Skip to main content

Prejudiciu uriaş, la amanet! Cum i-au păcălit doi indivizi pe angajaţi, să le dea aproape 20.000 de lei

Doi bărbaţi în vârstă de 30, respectiv 34 de ani, au ticluit un plan pe care l-au crezut a fi fără cusur, pentru a-şi rotunji veniturile.

Au dus la amanet, în judeţul Hunedoara, mai multe bijuterii suflate cu aur, păcălindu-i pe angajaţii de acolo că ar fi din aur în totalitate.

Primul care a acţionat este bărbatul de 30 de ani, din judeţul Dolj, care a primit 11.000 de lei, pentru două lanţuri şi o brăţară.

CITEŞTE ŞI: Programul TM2023, mai sărac! Primăria taie peste 8 milioane de lei din bugetul pentru spectacole de muzică şi teatru

Cu banii în buzunar, şi-a încercat din nou norocul, la o altă casă de amanet, unde însă angajatul a fost mai vigilent şi l-a refuzat.

„Un bărbat în vârstă de 30 de ani, din județul Dolj, ar fi indus în eroare angajata unei casei de amanet din municipiul Deva, prin amanetarea a două piese (o brățară și un lanț, ambele bărbătești) despre care a conturat falsa împrejurare că ar fi confecționate din aur, acestea fiind în realitate suflate cu un strat gros de aur, astfel că la verificarea standard specifică a rezultat că sunt veridice (însă, ulterior, s-a stabilit că, în interior, conțineau, de fapt, un altfel de metal). Pentru cele două piese, bărbatul care le-a amanetat a obținut 1.634 de lei, respectiv 4.775 de lei, prin încheierea contractelor specifice de împrumut. Ulterior, bărbatul de 30 de ani a mai amanetat un lanț (model identic cu primul) sub falsa împrejurare că este confecționat din aur, obținând, conform contractului de împrumut, 4.621 de lei. În același context, bărbatul respectiv s-a deplasat la al doilea punct de lucru al casei de amanet, unde a solicitat amanetarea unui lanț și a unei brățări, însă amanetarul a refuzat încheierea unui contract de împrumut, după ce, în urma verificării amănunțite a constatat că piesele nu sunt confecționate din aur”, transmite IPJ Hunedoara.

La scurt timp, la prima casă de amanet a acţionat şi al doilea bărbat.

Acesta a dus o brăţară şi un lanţ suflate cu ar, pentru care a primit 6.460 de lei, ca şi cum ar fi fost integral din aur.

CITEŞTE ŞI: Distracţie maximă, în ultima seară a District 23! Rag’n’Bone Man a electrizat publicul de pe Aerodromul Cioca

Cei doi indivizi sunt acum anchetaţi pentru infracţiune, cel de 30 de ani fiind deja capturat şi dus în arest.

Celălalt a fost identificat de oamenii legii, care acum încearcă să îi dea de urmă, pentru a-l trage la răspundere.

foto: arhivă

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Bilanțul admiterii la UVT, din această vară, arată că din ce în ce mai mulți tineri vor să profeseze în domeniul criminalisticii sau psihologiei. Aici, viitori studenți se bat pe locuri, fiind chiar și 13 candidați pe un singur loc la buget.
Planul cu care George Simion de la AUR îşi doreşte să câştige funcţia supremă în stat, deşi criticat de liderii celorlalte partide politice, stârneşte un interes uriaş în rândul oamenilor de rând.
Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, în colaborare cu Piețe24, organizează Festivalul Părădaiselor, un eveniment care aduce împreună iubitorii de roșii, producătorii locali și pasionații de gastronomie.
Continental, companie de tehnologie, a inaugurat, în cadrul ContiTech Timișoara, noua locație pentru unul dintre cele mai mari laboratoare de testare din întreaga rețea a unităților ContiTech din Europa.