Skip to main content

VIDEO Convoi uriaș de blindate, prin Timișoara! Pentru ce au fost mobilizați sute de militari?

Peste 400 de militari, cu aproximativ 60 de mijloace tehnice, vor participa la exercițiul multinațional ,,Anakonda 23”, ce va avea loc în Polonia, în perioada 28 aprilie – 18 mai.

Militarii români din cadrul Batalionului 151 Infanterie ,,Războieni” și Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab” se vor instrui alături de alte structuri din țări membre ale Alianței și partenere.

Exercițiul ,,Anakonda 23” reprezintă cea mai înaltă formă de instruire a Forțelor Armate Poloneze și unul dintre evenimentele majore de instruire în cadrul NATO.

În acest context, începând de astăzi, convoaie cu personal și tehnică din garnizoanele Iași și Craiova se vor îndrepta spre Polonia. Un prim convoi a străbătut astăzi Timișoara.

Exercițiul de pregătire este planificat încă din anul 2021.

Batalionul 26 Infanterie „Neagoe Basarab”, înființat la 15 septembrie 1994 este continuatorul tradițiilor de luptă ale Regimentului „Rovine” nr. 26 înființat la data 1 aprilie 1880. „Scorpionii Roșii” au fost dislocați de 14 ori în teatre de operații din Europa, Asia și Africa.

Batalionul ieșean, unitate din cadrul Brigăzii 15 Mecanizată ,,Podu Înalt”, s-a înființat la data 15 septembrie 1994 și este continuatorul glorioaselor tradiții de luptă ale Batalionului 1 Infanterie din Regimentul 15 Infanterie „Războieni”. Până acum, ,,Lupii Negri” au participat la 10 misiuni internaționale de menținere a păcii, în cinci zone ale globului (Angola, Bosnia, Albania, Irak şi Afganistan). De asemenea, militari din acest batalion au participat la numeroase exerciții multinaționale în SUA, Germania, Ucraina, Norvegia, Slovacia, Bulgaria și Republica Moldova.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

VIDEO Tractor în flăcări, pe câmp! Utilajul a fost distrus complet

Flăcări și fum intens în apropiere de centura municipiul Arad! Un tractor a luat foc, iar pompierii au fost solicitați să intervină de urgență.

Banat Girls joacă mâine pe teren propriu împotriva liderului din play-out, Gloria Bistrița!

Banat Girls Comloșu Mare întâlnește mâine, în runda a V-a a play-out-ului pe Gloria Bistrița, echipă care joacă bine în această parte a sezonului și care a adunat 4 victorii în tot atâtea meciuri.

Pistoale, săbii, macete și droguri găsite în locuințele unor contrabandiști de țigări! Patru bărbați, duși la audieri!

Contrabandiști de țigări, călcați de mascați! Oamenii legii au descins la 11 adrese ale suspecților, unde pe lângă țigări au mai descoperit arme, muniție, săbii dar și droguri.

Tragedie fără margini! Tată şi fiică, intoxicaţi în propria locuinţă! Doar bărbatul a putut fi salvat

S-a dat alarma aseară, după un apel la 112, care anunţa un miros puternic de gaz, iar la faţa locului au ajuns, de urgenţă, mai multe echipaje de intervenţie.