Victorie în instanţă! Închiderea sălilor de sport în localităţile cu rata peste 4, nu are niciun temei
Oprirea activităților sălilor de sport în spații închise în localități unde incidența este mai mare de 4/1000 locuitori a fost contestată în instanță.
Smartfit, cel mai mare operator fitness din vestul României a atacat Hotărârea de Guvern care a blocat activitatea sportivă în zeci de localități din întreaga țară.
“Centrele de sănătate și sălile de sport au fost închise discriminatoriu față de alți operatori economici care desfășoară activitate în spații închise (saloane cosmetică, frizerie etc) și fără o analiză de risc punctuală. În termeni legali, avocații au demonstrat încălcarea de către Guvernul României a unor prevederi din Constituția României (e.g. art. 53, art. 108), din Legea 55/2020 și 136/2020 precum si ale Legii 24/2000 privind tehnica legislativă”, anunţă cei de la Smartfit.
La dosar au fost cerute de la DSP și Ministerul Sănătății situații care să demonstreze dacă au existat focare de Covid-19 la sălile de sport din județ sau din țară, iar respectivele instituții au răspuns că nu au existat și nu au fost efectuate anchete epidemiologice.
„Salut cu apreciere activitatea completului de judecată din cadrul Curții de Apel Timișoara deoarece a gestionat foarte profesionist și echilibrat dosarul, a acordat termene scurte de judecată, punând astfel în valoare dispozițiile legii contenciosului administrativ. Nutresc speranța că şi Înalta Curte de Casație şi Justiție va da dovadă de aceeaşi rapididate în soluționare şi înțelegere corectă şi justă a cauzei când va pronunța soluția definitivă urmare a căreia se vor putea redeschide sălile de fitness”, a spus avocatul Paul Ciucur, reprezentantul Smartfit.
De rezultatul obținut la Timișoara beneficiază operatorii de fitness din toată țara.
Smartfit a cerut anulare articolelor prin care se suspendă activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport și/sau fitness în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 4/1.000 de locuitori.
„Trăim vremuri foarte tulburi în care este nevoie de intervenția instantelor pentru a putea face sport, un drept fundamental al oricărui om. Am arătat de sute de ori că mișcarea fizică este un aliat în lupta împotriva virusului, dar am fost închiși abuziv din nou și din nou până când operatorii de fitness au ajuns în pragul epuizării mentale și financiare, iar clienții stau acasă cu sănătatea șubrezită”,a spus Cosmin Șorban, acționar majoritar Smartfit și reclamant în proces.
Decizia Curţii de Apel Timişoara nu este definitive, putând fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Lasă un răspuns