Skip to main content

Haos în trafic! Sute de taximetrişti protestează mâine, la Timişoara! Vezi aici traseul pe care îl vor urma

Aproximativ 300 de taximetrişti şi-au anunţat prezenţa la protestul care va avea loc mâine la Timişoara.

Operatorii de transport persoane sunt revoltaţi din cauza concurenţei neloiale pe care le-o fac firmele de transport alternativ.

“O ordonanță anti-concurențială, care pe lânga faptul că este neconstituțională, legiferează în fapt „transportul alternativ” în mod preferential și în dauna activității de taximetrie la nivel national și care, în final, va conduce la intrarea în colaps a activității de taximetrie și la pierderea a zeci de mii de locuri de muncă la nivelul întregii țări. Este singura meserie din tara cu dubla reglementare, desi avem legea 38/2003 (lege speciala)”, spun reprezentanţii Asociației Banat Taxi, care organizează protestul de mâine.

Taximetriştii spun că firmele de transport alternativ au funcţionat ilegal, pe o perioadă de 5 ani, când situaţia lor nu era clar reglementată şi astfel cu prejudiciat bugetul României cu câteva miliarde de euro, prin neplata taxelor şi impozitelor.

Acum, aceleaşi firme practică tarife de dumping pentru a distruge activitatea de taximetrie, iar de cele mai multe ori preţurile practicate sunt înşelătoare.

De asemenea, taximetriştii acuză firmele de transport alternativ că cele mai multe maşini au case de marcat, iar legea le permite să aibă un număr nelimitat de autoturisme, în timp ce taximetriştii sunt obligaţi să se limiteze la 5 maşini/1.000 de locuitori.

O altă discriminare pe care o reclamă taximetriştii este cea legată de vechimea maşinii.

În timp ce ei trebuie să aibă autoturisme mai noi de 10 ani, firmele de transport alternativ pot circula cu maşini de până la ani, care nu sunt în proprietatea lor şi care pot fi înmatriculate în orice judeţ.

CITEŞTE ŞI: Prejudiciu uriaş, la amanet! Cum i-au păcălit doi indivizi pe angajaţi, să le dea aproape 20.000 de lei

Prin protestul de mâine, care va avea loc în 30 de oraşe ale ţării, taximetriştii trag un semnal de alarmă cu privire la faptul că legislaţia în domeniul transportului ar trebui să fie aceeaşi pentru toată lumea.

LA Timişoara, cei revoltaţi se vor întâlni la ora 10:30, în Parcarea Heaven, iar la 11:00 vor porni pe traseul: str. Diaconu Coresi – Aleea Sportivilor, – str. Michelangelo-bv. Pârvan – Primărie – Prefectură – str. Filipescu – bv. Take Ionescu – Parcare Aqua Arena.

Distribuie pe rețele de socializare

Comments (2)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Kunsthalle Bega prezintă publicului timișorean expoziția de sculptură „Trying to Move Without a Push”, a artistului Andrei Arion.