din patologia digestivă continuă să fie cele mai frecvent întâlnite forme de boli oncologice în rândul pacienților tratați în cadrul Asociației OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp Timișoara. Aproape 80% dintre cei 4.300 de pacienți noi înregistrați în 2024 suferă de una dintre aceste afecțiuni oncologice.