Skip to main content

Vacanța de vară, prilej pentru reabilitarea mai multor unități școlare și preșcolare, din Timișoara! Peste 10 milioane de lei, alocate pentru acest tip de lucrări

Primăria Timișoara anunţă că începe un program de lucrări de reabilitare și întreținere a școlilor și grădinițelor din oraș, în perioada vacanței școlare.

În paralel, se vor finaliza şi lucrările care în acest moment sunt în plină desfăşurare, astfel încât, la toamnă, la reluarea cursurilor, să nu mai existe şantiere deschise.

Lucrările sunt programate începând cu luna iulie și până în septembrie sau chiar octombrie, în funcție de complexitatea intervențiilor, și vizează instituții de învățământ preșcolar, gimnazial și liceal.  

„Avem cel mai mare buget alocat acestui domeniu din istoria recentă a orașului nostru și investim în școli și în grădinițe din toate cartierele. Ne asigurăm că toți copiii, indiferent de zona în care locuiesc, beneficiază de șanse egale la educație, într-un mediu sigur, modern și prietenos. Avem programate în această vară și lucrări mari, unele care permit amenajarea de noi spații în care să învețe copiii, și lucrări mai mici, dar toate răspund la nevoile copiilor și personalului didactic”, a declarat viceprimarul Ruben Lațcău.

La unele dintre unitățile de învățământ sunt deja lucrări în derulare. În această situație se află Grădinița cu Program Prelungit nr. 24, unde se fac reparații interioare la corpul de grădiniță și urmează să fie formate 4 noi clase pentru grupa pregătitoare.

Un alt caz este Grădinița cu Program Prelungit nr. 23, unde sunt în desfășurare lucrări de reabilitare complete pentru construirea unei noi grupe de creșă. La fel și la Grădinița cu Program Prelungit nr. 31, unde au loc amenajari complete și înlocuirea rețelei electrice, cu scopul de a construi noi săli de creșă.

De asemenea, în incinta Liceului Energetic „Regele Ferdinand I” au loc reparații la grupul sanitar al căminului. 

 În programul lucrărilor de amenajare și reparații pe perioada verii sunt prevăzute următoarele:

 • intervenții la fațadă, înlocuire geamuri și lucrări de reparații interioare la Grădinița cu Program Prelungit nr. 48; 
 • lucrări de reparații interioare la Grădinița cu Program Prelungit nr. 5, undese va construi o sală de creșă nouă în incintă; 
 • Creșa nr. 8 va beneficia lucrări de reparații interioare, înlocuirea rețelei electrice; 
 • lucrări de reparații interioare la spațiile de birouri și grupurile sanitare ale elevilor la Școala Gimnazială nr. 25;
 • reparații interioare la sălile de clasă din incinta Școlii Gimnaziale nr. 24;
 • intervenții de reabilitare la sala de bibliotecă a Școlii Gimnaziale nr. 27, undeamenajăm o bibliotecă funcțională pentru elevi;
 • la Școala Gimnazială nr. 4 sunt prevăzute lucrări de reparații interioare hol și sălile de clasă;
 • lucrări de reparații interioare la intrarea în corpul de școală, la săli de clasă și sala festivă se vor desfășura la Școala Gimnazială „Rudolf Walther”;
 • la Școala Gimnazială „Dimitrie Leonida” sunt prevăzute lucrări de amenajare exterioară la corpul clădirii;
 • Liceul Teoretic „William Shakespeare” areplanificate reparații interioare la grupurile sanitare din corpul B de școală; 
 • la Liceul Tehnologic „Ion I.C. Brătianu” vor avea loc lucrări de reparații interioare la sala de sport, care va fi nou amenajată, oferind condiții adecvate pentru desfășurarea orelor de educație fizică.

 Lucrările sunt programate să fie finalizate până la începutul anului școlar 2024-2025 și sunt finanțate exclusiv din bugetul local. Pentru lucrările de reparații în licee au fost alocate 4,5 milioane de lei, iar pentru școli gimnaziale și instituții preșcolare (grădinițe și creșe) sunt prevăzute, în total, 5,7 milioane de lei. 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au organizat astăzi seminarul de instruire privind modul de aplicare a reglementărilor legislative în vigoare privind protecția consumatorului.