Hub industrial, tehnologic şi universitar, lângă Timişoara! Se conturează primul edge city din România
Dacă în cea mai mare parte a României, mediul rural pare înţepenit în timp, sunt comune care se dezvoltă într-un ritm mai accelerat decât al oraşelor.
Este şi cazul Ghirodei, una dintre cele mai bogate comune din judeţul Timiş.
Pe lângă multinaţionalele care îşi desfăşoară activitatea aici, primarul a reuşit să atragă investiţii şi în alte domenii.
Un exemplu în acest sens îl reprezintă şi campusul UMF, pentru a cărui construcţie au fost alocate 24 de milioane de euro.
Însă, primarul comunei, Ionuţ Stănuşoiu, are şi alte planuri, atât cu mediul universitar cât şi cu alte entităţi atrase de infrastructura şi facilităţile din Ghiroda.
“Face parte din strategia de dezvoltare a comunei. E un concept de edge city, pe care am mers, împreună cu firma care a creionat strategia de dezvoltare pentru următorii 5 ani, la nivelul anilor 2016-2017, dar cu bătaie lungă. Ghiroda nu este doar dormitorul Timişoarei, aşa cum se spune despre comunele periurbane, acolo dormim şi în Timişoara ne desfăşurăm activitatea. Ghiroda este un mixt între partea de industrie – locul în care lucrezi, locul în care trăieşti, dormi, stai împreună cu familia, iar copiii se educă şi fac diverse activităţi, care ţin de partea de hobby-uri”, a explicat Ionuţ Stănuşoiu, la podcastul Susra de Vest fără Filtru.
Conceptul de edge city este unul nou pentru România şi reprezintă o suprafaţă întinsă de dinafara marilor oraşe, în care sunt concentrate diverse ramuri industriale, zone de birouri, de shopping şi de entertanment.
Lasă un răspuns