Skip to main content

Prejudiciu uriaş, la amanet! Cum i-au păcălit doi indivizi pe angajaţi, să le dea aproape 20.000 de lei

Doi bărbaţi în vârstă de 30, respectiv 34 de ani, au ticluit un plan pe care l-au crezut a fi fără cusur, pentru a-şi rotunji veniturile.

Au dus la amanet, în judeţul Hunedoara, mai multe bijuterii suflate cu aur, păcălindu-i pe angajaţii de acolo că ar fi din aur în totalitate.

Primul care a acţionat este bărbatul de 30 de ani, din judeţul Dolj, care a primit 11.000 de lei, pentru două lanţuri şi o brăţară.

CITEŞTE ŞI: Programul TM2023, mai sărac! Primăria taie peste 8 milioane de lei din bugetul pentru spectacole de muzică şi teatru

Cu banii în buzunar, şi-a încercat din nou norocul, la o altă casă de amanet, unde însă angajatul a fost mai vigilent şi l-a refuzat.

„Un bărbat în vârstă de 30 de ani, din județul Dolj, ar fi indus în eroare angajata unei casei de amanet din municipiul Deva, prin amanetarea a două piese (o brățară și un lanț, ambele bărbătești) despre care a conturat falsa împrejurare că ar fi confecționate din aur, acestea fiind în realitate suflate cu un strat gros de aur, astfel că la verificarea standard specifică a rezultat că sunt veridice (însă, ulterior, s-a stabilit că, în interior, conțineau, de fapt, un altfel de metal). Pentru cele două piese, bărbatul care le-a amanetat a obținut 1.634 de lei, respectiv 4.775 de lei, prin încheierea contractelor specifice de împrumut. Ulterior, bărbatul de 30 de ani a mai amanetat un lanț (model identic cu primul) sub falsa împrejurare că este confecționat din aur, obținând, conform contractului de împrumut, 4.621 de lei. În același context, bărbatul respectiv s-a deplasat la al doilea punct de lucru al casei de amanet, unde a solicitat amanetarea unui lanț și a unei brățări, însă amanetarul a refuzat încheierea unui contract de împrumut, după ce, în urma verificării amănunțite a constatat că piesele nu sunt confecționate din aur”, transmite IPJ Hunedoara.

La scurt timp, la prima casă de amanet a acţionat şi al doilea bărbat.

Acesta a dus o brăţară şi un lanţ suflate cu ar, pentru care a primit 6.460 de lei, ca şi cum ar fi fost integral din aur.

CITEŞTE ŞI: Distracţie maximă, în ultima seară a District 23! Rag’n’Bone Man a electrizat publicul de pe Aerodromul Cioca

Cei doi indivizi sunt acum anchetaţi pentru infracţiune, cel de 30 de ani fiind deja capturat şi dus în arest.

Celălalt a fost identificat de oamenii legii, care acum încearcă să îi dea de urmă, pentru a-l trage la răspundere.

foto: arhivă

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Ediția a șasea a UVT Liberty Marathon a fixat Timișoara pe harta maratoanelor de șosea din România!

Universitatea de Vest din Timișoara a organizat duminică, 1 octombrie, a șasea ediție a evenimentului sportiv de alergare de șosea “UVT Liberty Marathon”.

Barbiere Barbershop Timișoara: locul unde eleganța întâlnește tradiția. John Malkovich şi John Newman, printre vedetele care i-au trecut pragul

De la inaugurarea sa din 2017, Barbiere Barbershop a reprezentat epicentrul stilului și eleganței masculine în inima Timișoarei. Aici, tradiția tunsului și aranjării bărbii se îmbină perfect cu luxul și accesibilitatea.

Autorul Thomas Perle, pe lista Premiilor Teatrale Nestroy din Austria!

Autorul Thomas Perle, care în prezent scrie împreună cu Clemens Bechtel textul pentru piesa Sidy Thal la Teatrul German de Stat Timișoara, va fi distins în acest an cu celebrul premiu austriac de teatru, Premiul Nestroy.

Primăria desființează zeci de locuri de parcare de pe bulevardul Take Ionescu pentru a face culoar autobuzelor!

Primăria Timișoara va înființa benzi speciale de preselecție pentru mijloacele de transport în comun, în mai multe intersecții de pe bulevardul Take Ionescu. Însă pentru asta va desființa zeci de locuri de parcare.

PNL Timiş, cu un picior în groapă! Analiza dură făcută de senatorul USR, Raoul Trifan

Raoul Trifan, senator USR de Timiş, face o radiografie a filialei judeţene a Partidului Naţional Liberal, după plecarea lui Ben-Oni Ardelean.

Valer Kovacs, la Sursa de Vest fără Filtru

Ag. şef. Valer Kovacs, de la Brigada Autostrăzi, este acum în direct, la Sursa de Vest fără Filtru – luni, 02 octombrie 2023.

Accident înfiorător! Un om a murit după ce a intrat cu mașina sub un tir!

Accident grav de circulație în această după amiază, pe o șosea din vestul țării! Un om și-a pierdut viața după ce a intrat cu mașina sub un camion.

RETIM și ADID Timiș au început a patra campanie de colectare gratuită a deșeurilor voluminoase în Zona 0 Ghizela!

RETIM împreună cu ADID Timiș organizează o nouă campanie trimestrială prin care sunt colectate deșeurile voluminoase. Timișeni pot preda deșeurile, începând de astăzi, gratuit la containerul RETIM! 

Coşmarul unei copile! A fost ademenită în pădure şi violată de doi indivizi

Doi bărbaţi au fost trimişi în judecată după ce au profitat de o minoră, pe care, unul dintre ei a convins-o să îl însoţească într-o plimbare.

Fetiţă dispărută din Timişoara! Părinţii sunt disperaţi şi îţi cer ajutorul

Se fac căutări, la această oră, pentru găsirea unei copile de 12 ani, care a plecat azi-noapte de acasă şi nimeni nu ştie încotro a luat-o.