Skip to main content

Vrei să fii student la UVT? Platforma care te ajută să urmezi toţi paşii pentru admitere

La Universitatea de Vest din Timişoara a început procesul de admitere iar viitorii studenți își pot crea dosarele de înscriere, online.

Trebuie doar să acceseze site-ul admitereonline.uvt.ro, special creatpentru a face înscrierea candidaților cât mai facilă.

Până în prima parte a lunii iulie 2023, cei interesaţi vor putea să completeze informații și să încarce documente pe platforma de înscriere.

CITEŞTE ŞI: Prejudiciu uriaş, la amanet! Cum i-au păcălit doi indivizi pe angajaţi, să le dea aproape 20.000 de lei

Procesul de înscriere se derulează în mediul online, urmând ca documentele să fie prezentate de către candidați la centrele de admitere, pentru certificarea acestora conform cu originalul, prin scanare de către reprezentanții UVT.

Pașii pe care trebuie să îi parcurgă candidații în cadrul procesul de înscriere sunt disponibili AICI.

Oferta UVT este formată din 79 de programe de studii universitare de licență și 92 de programe de studii universitare de masterat, din 34 de domenii de studii.

Locurile disponibile la programele de studii universitare din cadrul UVT pentru procesul de admitere din acest an sunt disponibile AICI.

Pentru anul universitar 2023-2024, UVT scoate la concurs peste 6000 de locuri la programele de studii universitare de licență, dintre care 2375 finanțate de la bugetul de stat, respectiv peste 4500 de locuri la programele de studii universitare de masterat, 1400 dintre acestea fiind finanțate de la bugetul de stat.

În acest an, ofertei de programe de studii universitare de licență din cadrul UVT i s-au adăugat 6 programe noi, autorizate să funcționeze provizoriu:

Drept european și internațional (bilingv română-engleză) (Facultatea de Drept),

Limba și literatura română – Limba și literatura modernă (rusă/sârbă/japoneză),

Limba și literatura engleză – Limba și literatura modernă (rusă/sârbă/japoneză) (Facultatea de Litere, Istorie și Teologie),

Informatică (formă de învățământ la distanță) (Facultatea de Matematică și Informatică),

Psihologie – Științe cognitive (în limba engleză) (Facultatea de Sociologie și Psihologie),

Studii de securitate (Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării.

CITEŞTE ŞI: Programul TM2023, mai sărac! Primăria taie peste 8 milioane de lei din bugetul pentru spectacole de muzică şi teatru

Totodată, la nivelul ciclului de studii universitare de masterat, au fost încadrate în domeniile de studii acreditate 5 programe noi de studii:

Managementul afacerilor în context european (în limba franceză, formă de învățământ cu frecvență redusă) (Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor, domeniul Management),

Advance research methods in physics (Facultatea de Fizică, domeniul Fizică),

Intelligent software robotics (Facultatea de Matematică și Informatică, domeniul Informatică),
Cybersecurity (Facultatea de Matematică și Informatică, domeniul Informatică),

Terapii specifice ale limbajului și comunicării (Facultatea de Sociologie și Psihologie, domeniul Științe ale educației).

La toate programele de studii universitare de licență din cadrul UVT procesul de admitere presupune susținerea unei probe de admitere, în format fizic, la sediul central UVT sau la sediile facultăților UVT, fie pentru testarea cunoștințelor/aptitudinilor conexe domeniului de studii ales și a capacităților cognitive, fie de tipul unui test de evaluare a abilităților lingvistice și de raționament.

Mai multe detalii despre procesul de admitere pentru fiecare program de studii universitare pot fi găsite pe paginile aferente acestora de pe platforma de admitere.

„Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) știe cât este de important ca tinerii cu rezultate deosebite, care excelează în diverse domenii și care vor să aducă o schimbare în societatea în care trăiesc, să fie susținuți și încurajați în parcursul lor academic. Așadar, pe lângă facilitățile pe care le acordă, pentru performanțe academice, studenților săi (care includ, spre exemplu, burse de excelență, de performanță și de merit), UVT a pregătit și un pachet de beneficii pentru viitorii studenți care, în perioada studiilor liceale, au obținut rezultate deosebite la diverse concursuri și olimpiade naționale și internaționale, care obțin media 10 la examenul de bacalaureat sau care sunt șefi de promoție în cele mai bune licee din fiecare județ, mai multe detalii fiind disponibile AICI”, spune rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Dacă și tu îți dorești să fii, începând cu această toamnă, student la cea mai mare instituție de învățământ superior comprehensivă din regiunea de vest a României, creează-ți acum dosarul pe platforma de admitere online!

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Ediția a șasea a UVT Liberty Marathon a fixat Timișoara pe harta maratoanelor de șosea din România!

Universitatea de Vest din Timișoara a organizat duminică, 1 octombrie, a șasea ediție a evenimentului sportiv de alergare de șosea “UVT Liberty Marathon”.

Barbiere Barbershop Timișoara: locul unde eleganța întâlnește tradiția. John Malkovich şi John Newman, printre vedetele care i-au trecut pragul

De la inaugurarea sa din 2017, Barbiere Barbershop a reprezentat epicentrul stilului și eleganței masculine în inima Timișoarei. Aici, tradiția tunsului și aranjării bărbii se îmbină perfect cu luxul și accesibilitatea.

Autorul Thomas Perle, pe lista Premiilor Teatrale Nestroy din Austria!

Autorul Thomas Perle, care în prezent scrie împreună cu Clemens Bechtel textul pentru piesa Sidy Thal la Teatrul German de Stat Timișoara, va fi distins în acest an cu celebrul premiu austriac de teatru, Premiul Nestroy.

Primăria desființează zeci de locuri de parcare de pe bulevardul Take Ionescu pentru a face culoar autobuzelor!

Primăria Timișoara va înființa benzi speciale de preselecție pentru mijloacele de transport în comun, în mai multe intersecții de pe bulevardul Take Ionescu. Însă pentru asta va desființa zeci de locuri de parcare.

PNL Timiş, cu un picior în groapă! Analiza dură făcută de senatorul USR, Raoul Trifan

Raoul Trifan, senator USR de Timiş, face o radiografie a filialei judeţene a Partidului Naţional Liberal, după plecarea lui Ben-Oni Ardelean.

Valer Kovacs, la Sursa de Vest fără Filtru

Ag. şef. Valer Kovacs, de la Brigada Autostrăzi, este acum în direct, la Sursa de Vest fără Filtru – luni, 02 octombrie 2023.

Accident înfiorător! Un om a murit după ce a intrat cu mașina sub un tir!

Accident grav de circulație în această după amiază, pe o șosea din vestul țării! Un om și-a pierdut viața după ce a intrat cu mașina sub un camion.

RETIM și ADID Timiș au început a patra campanie de colectare gratuită a deșeurilor voluminoase în Zona 0 Ghizela!

RETIM împreună cu ADID Timiș organizează o nouă campanie trimestrială prin care sunt colectate deșeurile voluminoase. Timișeni pot preda deșeurile, începând de astăzi, gratuit la containerul RETIM! 

Coşmarul unei copile! A fost ademenită în pădure şi violată de doi indivizi

Doi bărbaţi au fost trimişi în judecată după ce au profitat de o minoră, pe care, unul dintre ei a convins-o să îl însoţească într-o plimbare.

Fetiţă dispărută din Timişoara! Părinţii sunt disperaţi şi îţi cer ajutorul

Se fac căutări, la această oră, pentru găsirea unei copile de 12 ani, care a plecat azi-noapte de acasă şi nimeni nu ştie încotro a luat-o.