Skip to main content

VIDEO: Revoltă, la Dumbrăviţa! Localnicii se plâng că viaţa le-a devenit un coşmar din cauza camioanelor supraînălţate, cărora primarul le-a dat avize să tranziteze comuna

Ceea ce ar trebui să fie un drum de legătură vital pentru comuna Dumbrăvița s-a transformat într-un coșmar pe roți pentru locuitorii săi.

DJ 691, care leagă Timișoara de autostrada A1, suferă din cauza circulaţiei infernale și a unui număr uriaş de camioane de mare tonaj, care trec fără încetare prin comună, de luni până duminică.

Însă, nu doar asfaltul este afectat de pe urma traficului greu, ci şi locuitorii, care îşi văd casele distruse şi sănătatea, pusă în pericol.

Cel mai greu este la orele de vârf, tirurile încărcate cu anvelope lasă în urmă ziduri crăpate şi un aer greu de respirat.

CITEŞTE ŞI: Timişoara îşi pleacă fruncea! Turiştii continuă să ne ocolească, în favoarea unor destinaţii din Vâlcea sau Mureş

Oamenii nu îşi explică cine şi de ce a aprobat traficul greu prin comună, în contextul în care există şosea de centură, iar situaţia este cu atât mai gravă cu cât, camioanele sunt supraînălţate, pentru a transporta cât mai multe cauciucuri.

Problema a ajuns şi la urechile consilierului local Alina Sperlea, care spune că primarul nu este străin de coşmarul pe care îl trăiesc zi de zi, oamenii din Dumbrăviţa.

“Eu nu știu cine i-a dat lui dreptul să elibereze aceste autorizații de circulație. În calitatea de consilier local, eu m-aș fi opus. Locuitorii comunei noastre au foarte mult de suferit de pe urma acestui trafic”, spune Alina Sperlea, care subliniază şi riscul crescut de accidente care se pot produce din cauza tirurilor care tranzitează comuna.

Copiii şi vârstnicii se tem pentru viaţa lor şi nu înţeleg de ce nimeni nu ia măsuri pentru a rezolva problema.

„Dumbrăvița a ajuns cea mai poluată şi mai periculoasă comună din Timiș,” spune Cristian Groza un locuitor din Dumbrăviţa.

Toţi cei care au case la drumul tranzitat de mastodonţii care transportă cauciucuri îi împărtăşesc opinia lui Cristian şi speră ca autorităţile să ia măsuri înainte de a se produce o tragedie.

CITEŞTE ŞI: Băiat de 14 ani, bătut de un alt copil de aceeași vârstă! Poliția s-a autosesizat

Până atunci, nu le rămâne decât să îşi strige disperarea şi să îşi poarte singuri de grijă.

“Interesele firmei de transport sunt mai presus decât interesul cetățenilor. Dumbrăvițenii sunt disperați, cei mai afectați sunt cei care locuiesc în apropierea drumului. Dar și restul, care sunt nevoiți să își piardă timpul în trafic. Domnul primar a eliberat atorizație de transport pentru această firmă în 2021, 2022 și 2023 pe toate drumurile aflate în administrarea comunei Dumbrăvița. A creat un adevărat haos”, a mai spus Sperlea.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Este oficial! PNL şi PSD au decis comasarea alegerilor locale cu cele pentru Parlamentul European

După săptămâni bune în care au purtat negocieri privind maniera în care se vor desfăşura alegerile din acest an, liderii celor două partide din coaliţia de guvernare, au ajuns la un numitor comun.

Finanțare de peste 6,1 milioane lei, alocată de CJ Timiș pentru proiecte culturale din județ!

Consiliului Județean Timiș alocă un bugetul de 6.150.000 lei pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor cultural-artistice și de tineret „Tim Cultura 2024”.

Un bărbat a murit după ce a fost spulberat de o mașină! Polițiștii au început o anchetă

Accident cumplit, soldat cu decesul unui bărbat de 46 de ani! Acesta mergea pe partea carosabilă, când a fost lovit în plin de o mașină.

Mai multe localități din județ rămân fără apă la robinete! Aquatim anunță lucrări la rețele joi și vineri

Aquatim anunță că în zilele viitoare se vor face lucrări de spălare a rețelelor de distribuție și a rezervoarelor de înmagazinare din mai multe localități din județ.

Iulia Motoc, judecător la Curtea Penală Internaţională, vine la Universitatea de Vest din Timişoara

Facultatea de Drept, din cadrul Universitatății de Vest din Timișoara, va organiza săptămâna viitoare o serie de conferințe, în cadrul cărora Iulia Motoc, judecător ales la Curtea Penală Internațională și fost judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, va ține un discurs, intitulat „Humanism, legal technicality and justice: rethinking human rights”.

Video: Maşină cu roţile în sus, pe o şosea intens circulată! Cum s-a petrecut accidentul?

Un echipaj medical a ajuns de urgenţă, la locul unui accident rutier în care a fost implicată o singură maşină care s-a răsturnat pe plafon.