Skip to main content

Prejudiciu uriaş, la amanet! Cum i-au păcălit doi indivizi pe angajaţi, să le dea aproape 20.000 de lei

Doi bărbaţi în vârstă de 30, respectiv 34 de ani, au ticluit un plan pe care l-au crezut a fi fără cusur, pentru a-şi rotunji veniturile.

Au dus la amanet, în judeţul Hunedoara, mai multe bijuterii suflate cu aur, păcălindu-i pe angajaţii de acolo că ar fi din aur în totalitate.

Primul care a acţionat este bărbatul de 30 de ani, din judeţul Dolj, care a primit 11.000 de lei, pentru două lanţuri şi o brăţară.

CITEŞTE ŞI: Programul TM2023, mai sărac! Primăria taie peste 8 milioane de lei din bugetul pentru spectacole de muzică şi teatru

Cu banii în buzunar, şi-a încercat din nou norocul, la o altă casă de amanet, unde însă angajatul a fost mai vigilent şi l-a refuzat.

„Un bărbat în vârstă de 30 de ani, din județul Dolj, ar fi indus în eroare angajata unei casei de amanet din municipiul Deva, prin amanetarea a două piese (o brățară și un lanț, ambele bărbătești) despre care a conturat falsa împrejurare că ar fi confecționate din aur, acestea fiind în realitate suflate cu un strat gros de aur, astfel că la verificarea standard specifică a rezultat că sunt veridice (însă, ulterior, s-a stabilit că, în interior, conțineau, de fapt, un altfel de metal). Pentru cele două piese, bărbatul care le-a amanetat a obținut 1.634 de lei, respectiv 4.775 de lei, prin încheierea contractelor specifice de împrumut. Ulterior, bărbatul de 30 de ani a mai amanetat un lanț (model identic cu primul) sub falsa împrejurare că este confecționat din aur, obținând, conform contractului de împrumut, 4.621 de lei. În același context, bărbatul respectiv s-a deplasat la al doilea punct de lucru al casei de amanet, unde a solicitat amanetarea unui lanț și a unei brățări, însă amanetarul a refuzat încheierea unui contract de împrumut, după ce, în urma verificării amănunțite a constatat că piesele nu sunt confecționate din aur”, transmite IPJ Hunedoara.

La scurt timp, la prima casă de amanet a acţionat şi al doilea bărbat.

Acesta a dus o brăţară şi un lanţ suflate cu ar, pentru care a primit 6.460 de lei, ca şi cum ar fi fost integral din aur.

CITEŞTE ŞI: Distracţie maximă, în ultima seară a District 23! Rag’n’Bone Man a electrizat publicul de pe Aerodromul Cioca

Cei doi indivizi sunt acum anchetaţi pentru infracţiune, cel de 30 de ani fiind deja capturat şi dus în arest.

Celălalt a fost identificat de oamenii legii, care acum încearcă să îi dea de urmă, pentru a-l trage la răspundere.

foto: arhivă

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Este oficial! PNL şi PSD au decis comasarea alegerilor locale cu cele pentru Parlamentul European

După săptămâni bune în care au purtat negocieri privind maniera în care se vor desfăşura alegerile din acest an, liderii celor două partide din coaliţia de guvernare, au ajuns la un numitor comun.

Finanțare de peste 6,1 milioane lei, alocată de CJ Timiș pentru proiecte culturale din județ!

Consiliului Județean Timiș alocă un bugetul de 6.150.000 lei pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor cultural-artistice și de tineret „Tim Cultura 2024”.

Un bărbat a murit după ce a fost spulberat de o mașină! Polițiștii au început o anchetă

Accident cumplit, soldat cu decesul unui bărbat de 46 de ani! Acesta mergea pe partea carosabilă, când a fost lovit în plin de o mașină.

Mai multe localități din județ rămân fără apă la robinete! Aquatim anunță lucrări la rețele joi și vineri

Aquatim anunță că în zilele viitoare se vor face lucrări de spălare a rețelelor de distribuție și a rezervoarelor de înmagazinare din mai multe localități din județ.

Iulia Motoc, judecător la Curtea Penală Internaţională, vine la Universitatea de Vest din Timişoara

Facultatea de Drept, din cadrul Universitatății de Vest din Timișoara, va organiza săptămâna viitoare o serie de conferințe, în cadrul cărora Iulia Motoc, judecător ales la Curtea Penală Internațională și fost judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, va ține un discurs, intitulat „Humanism, legal technicality and justice: rethinking human rights”.

Video: Maşină cu roţile în sus, pe o şosea intens circulată! Cum s-a petrecut accidentul?

Un echipaj medical a ajuns de urgenţă, la locul unui accident rutier în care a fost implicată o singură maşină care s-a răsturnat pe plafon.