Skip to main content

Video: Mobilizare uriașă la Timișoara, după tragedia de la Crevedia! Este nevoie urgentă de sânge

Angajații Centrului de Transfuzii Sanguine Timișoara sar în ajutorul răniților de la Crevedia unde o stație GPL a sărit în aer, aseară.

În urma celor trei explozii, un om a murit, iar alți 57 au fost răniți, 11 dintre ei fiind în stare gravă, iar Ministerul Sănătății a decis transferul lor în străinătate.

Cele mai multe dintre victime sunt pompieri și jandarmi.

CITEȘTE ȘI: Atenție, șoferi! De mâine se deschide traficul pe Calea Bogdăneștilor, pe tronsonul Cetății-Alexandrescu! În schimb se închide între Alexandrescu și Dunărea

Pentru salvarea răniților este nevoie urgentă de trombocite și plasmă, motiv pentru care medicii de la Centrele de Transfuzii din marile orașe ale țării fac apel la populație să doneze sânge.

La Timișoara, cei care vor să ajute la salvarea victimelor sunt așteptați astăzi, până la ora 13:30, dar și în zilele următoare.

“Pe lângă necesarul de Timișoara, o parte dintre trombocite, cea mai mare parte, de fapt o să o trimitem la București. Mai facem apel și la donatorii de afereză, cei care au venele suficient de bune astfel încât să poată dona doar trombocite, să vină să doneze și vom organiza, probabil, prin serviciul de ambulanță, transportul către București. Dar, în fiecare zi, va trebui să avem suficient donatori și, de aceea ar fi bine dacă s-ar putea programa ca să nu aștepte la cozi interminabile, să se programeze și pe Donorium și pe BlooDoChallenge, astfel încât să avem atât necesarul pentru victimele de la Crevedia. Ele sunt acum obiectivul cel mai important, dar și pentru pacienții din spitalele din Timișoara”, a declarat Rodica Lighezan, directorul Centrului de Transfuzii Sanguine Timișoara, pentru Radio Timișoara.

sursa video: youtube/Disaster Compilations

https://www.youtube.com/watch?v=ftLjnYVdAGY

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.
La cinci luni de când Primăria Timișoara a dat startul lucrărilor la primul stadion construit în ultimii 60 de ani, fundațiile pentru peluzele și tribunele Arenei Eroii Timișoarei sunt aproape gata. 
În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.