Skip to main content

Veste bună pentru şoferii din Timişoara! Parcarea din spatele magazinului Bega intră în sistemul Timpark

Începând de astăzi dimineață, parcarea din spatele magazinului Bega a revenit în domeniul public al municipiului, după ce Primăria Municipiului Timișoara a câștigat definitiv, la Înalta Curte de Casație și Justiție, procesul pentru acest teren.

În primă fază, parcarea va putea fi folosită în sistem TimPark, aflându-se în zona verde, ulterior urmând ca pe acest teren să construită o parcare multietajată de câteva sute de locuri.

CITEŞTE ŞI: Copil cu o boală rară, internat la Spitalul Victor Babeș din Timișoara. Medicii luptă pentru salvarea lui

Barierele fostei parcări private au fost ridicate, iar angajații TimPark au montat semnele care indică faptul că această parcare face parte din zona verde a municipiului.

Epopeea acestui teren a început în anul 2014, când primarul de la acea vreme, Nicolae Robu, a vrut să construiască o parcare supraetajată.

Doar că, la scurt timp de la lansarea licitaţiei pentru desemnarea constructorului, edilul a aflat că terenul ajunsese în proprietatea fraţilor Cristescu.

CITEŞTE ŞI: Începe Timişoara Capitală Culturală Europeană! Vezi aici programul complet al weekend-ului de deschidere!

S-a ajuns aici, ca urmare a unei Hotărâri de Guvern care prevedea că cine are o clădire cu anumite funcţionalităţi poate primi în propietate şi terenul alăturat.

Totul s-a întâmplat fără înştiinţarea primarului care, atunci când a fost pus în faţa faptului împlinit, a contestat în instanţă, trecerea terenului în propietatea oamenilor de afaceri Emil şi Marius Cristescu.

După 7 ani de procese, Primăria Timişoara are în sfârşit, câştig de cauză.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Au fost finalizate serviciile de proiectare pentru proiectul „Înființarea unor centre de colectare cu aport voluntar în județul Timiș – Lot 2”, UAT Topolovăţu Mare

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Deşeuri Timiş anunţă finalizarea serviciilor de proiectare pentru proiectul „Înființarea unor centre de colectare cu aport voluntar în județul Timiș – Lot 2” – cod C3I1A0122000518, UAT Topolovăţu Mare.

Nicolae Robu va transforma Timișoara în cel mai mare centru economic din vestul țării (P)

Nicolae Robu, candidatul Alianței PSD-PNL pentru Primăria Timișoara, va transforma Timișoara în cel mai mare centru economic din vestul țării. Robu vrea să readucă orașul la statutul de altădată și va susține dezvoltarea afacerilor pe plan local.

Au fost finalizate serviciile de proiectare pentru proiectul „Înființarea unor centre de colectare cu aport voluntar în județul Timiș – Lot 2”, UAT Peciu Nou

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Deşeuri Timiş anunţă finalizarea serviciilor de proiectare pentru proiectul „Înființarea unor centre de colectare cu aport voluntar în județul Timiș – Lot 2” – cod C3I1A0122000518, UAT Peciu Nou.

Preambul pentru viitorul Consiliu Local: PSDPNL s-a aliat cu AUR și Șoșoacă împotriva lui Dominic Fritz în Biroul Electoral (P)

După ce Biroul Electoral de Circumscripție Timișoara a decis că Nicolae Robu a încălcat legea prin lipirea de afișe peste cele ale contracandidaților și a dispus înlăturarea lor, reprezentanții PSDPNL au contestat hotărârea la Biroul Electoral de Circumscripţie Județeană Timiş.

Corpul de Control al primarului Fritz, la Spitalul Municipal pentru RMN-urile ”cadou” făcute unui clan din oraș

Primarul Timişoarei anunţă verificări ample, la Spitalul Municipal, după ce fosta directoare s-a lăudat cu favorurile pe care le-a făcut ţiganilor de pe Loga, pentru a le câştiga bunăvoinţa.