Skip to main content

Video: Scandal cu plânsete, în plenul Consiliul Local Dumbrăviţa! Ce a provocat nemulţumirea aleşilor?

Consilierii locali din comuna Dumbrăviţa au stat aseară, aproape 6 ore în şedinţa în care, principalul proiect a fost bugetul pentru anul în curs.

La acest subiect, spiritele s-au încins exact înainte de votul final.

Mai exact, aleşii au propus fel de fel de amendamente cu propuneri de investiţii şi toate au trecut, fără discuţii contradictorii.

Ultimul a venit din partea fostului primar, Victor Malac, care a propus ca banii prevăzuţi pentru reciclarea drumurilor(acoperirea drumurilor cu un amestec de pământ şi pietriş) să fie folosiţi pentru asfaltarea celor care au trecut deja prin reciclare în ultimii doi ani.

CITEŞTE ŞI: Aproape 9.000 de elevi timișeni din clasele a VIII-a și a XII-a au susținut azi simularea județeană la matematică sau istorie

Şi această propunere a fost agreată de majoritatea consilielor locali, ceea ce l-a supărat pe primarul Horia Bugarin, care a vrut să retragă întregul proiect de buget de pe ordinea de zi.

Şi asta chiar dacă fuseseră deja votate toate amendamentele şi toate capitolele bugetare.

“Modificarea acestui buget acum, în plen, nu se suprapune cu ceea ce îmi doresc eu, pentru că până la urmă, eu sunt iniţiatorula cestui buget. În concluzie, conform articolului 136, alineatul 13, cred, pot să retrag acest proiect şi doresc să-l retrag, tocmai pentru că dumneavoastră mi-aţi schimbat în integralitate acest proiect.”, a spus Horia Bugarin, primarul comunei Dumbrăviţa.

Consilierii din opoziţie au considerat decizia tardivă şi au decis să voteze totuşi bugetul, mai ales că secretara Primăriei nu ştia cu exactitate dacă este sau nu legal, ca un proiect să fie retras după votarea amendamentelor şi a capitolelor bugetare.

După zeci de minute de discuţii în contradictoriu, consilierii USR au părăsit sala, urmaţi, la scurt timp de preşedintele de şedinţă.

Secretara Primăriei a izbucnit în lacrimi şi a ameninţat că pleacă şi ea.

“Mă ridic şi plec şi atunci nu se mai ţine nicio şedinţă! Pe cuvântul meu… Am ajuns să ne batem joc unii de alţii”, a spus Ramona Marinchi, secretara comunei.

Într-un final, bugetul a fost aprobat, de consilierii PNL, PSD şi Pro România, care au majoritatea.

Însă secretara refuză să semneze bugetul, până când juriştii de la Prefectură o vor lămuri dacă votul este valid.

Asta în contextul în care, votul s-a dat după ce primarul a anunţat că retrage proiectul de pe ordinea de zi.

CITEŞTE ŞI: Bugetul județului Timiș a fost votat! Vor fi mai mulți bani pentru dezvoltare

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

RETIM anunță modificarea tarifelor de facturare (colectare-transport și tratare) a deșeurilor municipale în Zona 1 a județului Timiș!

RETIM Ecologic Service informează toți utilizatorii serviciului de salubrizare (persoane fizice, asociații de proprietari/locatari, persoane juridice și instituții publice) din Zona 1 a județului Timiș, că urmează să se modifice tarifele de facturare, din cauza majorării tarifelor de tratare de la DDN Ghizela.

CCIA Timiș organizează o nouă ediție a „Salonului Industriei Ușoare”, chiar înainte de Paște!

Cu ocazia apropierii Sărbătorilor Pascale, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează o ediție specială a ”Salonului Industriei Ușoare”.

Criminalul de la Medicină avea discernământ când şi-a măcelărit iubita! Concluziilie psihiatrilor care l-au expertizat pe tânărul de 23 de ani

La o lună de când Andreea Morega, studentă la Universitatea de Medicnă din Timişoara, a fost ucisă cu zeci de lovituri de cuţit, au venit rezultatele expertizei psihiatrice ale celui care i-a curmat viaţa, la numai 21 de ani.

Sesiune de informare privind siguranța alimentelor și igiena produselor, organizată pentru agenții economici din județ, de CCIAT!

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în parteneriat cu Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Timiș și Direcția de Sănătate Publică Timiș, a organizat un seminar de informare privind siguranța alimentelor și igiena produselor.