Skip to main content

Vrei să treci cu brio peste examenele de bacalaureat şi admiterea la facultate? La UVT începe un program amplu de pregătire pentru elevi

Meditaţii gratuite la materiile care le dau bătăi de cap absolveţilor de liceu, consiliere pentru alegerea celei mai potrivite facultăţi sau webinare de dezvoltare personală.

De toate acestea vor avea parte şi în acest an elevii de clasa a XII-a, în cadrul programului „UVT pentru elevi”, organizat de Universitatea de Vest din Timişoara.

CITEŞTE ŞI: Fritz caută ţapi ispăşitori, pentru dezastrul de la Danyflor! Îşi anchetează subalternii, fără a explica de ce Timişoara nu are un adăpost decent pentru câini

Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat va începe în 9 martie și va fi susținut săptămânal, sâmbăta, până la sfârșitul lunii iunie.

Cei interesați se pot înscrie AICI, iar detalii suplimentare privind meditaţiile gratuite, dar şi alte programe destinate viitorilor studenţi, pot fi găsite AICI.

Este datoria noastră să purtăm flacăra educației, purtată din mediul preuniversitar până la cel universitar. UVT este singura universitate care a instituționalizat un departament specializat în relația cu mediul preuniversitar. Sunt ani buni de când realizăm pregătirea gratuită pentru examenul de bacalaureat, dar oferim și consiliere și orientare profesională, pentru cariere de viitor. Oferim burse și oportunități de evoluție în divese arii științifice, prin toate concursurile organizate de cele unsprezece facultăți, dar și prin departamentul specializat în pregătirea viitorilor profesori. Nu în ultimul rând, oferim gratuit platforma YTM.ro, pentru testare și consiliere vocațională, dar și școala de vară West Summer University (WSU), devenită deja tradițională. Este foarte important ca elevii să știe ca odată ce ajung studenți la UVT, au șanse foarte mari de a reuși în viață”, a explicat Marilen Pirtea, rectorul UVT.

Întrucât abandonul școlar este un adevărat fenomen în România, iar rezultatele testelor PISA arată deficiențe în sistemul de învățământ preuniversitar, UVT păstrează legătura cu elevii de pretutindeni și propune o serie de activități care vin în ajutorul lor educațional.

Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră (CCOC) din UVT va da startul seriei în 13 martie, urmând ca timp de 8 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15:00, să fie abordată o nouă tematică.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR,

CCOC pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional sesiuni individuale de consiliere în carieră, iar doritorii se pot programa prin completarea ACESTUI FORMULAR.

O altă resursă de care elevii pot beneficia este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 28 de concursuri pentru elevi, din 17 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții.

Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile AICI.

O altă inițiativă UVT implică și organizarea unei școli de vară, West Summer University (WSU), activitate care se adresează elevilor din clasele a X-a și a XI-a.

Ediția din acest an se va desfășura între 18 iulie și 3 august, iar înscrierile sunt valabile până la data de 12 mai 2024, completând acest formular.

„Găsesc multe activități frumoase și utile în programul pe care UVT îl oferă, cu multe activități în care elevii se pregătesc pentru viață, cu o consiliere foarte utilă, care poate că este mai puțin reprezentată în preuniversitar și din acest motiv deosebit de valoroasă. Noi promovăm spre toți elevii din județul Timiș aceste activități ale UVT, pentru ca elevii să se pregătească tot mai bine, pentru viitorul lor de studenți”, spune Aura Danielescu, inspectorul şcolar general al ISJ Timiș.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Politehnica Timișoara învinge campioana și intră ca lider în play-off! Banat Girls, la cea mai dură înfrângere a sezonului

Politehnica Timișoara a câștigat derby-ul din Superliga de fotbal feminin, în timp ce Banat Girls a suferit o înfrângere usturătoare pe terenul Farului în ultima rundă din sezonul regular.

Șase jucători de la SCM Timișoara, inclusiv căpitanul, în primul XV cu Georgia!

Trei înaintași ai Timișoarei și trei jucători de pe treisferturi se vor afla pe teren mâine, împotriva Georgiei. 

Românii, tot mai dornici să viziteze locuri exotice! Jamaica, în topul listei cu cele mai căutate destinații în 2024

Aflați la București, pentru a participa la cea de-a doua ediție a evenimentului Eturia Partners Event, reprezentanții unor importante lanțuri hoteliere din destinații exotice, autorități de turism  internaționale și peste 80 de agenții de turism din România au ajuns la concluzia că piata de turism autohtonă are din ce în ce mai mult potențial în […]