Skip to main content

Aproape 9.000 de elevi timișeni din clasele a VIII-a și a XII-a au susținut azi simularea județeană la matematică sau istorie

Astăzi a avut loc cea de-a doua probă din cadrul simulărilor suplimentare a Evaluării Naționale, testare organizată de Inspectoratul Școlar Timiș.

Este vorba despre testarea la matematică sau istorie, în funcție de specializarea profilului.

La proba de astăzi, la simularea Evaluării Naționale, au participat 5.233 de elevi, iar 354 au absentat. Proba a început la ora 9.00 și a durat 2 ore și 15 minute.

În ceea ce privește simularea examenului de Bacalaureat, în Timiș au participat 3.349 de elevi, iar 1.372 au lipsit.

Testările s-au desfășurat fără probleme, niciun elev nu a fost elimninat.

Aceste simulări ale examenelor naționale au fost organizate de Inspectoratul Școlar Județean, pentru a vedea care este nivelul de cunoștințe al elevilor. Fiecare Inspectorat a avut responsabilitatea să stabilească o perioadă pentru susținerea acestor testări, dar și realizarea subiectelor.

Simularea organizată de Ministerul Educației a fost stabilită pentru luna martie și va fi susținută la nivel național.

Astfel, elevii de clasa VIII-a ar urma sa susțină probele la limba română, cea materna și matematică, între 20 și 22 martie.

În schimb, elevii de clasa a XII-a, vor susţine probele la română, limba maternă, proba obligatorie a profilului şi cea la alegere, între 27 martie şi 30 aprilie, potrivit edupedu.ro.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Nicolae Robu va transforma Timișoara în cel mai mare centru economic din vestul țării (P)

Nicolae Robu, candidatul Alianței PSD-PNL pentru Primăria Timișoara, va transforma Timișoara în cel mai mare centru economic din vestul țării. Robu vrea să readucă orașul la statutul de altădată și va susține dezvoltarea afacerilor pe plan local.

Au fost finalizate serviciile de proiectare pentru proiectul „Înființarea unor centre de colectare cu aport voluntar în județul Timiș – Lot 2”, UAT Peciu Nou

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Deşeuri Timiş anunţă finalizarea serviciilor de proiectare pentru proiectul „Înființarea unor centre de colectare cu aport voluntar în județul Timiș – Lot 2” – cod C3I1A0122000518, UAT Peciu Nou.

Preambul pentru viitorul Consiliu Local: PSDPNL s-a aliat cu AUR și Șoșoacă împotriva lui Dominic Fritz în Biroul Electoral (P)

După ce Biroul Electoral de Circumscripție Timișoara a decis că Nicolae Robu a încălcat legea prin lipirea de afișe peste cele ale contracandidaților și a dispus înlăturarea lor, reprezentanții PSDPNL au contestat hotărârea la Biroul Electoral de Circumscripţie Județeană Timiş.

Corpul de Control al primarului Fritz, la Spitalul Municipal pentru RMN-urile ”cadou” făcute unui clan din oraș

Primarul Timişoarei anunţă verificări ample, la Spitalul Municipal, după ce fosta directoare s-a lăudat cu favorurile pe care le-a făcut ţiganilor de pe Loga, pentru a le câştiga bunăvoinţa.