Skip to main content

Timişoara îşi pleacă fruncea! Turiştii continuă să ne ocolească, în favoarea unor destinaţii din Vâlcea sau Mureş

Astăzi, Institutul Naţional de Statistică a făcut publice datele privind numărul de turişti care au vizitat, în perioada 1 ianuarie – 31 iulie, fiecare judeţ în parte.

Cifrele arată că milionul de turişti pe care îl estima primarul Timişoarei, Dominic Fritz, pentru anul în care oraşul este Capitala Culturală a Europei, este tot mai greu de atins.

În primele şapte luni ale anului, doar 185.037 de persoane au vizitat judeţul nostru, care astfel este din nou, la coada clasamentului.

CITEŞTE ŞI: Băiat de 14 ani, bătut de un alt copil de aceeași vârstă! Poliția s-a autosesizat

Programul TM2023, pe care a pariat administraţia Fritz, se dovedeşte a fi, încă o dată, complet neatractiv pentru turiştii din ţară sau din străinătate, care au preferat destinaţii din Suceava (284.765 turişti), Mureş (258.442 turişti), Iaşi (223.987 turişti) sau Vâlcea (255.356 turişti).

Cu cei mai mulţi vizitatori se mândesc, pe lângă Bucureşti (1.027.948 turişti), judeţe precum Braşov (816.417 turişti), Constanţa (807.978), Cluj (390.993 turişti), Prahova (341.157), Sibiu (298.112 turişti) sau Bihor (309.539 turişti).

Conform datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică, Timişul nu străluceşte nici comparativ cu perioada de dinainte de pandemie.

În primele şapte luni ale anului 2019, În Timiş au fost 221.989 de turişti, cu 20% mai mulţi decât în aceeaşi perioadă a anului 2023.

CITEŞTE ŞI: Pascal Rambert aduce împreună vieți și povești pe scena Teatrului German din Timișoara

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

VIDEO Tractor în flăcări, pe câmp! Utilajul a fost distrus complet

Flăcări și fum intens în apropiere de centura municipiul Arad! Un tractor a luat foc, iar pompierii au fost solicitați să intervină de urgență.

Banat Girls joacă mâine pe teren propriu împotriva liderului din play-out, Gloria Bistrița!

Banat Girls Comloșu Mare întâlnește mâine, în runda a V-a a play-out-ului pe Gloria Bistrița, echipă care joacă bine în această parte a sezonului și care a adunat 4 victorii în tot atâtea meciuri.

Pistoale, săbii, macete și droguri găsite în locuințele unor contrabandiști de țigări! Patru bărbați, duși la audieri!

Contrabandiști de țigări, călcați de mascați! Oamenii legii au descins la 11 adrese ale suspecților, unde pe lângă țigări au mai descoperit arme, muniție, săbii dar și droguri.

Tragedie fără margini! Tată şi fiică, intoxicaţi în propria locuinţă! Doar bărbatul a putut fi salvat

S-a dat alarma aseară, după un apel la 112, care anunţa un miros puternic de gaz, iar la faţa locului au ajuns, de urgenţă, mai multe echipaje de intervenţie.