Skip to main content

VIDEO: Revoltă, la Dumbrăviţa! Localnicii se plâng că viaţa le-a devenit un coşmar din cauza camioanelor supraînălţate, cărora primarul le-a dat avize să tranziteze comuna

Ceea ce ar trebui să fie un drum de legătură vital pentru comuna Dumbrăvița s-a transformat într-un coșmar pe roți pentru locuitorii săi.

DJ 691, care leagă Timișoara de autostrada A1, suferă din cauza circulaţiei infernale și a unui număr uriaş de camioane de mare tonaj, care trec fără încetare prin comună, de luni până duminică.

Însă, nu doar asfaltul este afectat de pe urma traficului greu, ci şi locuitorii, care îşi văd casele distruse şi sănătatea, pusă în pericol.

Cel mai greu este la orele de vârf, tirurile încărcate cu anvelope lasă în urmă ziduri crăpate şi un aer greu de respirat.

CITEŞTE ŞI: Timişoara îşi pleacă fruncea! Turiştii continuă să ne ocolească, în favoarea unor destinaţii din Vâlcea sau Mureş

Oamenii nu îşi explică cine şi de ce a aprobat traficul greu prin comună, în contextul în care există şosea de centură, iar situaţia este cu atât mai gravă cu cât, camioanele sunt supraînălţate, pentru a transporta cât mai multe cauciucuri.

Problema a ajuns şi la urechile consilierului local Alina Sperlea, care spune că primarul nu este străin de coşmarul pe care îl trăiesc zi de zi, oamenii din Dumbrăviţa.

“Eu nu știu cine i-a dat lui dreptul să elibereze aceste autorizații de circulație. În calitatea de consilier local, eu m-aș fi opus. Locuitorii comunei noastre au foarte mult de suferit de pe urma acestui trafic”, spune Alina Sperlea, care subliniază şi riscul crescut de accidente care se pot produce din cauza tirurilor care tranzitează comuna.

Copiii şi vârstnicii se tem pentru viaţa lor şi nu înţeleg de ce nimeni nu ia măsuri pentru a rezolva problema.

„Dumbrăvița a ajuns cea mai poluată şi mai periculoasă comună din Timiș,” spune Cristian Groza un locuitor din Dumbrăviţa.

Toţi cei care au case la drumul tranzitat de mastodonţii care transportă cauciucuri îi împărtăşesc opinia lui Cristian şi speră ca autorităţile să ia măsuri înainte de a se produce o tragedie.

CITEŞTE ŞI: Băiat de 14 ani, bătut de un alt copil de aceeași vârstă! Poliția s-a autosesizat

Până atunci, nu le rămâne decât să îşi strige disperarea şi să îşi poarte singuri de grijă.

“Interesele firmei de transport sunt mai presus decât interesul cetățenilor. Dumbrăvițenii sunt disperați, cei mai afectați sunt cei care locuiesc în apropierea drumului. Dar și restul, care sunt nevoiți să își piardă timpul în trafic. Domnul primar a eliberat atorizație de transport pentru această firmă în 2021, 2022 și 2023 pe toate drumurile aflate în administrarea comunei Dumbrăvița. A creat un adevărat haos”, a mai spus Sperlea.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Primarul din Săcălaz, pe făraş! Preşedintele PMP îi cere demisia din partid, după un şir lung de abuzuri

Scandalurile care se ţin lanţ, în comuna Săcălaz, de lângă Timişoara, i-ar putea aduce primarului Nicu Viorel, pierderea calităţii de membru al Partidului Mişcarea Populară.

Tineri, tâlhăriţi în plină stradă, la Timişoara! Atacatorii au folosit un cuţit şi un baston telescopic

O fată în vârstă de 19 ani și un băiat de 22 de ani au fost tâlhăriţi, pe strada Gheorghe Lazăr din Timişoara, de trei indivizi care s-au năpustit asupra lor cu un baston telescopic şi cu un cuţit.

Gusturi autentice de toamnă: Zacusca proaspătă, gata de savurat la AgroVillage – USVT

Sunt în plină toamnă, perioadă cunoscută pentru farmecul ei, când natura ne răsfață cu culorile calde ale frunzelor și cu recolta sa bogată.

Pompieri atacaţi cu cuţitul, în timpul unui incendiu violent! A fost nevoie de intervenţia poliţiştilor

S-a dat alarma aseară, după lăsarea întunericului, când o persoană a sunat la 112 şi a cerut ajutorul pompierilor, pentru lichidarea flăcărilor care au cuprins o casă din vecinătate. Incendiul a izbucnit la p locuinţă din localitatea Fiscut, judeţul Arad. unde au ajuns de urgenţă mai mulţi pompieri voluntari de la Şagu. Doar că, ajunşi […]

Accident grav, în Timiș! Opt persoane au fost rănite după ce o mașină a intrat într-o autoutilitară

Accident grav, pe DN 6, pe sensul dinspre Timișoara spre Biled! O mașină condusă de o femeie a lovit o autoutilitară care se angajase într-o depășire regulamentară.

Deţinut mort, în timp ce lucra pentru SC Horticultura, în Cimitirul din Calea Şagului

Un bărbat, în vârstă de 50 de ani, a murit în această după-amiază, în timp ce efectua lucrări de curăţenie în Cimitirul din Calea Şgului.
carte condoleante usab 6

Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara preia conducerea ATU!

Conducerea Alianței Timișoara Universitară (ATU) se schimbă! Prin rotație, aceasta va fi preluată de către Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara de la Universitatea de Vest Timișoara.

Colterm se pregăteşte de iarnă! Continuă probele la rece! Vezi aici care sunt zonele în care reţelele vor fi încărcate cu agent termic

Societatea de termoficare a orașului continuă probele la rece, în vederea pregătirii pentru sezonul rece, mai exact, încărcarea cu agent termic a traseelor de distribuție, inclusiv instalațiile interioare ale imobilelor.

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara! Peste 5.000 de oameni s-au bucurat de concerte

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara, unde 5000 de oameni s-au bucurat de regaluri muzicale de excepție în săli de spectacole și în spații publice emblematice pentru oraș.

UNEXPECTED: un concert nonconformist de muzică clasică, în premieră, la Timișoara

„Quentin Tarantino al pianului clasic” vine pentru prima dată la Timișoara în 5 noiembrie 2023 pentru UNEXPECTED, un concert surprinzător care va avea ca invitați și tineri muzicieni timișoreni.

Și-a ucis prietenul, după ce a trecut cu microbuzul peste el! Era băut și fără permis

Accident înfiorător, petrecut în apropiere de Timișoara, unde un bărbat de 56 ani a fost grav rănit, iar medicii nu au mai putut să îl salveze.