Skip to main content

„BILBAO AS-FABRIK TRANSFER NETWORK” – AS TRANSFER ajunge la final

Municipiul Timişoara este partener în cadrul proiectului „BILBAO AS-FABRIK TRANSFER NETWORK” – AS TRANSFER finanțat în cadrul Programului URBACT III – Mecanismul de transfer Acțiuni Inovative Urbane, un proiect pilot care prevede crearea unei reţele de schimb de cunoștințe cu oraşe care lucrează pe concepte privind industria 4.0 şi transferul inovaţiei conceptului AS-FABRIK, dezvoltat de oraşul Bilbao din Spania, în alte trei orașe europene.

Liderul proiectului este Bilbao Ekintza – Societatea de dezvoltare economică a orașului Bilbao (Spania), iar partenerii de proiect sunt Agenția de Dezvoltare Regională a orașului Bielsko-Biala (Polonia), Municipiul Tartu (Estonia) și Municipiul Timișoara (România).

Proiectul se implementează în perioada 09.03.2021 – 09.11.2022, iar ca rezultat final, oraşele partenere au elaborat planuri de investiţii pentru a finanţa soluţii inovatoare inspirate de conceptul AS-FABRIK.

La nivelul fiecărui oraș partener s-a constituit un Grup Local Urbact (GLU), alcătuit din reprezentanți ai mediului de afaceri, universitar, start-ups, instituții și organizații din administrația publică locală.

GLU a avut un rol esențial în implementarea cu succes a activităților proiectului.

În data de 3 noiembrie 2022 va avea loc evenimentul final din cadrul proiectului: ultima întâlnire a Grupului Local URBACT, urmată de o sesiune de diseminare a rezultatelor AS TRANSFER.

Agenda evenimentului va include prezentarea activităților și rezultatelor proiectului, precum și concluziile rezultate în urma schimbului de bune practici cu partenerii, organizat la Bilbao în luna octombrie 2022.

Evenimentul se va desfășura la sediul INCUBOXX din Timișoara în data de 3 noiembrie 2022, începând cu ora 11.00.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Robu: „Vom revitaliza Centrul Istoric” (P)

Nicolae Robu, candidatul la Primăria Timișoara din partea Alianței PSD-PNL, își propune revitalizarea centrului istoric al orașului, pentru valorificarea mai bună a transformării la care el a fost supus de Administrația Robu în anii 2013-2015.

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo (P)

Ne-am adunat aici ca susținători ai valorilor de dreapta și ca oameni care conștientizează amenințarea pe care o avem în față, aceea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real.

Primăria Timişoara a transformat Bulevardul Cetăţii, în loc de întâlnire pentru întreaga comunitate

Bulevardul Cetății, devenit, prin investiția derulată de municipalitate, o arteră etalon a mobilității urbane moderne și sustenabile, a fost astăzi gazda evenimentului „Străzi pentru comunitate”.

Destinație de vis, la două ore distanță de Timișoara! Când încep zborurile charter către Mallorca?

Nu ți-ai stabilit concediul încă? Nicio problemă! Palma de Mallorca te așteaptă, iar începând din iunie încep zborurile charter pentru această destinație.

Vești mult așteptate de timișoreni! Se înființează o nouă linie de autobuz și se reia circulația tramvaiului 6!

Timișorenii vor avea la dispoziție două noi opțiuni de călătorie: o nouă linie de autobuz care va lega Calea Urseni de oraș și reluarea circulației tramvaiului 6, suspendat din cauza lucrărilor de modernizare pe bulevardul Stan Vidrighin.