Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Un nou focar de pestă porcină africană, în Timiș! Autoritățile au luat măsuri pentru a evita răspândirea bolii

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un nou focar de pestă porcină africană a fost descoperit într-o gospodărie din Timiș, în localitatea Lovrin.

CITEȘTE ȘI: Sala Olimpia și Centrul Regional de Afaceri, transformate în centre de vaccinare pe perioade scurte de timp!

Astfel, prefectul județului, Zoltan Nemeth a convocat, astăzi o ședință a Centrului Local de Combatere a Bolilor Timiș, ca urmare a confirmării bolii la porcii domestici dintr-o exploatație non-profesională.  

A fost adoptată o hotărâre pentru aprobarea zonelor de protecție și supraveghere din jurul focarului de pestă porcină africană.

Zona de protecție este pe o rază de 3 kilometri în jurul localității Lovrin, iar zona de supraveghere, de până la 10 km reprezintă localitățile: Pesac, Periam, Șandra, Uihei, Sâmpetru Mare, Saravale, Bulgăruș, Gotlob, Vizejdia și Tomnatic.

CITEȘTE ȘI: Cifre de ultimă oră! 195 de morţi pe fondul COVID şi peste 1.500 de pacienţi internaţi la ATI, de ieri până azi

Totodată, s-a decis ridicarea restricțiilor sanitar veterinare impuse în zona de protecție și supraveghere în urma stingerii focarului de PPA din localitatea Parța, teren extravilan.

Ultima modificare Joi, 15 Aprilie 2021 16:24

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login