Skip to main content

Vorbe grele aruncate către administraţia Fritz! Consilierii locali PNL, revoltaţi că bugetul a fost postat pe site, cu două zile înainte de vot

În această după-amiază, consilierii locali din Timişoara trebuie să voteze bugetul oraşului, pentru anul în curs.

Autorităţile nu au organizat nici dezbatere publică, pe acest proiect şi nici nu le-a permis celor interesaţi să studieze prea mult modul în care vor fi cheltuiţi banii de la bugetul local.

Situaţia îi revoltă pe consilierii locali de la toate partidele, cu excepţia USR, iar cele mai recente critici vin de la PNL.

CITEŞTE ŞI: Maşină de poliţie, proiectată în gardul unei case, după ce a fost lovită de un alt autoturism

Aceştia spun că, îin ciuda nemulţumirilor pe care le au, vor vota bugetul, tocmai pentru a nu afecta bunul mers al lucrurilor în oraş, mai ales în anul în care deţine titlul de Capitală Europeană a Culturii.

„Votul pe care îl vor acorda astăzi consilierii locali pentru adoptarea proiectului Bugetului local 2023 va fi pentru bunul mers al orașului, pentru timișoreni, pentru ca cetățenii să nu simtă repercusiunile care ar duce la blocarea instituțiilor publice sau a unor proiecte, generate de oameni fără conștiință, fără simț al măsurii, fără repere morale. Însă, Grupul PNL din Consiliul local Timișoara condamnă ferm modalitatea în care astăzi, va fi votat Bugetul local al Capitalei Culturale a Europei pentru anul 2023 – fără dezbatere, fără explicații, în ultima zi, pe repede înainte, aruncat în batjocură pe ordinea de zi suplimentară”, transmite Grupul PNL din Consiliul Local Timişoara.

Liberalii mai spun că ei au primit proiectul de buget cu doar o zi înainte de vot, iar asta este o dovadă clară a intereselor meschine pe care le are administraţia Fritz.

„E mai clar ca oricând că transparența a fost pentru Dominic Fritz doar o sclipire electorală, o minciună vândută fără remușcări. Iar „Primăria de sticlă” s-a fărâmat chiar înainte să existe vreodată. Considerăm că după doi ani și jumătate de administrație USR, nici măcar nu mai putem discuta de incompetență sau de nepricepere, ci e limpede că toate aceste fapte sunt născute din răutate, din interese care nu au nicio legătură cu ceea ce își doresc timișorenii. În ultimă instanță, solicităm Primarului Timișoarei Dominic Fritz să le spună cetățenilor de ce sfidează la nesfârșit, spiritul unui oraș care a suferit pentru democrație, pentru libertate de exprimare, pentru pluralism politic„, mai transmite Grupul PNL din Consiliul Local.

CITEŞTE ŞI: Veste bună pentru şoferii din Timişoara! Parcarea din spatele magazinului Bega intră în sistemul Timpark

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

RETIM anunță modificarea tarifelor de facturare (colectare-transport și tratare) a deșeurilor municipale în Zona 1 a județului Timiș!

RETIM Ecologic Service informează toți utilizatorii serviciului de salubrizare (persoane fizice, asociații de proprietari/locatari, persoane juridice și instituții publice) din Zona 1 a județului Timiș, că urmează să se modifice tarifele de facturare, din cauza majorării tarifelor de tratare de la DDN Ghizela.

CCIA Timiș organizează o nouă ediție a „Salonului Industriei Ușoare”, chiar înainte de Paște!

Cu ocazia apropierii Sărbătorilor Pascale, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează o ediție specială a ”Salonului Industriei Ușoare”.

Criminalul de la Medicină avea discernământ când şi-a măcelărit iubita! Concluziilie psihiatrilor care l-au expertizat pe tânărul de 23 de ani

La o lună de când Andreea Morega, studentă la Universitatea de Medicnă din Timişoara, a fost ucisă cu zeci de lovituri de cuţit, au venit rezultatele expertizei psihiatrice ale celui care i-a curmat viaţa, la numai 21 de ani.

Sesiune de informare privind siguranța alimentelor și igiena produselor, organizată pentru agenții economici din județ, de CCIAT!

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în parteneriat cu Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Timiș și Direcția de Sănătate Publică Timiș, a organizat un seminar de informare privind siguranța alimentelor și igiena produselor.