Skip to main content

Scandalul banilor împărțiți de CJT continuă! Prefectura a suspendat alocarea sumelor. Cum a reacționat Consiliul Județean?

Prefectura Timiș a atacat astăzi Hotărârile Consiliului Județean privind repartizarea sumelor din fondul pus la dispoziția CJT și a celor defalcate din taxa pe valoarea adăugată.

Asta după ce Serviciul Juridic al Prefecturii a făcut un control în urma căruia a constatat lipsa unor criterii concrete și justificate în ceea ce privește repartizarea sumelor către primării.

Reprezentanții Prefecturii au dat exemplu comuna Margina, care are cea mai extinsă rețea de drumuri comunale din județ, în lungime de 57 de km și care a solicitat o finanțare de 2.000.0000 de lei, dar a primit doar 245.000 lei, cu mult sub alte comune ce au un număr mult mai redus de kilometri.

În aceste condiții până la soluționarea problemei, primăriile din județ nu vor primi niciun ban.

La propunerea președintelui Consiliului Județean, aproape 40 milioane de lei urmau să ajungă către primăriile din județ, iar 27 milioane de lei către drumuri. Alocările au fost votate în plenul CJ Timiș.

Liderul CJT, Alin Nica spune că blocarea alocărilor către primării este o răzbunare politică și dă vina pe PSD pentru toată această situație.

Nu există temei legal pentru decizia prefectului, este pură răzbunare politică. Hotărârile nu încalcă niciun articol de lege. Din păcate, cel mai probabil, acești bani se vor pierde deoarece procedura e greoaie și dacă depășește un an, fondurile avute în discuție ajung la bugetul de stat. Prefectura a comunicat niște grafice privind alocările de fonduri, pe partide politice, fapt profund greșit. În mod normal, prefectul nu ar trebui să facă politică, dar nu a rezistat comenzii venite pe linie de partid, de la PSD” a spus Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Bugetele locale ale primăriilor timișene urmează să fie votate de consiliile locale fără sumele alocate de Consiliul Județean Timiș.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Politehnica Timișoara învinge campioana și intră ca lider în play-off! Banat Girls, la cea mai dură înfrângere a sezonului

Politehnica Timișoara a câștigat derby-ul din Superliga de fotbal feminin, în timp ce Banat Girls a suferit o înfrângere usturătoare pe terenul Farului în ultima rundă din sezonul regular.

Șase jucători de la SCM Timișoara, inclusiv căpitanul, în primul XV cu Georgia!

Trei înaintași ai Timișoarei și trei jucători de pe treisferturi se vor afla pe teren mâine, împotriva Georgiei. 

Românii, tot mai dornici să viziteze locuri exotice! Jamaica, în topul listei cu cele mai căutate destinații în 2024

Aflați la București, pentru a participa la cea de-a doua ediție a evenimentului Eturia Partners Event, reprezentanții unor importante lanțuri hoteliere din destinații exotice, autorități de turism  internaționale și peste 80 de agenții de turism din România au ajuns la concluzia că piata de turism autohtonă are din ce în ce mai mult potențial în […]

Mobilizare pe tronsonul lipsă de autostradă cu tunelurile pentru urși! Se amenajează accesul în șantier

Pregătiri pentru demararea lucrărilor propriu-zise de amenajare a tunelurilor pentru urși de pe tronsonul lipsă al autostrăzii A1 între Margina și Holdea.