Skip to main content

Interes uriaș pentru Kasparov! Sute de timişoreni au ascultat povestea de viaţă a marelui şahist şi şi-au făcut poze cu el

În urma interesului extraordinar manifestat pentru conferința „Tech Talks by UPT”, Universitatea Politehnica Timișoara a organizat un eveniment special, dedicat exclusiv dialogului cu Garry Kasparov.

Astfel, sute de admiratori ai legendarului simbol al libertății au fost prezenți, ieri, la Teatrul Național din Timișoara, pentru a-l asculta pe Kasparov într-un dialog interactiv, moderat de Cătălin Ştefănescu.

În fața publicului timișorean, care l-a primit cu aplauze la scenă deschisă, Garry Kasparov a vorbit despre copilăria petrecută într-un mic apartament din orașul Baku, pe atunci în Uniunea Sovietică, despre originile sale evreiești și armene, despre părinții ingineri, despre restricțiile regimului comunist și despre revoltele de mai târziu împotriva noii dictaturi instalate.

De asemena, celebrul șahist a spus că preferă termenul de libertate în loc de democrație, pe care o apreciază doar ca un concept global și s-a arătat deosebit de precupat de lipsa de speranță și de perspectivă pe care o vede în ochii multor oameni.

„Vă mulţumesc pentru o primire-surpriză în oraşul de naştere al Revoluţiei Române. Astăzi, când lumea se confruntă din nou cu o ameninţare existenţială provenită din rămăşiţele trecutului comunist, sunt cu adevărat entuziasmat să vizitez locul care prin importanţa sa istorică ne-a oferit încrederea în viitorul luminos democratic”, a declarat Garry Kasparov, la sosirea pe Aeroportul Internațional Timișoara, unde a fost așteptat de o echipă a conducerii Universității Politehnica Timișoara.

Bineînțeles, în dialog, au fost abordate și celebrele partide de șah disputate cu Karpov, cu calculatorul Deep Blue sau cucerirea titlului mondial, la doar 22 de ani, dar nici preocupările sale actuale legate de impactul progreselor fulminante din domeniul inteligenței artificiale asupra vieții și libertăților fundamentale ale omului, care vor fi dezvoltate mai pe larg în cadrul Tech Talks by UPT.

La finalul întâlnirii cu timișorenii, Garry Kasparov a acordat autografe și s-a fotografiat cu admiratorii săi.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.