Skip to main content

VIDEO: Revoltă, la Dumbrăviţa! Localnicii se plâng că viaţa le-a devenit un coşmar din cauza camioanelor supraînălţate, cărora primarul le-a dat avize să tranziteze comuna

Ceea ce ar trebui să fie un drum de legătură vital pentru comuna Dumbrăvița s-a transformat într-un coșmar pe roți pentru locuitorii săi.

DJ 691, care leagă Timișoara de autostrada A1, suferă din cauza circulaţiei infernale și a unui număr uriaş de camioane de mare tonaj, care trec fără încetare prin comună, de luni până duminică.

Însă, nu doar asfaltul este afectat de pe urma traficului greu, ci şi locuitorii, care îşi văd casele distruse şi sănătatea, pusă în pericol.

Cel mai greu este la orele de vârf, tirurile încărcate cu anvelope lasă în urmă ziduri crăpate şi un aer greu de respirat.

CITEŞTE ŞI: Timişoara îşi pleacă fruncea! Turiştii continuă să ne ocolească, în favoarea unor destinaţii din Vâlcea sau Mureş

Oamenii nu îşi explică cine şi de ce a aprobat traficul greu prin comună, în contextul în care există şosea de centură, iar situaţia este cu atât mai gravă cu cât, camioanele sunt supraînălţate, pentru a transporta cât mai multe cauciucuri.

Problema a ajuns şi la urechile consilierului local Alina Sperlea, care spune că primarul nu este străin de coşmarul pe care îl trăiesc zi de zi, oamenii din Dumbrăviţa.

“Eu nu știu cine i-a dat lui dreptul să elibereze aceste autorizații de circulație. În calitatea de consilier local, eu m-aș fi opus. Locuitorii comunei noastre au foarte mult de suferit de pe urma acestui trafic”, spune Alina Sperlea, care subliniază şi riscul crescut de accidente care se pot produce din cauza tirurilor care tranzitează comuna.

Copiii şi vârstnicii se tem pentru viaţa lor şi nu înţeleg de ce nimeni nu ia măsuri pentru a rezolva problema.

„Dumbrăvița a ajuns cea mai poluată şi mai periculoasă comună din Timiș,” spune Cristian Groza un locuitor din Dumbrăviţa.

Toţi cei care au case la drumul tranzitat de mastodonţii care transportă cauciucuri îi împărtăşesc opinia lui Cristian şi speră ca autorităţile să ia măsuri înainte de a se produce o tragedie.

CITEŞTE ŞI: Băiat de 14 ani, bătut de un alt copil de aceeași vârstă! Poliția s-a autosesizat

Până atunci, nu le rămâne decât să îşi strige disperarea şi să îşi poarte singuri de grijă.

“Interesele firmei de transport sunt mai presus decât interesul cetățenilor. Dumbrăvițenii sunt disperați, cei mai afectați sunt cei care locuiesc în apropierea drumului. Dar și restul, care sunt nevoiți să își piardă timpul în trafic. Domnul primar a eliberat atorizație de transport pentru această firmă în 2021, 2022 și 2023 pe toate drumurile aflate în administrarea comunei Dumbrăvița. A creat un adevărat haos”, a mai spus Sperlea.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.
În acest weekend, este programată competiția sportivă Timișoara Triatlon, astfel că circulația rutieră va fi restricționată pentru desfășurarea fără probleme a evenimentului.
Echipa masculină de volei de la Universitatea de Vest din Timișoara a cucerit medaliile de bronz în turneul final al Jocurilor Europene Universitare, care s-a desfășurat în Ungaria.
Primăria Municipiului Timișoara și SC Piețe SA lansează un nou concept de piață menit să-i ajute pe cetățenii din zona Gheorghe Lazăr să se aprovizioneze mai ușor cu legume și fructe proaspete de la producători locali dar și cu alte bunătăți.