Skip to main content

Programul TM2023, mai sărac! Primăria taie peste 8 milioane de lei din bugetul pentru spectacole de muzică şi teatru

Consilierii locali din Timişoara au aprobat astăzi, proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetară, propusă de primarul oraşului.

În contextul tăierilor bugetare, adoptate de Guvern, pentru echilibrarea bugetului national, fiecare instituţie trebuie să strângă cureaua.

La Timişoara, autorităţile au decis să diminueze cu peste 8 milioane de lei, suma alocată proiectelor culturale.

Şi asta chiar dacă administrațiile publice sunt obligate să reducă bugetul pentru ”bunuri și servicii” cu 10%, nu neapărat de la “cultură”.

CITEŞTE ŞI: Distracţie maximă, în ultima seară a District 23! Rag’n’Bone Man a electrizat publicul de pe Aerodromul Cioca

Cea mai mare reducere este la Centrul de Proiecte, unde bugetul a fost redus cu 6.114.600 de lei, ceea ce înseamnă că inclusiv programe deja contractate vor pierde finanţarea.

Casa de Cultură va primi cu 892.060 de lei mai puţin decât suma alocată initial, Teatrul German, cu 648.300 lei mai puţin, iar la Filarmonica Banatul, bugetul este reduc cu 591.690 lei.

„O anunț cu tristețe, dar OUG 34 face astăzi prima victimă. Cu această rectificare forțată de guvern, trebuie să tăiem peste 8 milioane de lei la cultură în mijlocul Capitalei Culturale. Acest lucru înseamnă că, de exemplu, o producție importantă la Teatrul German din toamnă va trebui anulată și că, în următorii 2 ani, între 40 și 60 de spectacole nu se vor mai juca. La Casa de Cultură, vor fi anulate mai multe spectacole, inclusiv o parte din cele programate în cadrul Zilelor Timișoarei, iar la Filarmonică trebuie să găsim o soluție pentru finanțarea unei scene exterioare, pe care în prezent nu ne-o mai permitem”, spune primarul Dominic Fritz.

Edilul speră ca totuşi Ordonanţa care prevede tăierile bugetare să fie amendată în Parlament, iar Timişoara să fie exceptată de la regulă.

Asta pentru ca sumele tăiate acum de la instituţiile de cultură, să poată fi alocate înapoi, cel târziu în august, iar programul Timişoara Capitală Europeană a Culturii să nu fie compromis definitiv.

CITEŞTE ŞI: CCIA Timiș organizează seminarul „Evoluția protecției consumatorilor în vremuri de criză”

     

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Alina Sperlea, la Sursa de Vest fără Filtru

Alina Sperlea, candidatul PSD la Primăria Dumbrăviţa, este acum, în direct, la Sursa de Vest fără Filtru – marţi, 23 aprilie 2024.

Ei sunt cei mai buni înotători din Timişoara! Emil şi Darius, pe podiumul Campionatului Naţional

Înotătorii Politehnicii Timișoara s-au întors cu trei medalii de la Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, care a avut loc la Otopeni.

Programul de lucru al Direcției de Evidență a Persoanelor – Biroul Decese, în perioada Sărbătorilor Pascale!

Direcția de Evidență a Persoanelor din cadrul Primăriei Timișoara va funcționa cu program redus pentru locuitorii orașului de pe Bega, în perioada sărbătorilor de Paște.

Atenție, șoferi! Trafic îngreunat pe Centura de Nord a Timişoarei! Se montează parapete din beton, pe mijlocul drumului

DRDP Timișoara anunță că, de astăzi, muncitorii au început montarea parapetelor din beton pe şoseaua de ocolire a oraşului de pe Bega, în zona localităţii Dumbrăviţa.

Foc de armă, pentru capturarea unui şofer! Poliţiştii au folosit şi un dispozitiv cu cuie pentru oprirea maşinii

Un control de rutină în trafic s-a transformat într-o scenă demnă de filmele de acţiune, pentru capturarea unui şofer care a încercat să se sustragă de la verificări.

Marea demolare a lui Fritz, desfiinţată de subprefectul Ovidiu Drăgănescu: Vom avea de retrocedat multe intersecţii şi străzi din oraş

Anunţate cu surle şi trâmbiţe, demersurile pentru reluarea traficului pietonal pe strada Cezar din Timişoara sunt doar o încercare a primarului Dominic Fritz de a câştiga simpatie şi, implicit, voturi.