Skip to main content

Video: Încep lucrările la noul Terminal al Aeroportului Timişoara! Cum va arăta investiţia de 20 de milioane de euro?

12.000 de metri pătraţi, 6 filtre de securitate, 18 ghișee pentru check-in și 6 porți de scanare automată a documentelor.

Acestea sunt caracterisiticile noului Terminal de plecări externe, a Aeroportului Internaţional Timişoara, la care lucrările încep în această săptămână, în prezenţa ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu.

CITEŞTE ŞI: Ambulanţă care transporta un pacient, lovită în plin, de un bolid de lux

Finanțarea obiectivului este asigurată din fonduri europene prin Programul Operațional Infrastructură Mare iar lucrările vor fi gata în decembrie 2023, urmând ca Terminalul devină functional pe 1 ianuarie 2024.

Contractul a fost câştigat de firma Concelex, a fost semnat în luna mai a acestui an şi are o valoare de 106 milioane de lei, cu TVA inclus.

Noua construcţie va completa terminalul de Sosiri Curse Externe care a fost dat în folosinţă în vara anului trecut.

Acesta are o suprafaţă de 4.383 de metri pătraţi, iar valoarea lucrărilor s-a ridicat la 30,35 milioane de lei.

CITEŞTE ŞI: Hub industrial, tehnologic şi universitar, lângă Timişoara! Se conturează primul edge city din România

Lucrările vor începe vineri, 4 noiembrie, când ministrul Transporturilor va semna şi contractul de proiectare şi execuţie pentru Modernizarea liniei de cale ferată Caransebeș-Timișoara-Arad, LOT 3 Timiș Est-Ronaț Triaj.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Bilanțul admiterii la UVT, din această vară, arată că din ce în ce mai mulți tineri vor să profeseze în domeniul criminalisticii sau psihologiei. Aici, viitori studenți se bat pe locuri, fiind chiar și 13 candidați pe un singur loc la buget.
Planul cu care George Simion de la AUR îşi doreşte să câştige funcţia supremă în stat, deşi criticat de liderii celorlalte partide politice, stârneşte un interes uriaş în rândul oamenilor de rând.
Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, în colaborare cu Piețe24, organizează Festivalul Părădaiselor, un eveniment care aduce împreună iubitorii de roșii, producătorii locali și pasionații de gastronomie.
Continental, companie de tehnologie, a inaugurat, în cadrul ContiTech Timișoara, noua locație pentru unul dintre cele mai mari laboratoare de testare din întreaga rețea a unităților ContiTech din Europa.