Skip to main content

Tratamente bio de medicină regenerativă, prezentate într-un seminar organizat de CCIAT în colaborare cu reprezentanții Camerei de Comerț Italiene pentru România

Camera de Comerț Timiș a organizat un nou eveniment cu caracter inovator în domeniul sănătății.

Mai exact, CCIAT și Camera de Comerț Italiană pentru România, în baza parteneriatului de colaborare dintre cele două organizații, au continuat organizarea evenimentelor cu caracter inovator în domeniul sănătății cu un seminar de prezentare a experienței italiene în tratamentele bio de medicină regenerativă: Tehnologia RIGENERA și Microgrefarea dezvoltată de HBV Torino.

Evenimentul a avut loc astăzi, în Sala Banat a Centrului Regional de Afaceri al CCIA Timiș.

Ne bucurăm să prezentăm cel de-al doilea seminar pe tema sănătății în Timișoara. Acest seminar se desfășoară sub acordul parteneriatului de colaborare al CCIA Timiș cu Camera de Comerț Italiană pentru România. Primul seminar a fost în februarie, pe tema fizioterapiei, iar în cadrul lui s-au prezentat tehnicile inovatoare pe partea medicală și aparatele noi din domeniu”, spune Stana Stoianov, reprezentant CCIA Timiș.

E o plăcere să fiu în Timișoara. Asta e o parte dintr-o serie de evenimente, care nu vor fi doar seminarii tehnice, pe domeniul sănătății, ci și pe energie sau alte domenii unde întreprinderile italiene care sunt în România sau care încă nu au ajuns în Romania, au ceva inovator de demonstrat și de adus aici. Vom avea și seminarii care vor fi făcute chiar în Italia și o serie de delegații care vor veni din Italia către România și Timiș în mod particular, și delegațiile românești care se vor duce în Italia pentru a găsi parteneri de afaceri„, spune Roberto Musneci, președintele Camerei de Comerț Italiană pentru România.

RIGENERA este o tehnologie de izolare și concentrare de microgrefe de celule progenitorii, iar MICROGREFAREA, în funcție de țesutul care a fost dezagrgat, este soluția folosită de medicina regenerativă pentru abordarea diverselor afecțiuni, precum: artroză, necroză, arsuri, cicatrici, escare, plăgi, picior diabetic, vitiligo, lichen plan, adiție de os în stomatologie, dar și în scop cosmetic și regenerativ.

Este vorba despre o tehnologie inovatoare, care va fi pusă la dispoziția timișorenilor începând de astăzi, de microgrefare. Microgrefarea poate nu înseamnă mare lucru. În traducere liberă, cu aceasta tehnologie putem vindeca marii arși într-un timp foarte scurt și cu eforturi financiare pentru instituțiile financiare foarte mici. La fel de bine, putem aborda și trata pacienții suferinzi de artroză, avem posibilitatea de a infrumuseța chipul timișorencelor, fiindcă aplicațiile sunt multiple, sunt inclusiv la nivelul rejuvenării faciale sau, dacă este sa vorbim, despre alopecie. Această tehnologie merge de la subiecte grave, amenințătoare de viață, până la componenta de frumusețe sau de viață mai bună„, spune medicul Bogdan Ivănescu.

Evenimentul s-a adresat în principal chirurgilor plasticieni, ortopezilor și reumatologilor, dar și altor specialiști din alte domenii medicale. Participarea acestora a fost gratuită.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la Muzeul Satului să descoperi povestea Ignatului, dar și să intri în atmosfera de sărbătoare alături de colindători și pițărăi!

Timișorenii sunt așteptați joi să participați evenimentele prilejuite de ”Festivalul Colindelor”, ”Alaiul Colindătorilor la fiecare gospodărie”, ”Pițărăii”, ”Concurs de colinde pe scenă” și ”Povestea Ignatului”.

Teatrul Național din Timișoara redesenează profilul poetic al lui Nichita Stănescu!

În 13 decembrie se împlinesc 40 de ani de când versurile lui Nichita Stănescu călătoresc singure prin lume, trasând în continuare istoria literaturii române.

Banat Girls încheie anul cu un eșec în fața liderului Politehnica Timișoara!

Banat Girls Comloșu Mare a fost învinsă cu 3- 1 de Politehnica Timișoara în etapa a XIII-a a Superligii de fotbal feminin.

Premiera spectacolului Săptămâna Luminată închide programul Teatrului Național pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023!

Teatrul Național din Timișoara invită publicul în această seară, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023.