Skip to main content

Scandalul banilor împărțiți de CJT continuă! Prefectura a suspendat alocarea sumelor. Cum a reacționat Consiliul Județean?

Prefectura Timiș a atacat astăzi Hotărârile Consiliului Județean privind repartizarea sumelor din fondul pus la dispoziția CJT și a celor defalcate din taxa pe valoarea adăugată.

Asta după ce Serviciul Juridic al Prefecturii a făcut un control în urma căruia a constatat lipsa unor criterii concrete și justificate în ceea ce privește repartizarea sumelor către primării.

Reprezentanții Prefecturii au dat exemplu comuna Margina, care are cea mai extinsă rețea de drumuri comunale din județ, în lungime de 57 de km și care a solicitat o finanțare de 2.000.0000 de lei, dar a primit doar 245.000 lei, cu mult sub alte comune ce au un număr mult mai redus de kilometri.

În aceste condiții până la soluționarea problemei, primăriile din județ nu vor primi niciun ban.

La propunerea președintelui Consiliului Județean, aproape 40 milioane de lei urmau să ajungă către primăriile din județ, iar 27 milioane de lei către drumuri. Alocările au fost votate în plenul CJ Timiș.

Liderul CJT, Alin Nica spune că blocarea alocărilor către primării este o răzbunare politică și dă vina pe PSD pentru toată această situație.

Nu există temei legal pentru decizia prefectului, este pură răzbunare politică. Hotărârile nu încalcă niciun articol de lege. Din păcate, cel mai probabil, acești bani se vor pierde deoarece procedura e greoaie și dacă depășește un an, fondurile avute în discuție ajung la bugetul de stat. Prefectura a comunicat niște grafice privind alocările de fonduri, pe partide politice, fapt profund greșit. În mod normal, prefectul nu ar trebui să facă politică, dar nu a rezistat comenzii venite pe linie de partid, de la PSD” a spus Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Bugetele locale ale primăriilor timișene urmează să fie votate de consiliile locale fără sumele alocate de Consiliul Județean Timiș.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.
În acest weekend, este programată competiția sportivă Timișoara Triatlon, astfel că circulația rutieră va fi restricționată pentru desfășurarea fără probleme a evenimentului.
Echipa masculină de volei de la Universitatea de Vest din Timișoara a cucerit medaliile de bronz în turneul final al Jocurilor Europene Universitare, care s-a desfășurat în Ungaria.
Primăria Municipiului Timișoara și SC Piețe SA lansează un nou concept de piață menit să-i ajute pe cetățenii din zona Gheorghe Lazăr să se aprovizioneze mai ușor cu legume și fructe proaspete de la producători locali dar și cu alte bunătăți.