Skip to main content

Haos în trafic! Sute de taximetrişti protestează mâine, la Timişoara! Vezi aici traseul pe care îl vor urma

Aproximativ 300 de taximetrişti şi-au anunţat prezenţa la protestul care va avea loc mâine la Timişoara.

Operatorii de transport persoane sunt revoltaţi din cauza concurenţei neloiale pe care le-o fac firmele de transport alternativ.

“O ordonanță anti-concurențială, care pe lânga faptul că este neconstituțională, legiferează în fapt „transportul alternativ” în mod preferential și în dauna activității de taximetrie la nivel national și care, în final, va conduce la intrarea în colaps a activității de taximetrie și la pierderea a zeci de mii de locuri de muncă la nivelul întregii țări. Este singura meserie din tara cu dubla reglementare, desi avem legea 38/2003 (lege speciala)”, spun reprezentanţii Asociației Banat Taxi, care organizează protestul de mâine.

Taximetriştii spun că firmele de transport alternativ au funcţionat ilegal, pe o perioadă de 5 ani, când situaţia lor nu era clar reglementată şi astfel cu prejudiciat bugetul României cu câteva miliarde de euro, prin neplata taxelor şi impozitelor.

Acum, aceleaşi firme practică tarife de dumping pentru a distruge activitatea de taximetrie, iar de cele mai multe ori preţurile practicate sunt înşelătoare.

De asemenea, taximetriştii acuză firmele de transport alternativ că cele mai multe maşini au case de marcat, iar legea le permite să aibă un număr nelimitat de autoturisme, în timp ce taximetriştii sunt obligaţi să se limiteze la 5 maşini/1.000 de locuitori.

O altă discriminare pe care o reclamă taximetriştii este cea legată de vechimea maşinii.

În timp ce ei trebuie să aibă autoturisme mai noi de 10 ani, firmele de transport alternativ pot circula cu maşini de până la ani, care nu sunt în proprietatea lor şi care pot fi înmatriculate în orice judeţ.

CITEŞTE ŞI: Prejudiciu uriaş, la amanet! Cum i-au păcălit doi indivizi pe angajaţi, să le dea aproape 20.000 de lei

Prin protestul de mâine, care va avea loc în 30 de oraşe ale ţării, taximetriştii trag un semnal de alarmă cu privire la faptul că legislaţia în domeniul transportului ar trebui să fie aceeaşi pentru toată lumea.

LA Timişoara, cei revoltaţi se vor întâlni la ora 10:30, în Parcarea Heaven, iar la 11:00 vor porni pe traseul: str. Diaconu Coresi – Aleea Sportivilor, – str. Michelangelo-bv. Pârvan – Primărie – Prefectură – str. Filipescu – bv. Take Ionescu – Parcare Aqua Arena.

Distribuie pe rețele de socializare

Comments (2)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Accident grav, în Timiș! Opt persoane au fost rănite după ce o mașină a intrat într-o autoutilitară

Accident grav, pe DN 6, pe sensul dinspre Timișoara spre Biled! O mașină condusă de o femeie a lovit o autoutilitară care se angajase într-o depășire regulamentară.

Deţinut mort, în timp ce lucra pentru SC Horticultura, în Cimitirul din Calea Şagului

Un bărbat, în vârstă de 50 de ani, a murit în această după-amiază, în timp ce efectua lucrări de curăţenie în Cimitirul din Calea Şgului.
carte condoleante usab 6

Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara preia conducerea ATU!

Conducerea Alianței Timișoara Universitară (ATU) se schimbă! Prin rotație, aceasta va fi preluată de către Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara de la Universitatea de Vest Timișoara.

Colterm se pregăteşte de iarnă! Continuă probele la rece! Vezi aici care sunt zonele în care reţelele vor fi încărcate cu agent termic

Societatea de termoficare a orașului continuă probele la rece, în vederea pregătirii pentru sezonul rece, mai exact, încărcarea cu agent termic a traseelor de distribuție, inclusiv instalațiile interioare ale imobilelor.

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara! Peste 5.000 de oameni s-au bucurat de concerte

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara, unde 5000 de oameni s-au bucurat de regaluri muzicale de excepție în săli de spectacole și în spații publice emblematice pentru oraș.

UNEXPECTED: un concert nonconformist de muzică clasică, în premieră, la Timișoara

„Quentin Tarantino al pianului clasic” vine pentru prima dată la Timișoara în 5 noiembrie 2023 pentru UNEXPECTED, un concert surprinzător care va avea ca invitați și tineri muzicieni timișoreni.

Și-a ucis prietenul, după ce a trecut cu microbuzul peste el! Era băut și fără permis

Accident înfiorător, petrecut în apropiere de Timișoara, unde un bărbat de 56 ani a fost grav rănit, iar medicii nu au mai putut să îl salveze.

Îţi doreşti un job la înălţime? Acum e şansa ta! HiSky angajează piloți și însoțitori de zbor

Compania aeriană HiSky a lansat un proces de recrutare extins pentru piloți și însoțitori de bord, deschizând oportunități pentru candidații cu diverse niveluri de experiență.

Prima sentinţă definitivă în războiul dintre primarul Timişoarei şi proprietarii de terase de pe malul Begăi

Primăria Timișoara a câștigat definitiv procesul împotriva reprezentanților Terasei „Boss”, asupra cărora au fost dispuse măsuri de demolare a construcțiilor ilegale care ocupă domeniul public.

FOTO Ți se întoarce stomacul pe dos! Alte două restaurante din Timișoara închise de OPC, în urma unor controale

Gândaci, mizerie de nedescris și produse neconforme! Sunt doar câteva dintre neregulile descoperite de inspectorii OPC în urma controalelor la două restaurante din Timișoara.

VIDEO: Munţi de gunoaie, într-o comună de lângă Timişoara! Locuitorii spun că se sufocă, iar primarul ridică din umeri

Comuna Săcălaz  este sufocată de rampele ilegale de gunoi care se întind pe zeci de hectare şi unde sunt aruncate peturi, sticle, deșeuri menajere, materiale de construcții, cauciucuri şi ambalaje de tot felul.

A fost stabilită data festivalului Neversea 2024! Vezi aici când va avea loc şi cât costă biletele

Porțile festivalului Neversea se vor redeschide în vara anului 2024 pentru cea de-a șasea ediție a evenimentului, care promite să aducă energia, culoarea și răsărituri de neuitat pe plaja din Constanța.