Skip to main content

UPT Racing Team a lansat noul monopost de Formula Student, în prezența lui Titi Aur!

Sub genericul Rollout TSR3 EVO,  echipa UPT Racing Team a lansat noul monopost de Formula Student, al treilea, în prezența cunoscutului pilot de raliu Titi Aur, care a susținut cu această ocazie și o conferință având ca temă „Safety Driving”.

În deschiderea evenimentului, moderat de Andrei Borborean, coordonatorul UPT Racing Team și cadru didactic al UPT, Titi Aur a lăudat echipa și proiectul acestora, după care a vorbit despre conducerea defensivă și despre influența motorsportului în evoluția autoturismelor de stradă. În cadrul prezentării sale, acesta a subliniat că recomandările sale de conducere defensivă se aplică nu doar șoferilor de autoturisme, ci și celor care conduc motociclete, scutere, biciclete, trotinete și chiar și pietonilor. În partea a doua a conferinței, Titi Aur a răspuns întrebărilor venite din partea publicului.

Despre UPT Racing Team au mai vorbit Liviu Mihon, inițiatorul proiectului, care a rememorat momentele de început ale echipei, dar și evoluția acesteia, Andrei Borborean, actualul coordonator al echipei, care a amintit munca uriașă care a fost depusă pentru realizarea noului monopost, dar și unii dintre membrii echipei, care au prezentat îmbunătățirile aduse tuturor sistemelor montate pe TSR3 EVO, anunțând că deja se lucrează la TSR4, care va fi un model hibrid.

Dezvelirea noului monopost a avut loc în parcarea Bibliotecii UPT, în prezența tuturor invitaților, care au remarcat designul mai îndrăzneț, chiar mai agresiv decât la modelele precedente, aerodinamica îmbunătățită și au asistat la prezentarea noutăților mai puțin vizibile: scăderea în greutate cu 50 de kg față de TSR2 și cu 150 kg față de TSR1, trecerea de la caroseria din fibră de sticlă la cea din fibră de carbon, volanul mai ergonomic, bordul electronic cu touch-screen, sistemul de frânare îmbunătățit, instalația electrică schimbată, sistemul unicat de răcire la comandă, toate ducând la creșterea performanțelor.

În scurt timp, TSR3 EVO va fi testată și în competiții, UPT Racing Team urmând să participe la concursuri internaționale (în Cehia și Croația, în cursul lunii august) și naționale (la Dej, în luna septembrie).

UPT Racing Team este o echipă studențească a Universității Politehnica Timișoara, înființată în 2011 pentru a crea o mașină de Formula Student și a participa cu aceasta la competiții organizate în toată lumea. Până în prezent cu fost create două monoposturi de Formula Student, cu care echipa a participat la diverse competiții de profil, dar și la multe dintre evenimentele organizate de Politehnică, fiind unul dintre punctele de atracție.

Proiectul Formula Student este o competiție de design, nu de motorsport, este mai mult științifică. În cadrul acesteia, tinerii sunt testați atât pentru aptitudinile lor tehnice, cât și pentru cele ce țin de documentație. În primă fază, ei prezintă o idee de business cu care să atragă un investitor. Mai departe, tinerii trebuie să treacă de proba costurilor pentru fiecare piesă. O altă probă este partea de engineering and design, în care studenții trebuie să argumenteze în fața unor arbitri de ce au ales soluțiile pentru șasiu, suspensii, motor etc. Apoi, în partea dinamică, se verifică efectiv capacitățile dinamice ale mașinii. O altă probă este cea de autocross, după care urmează ultima probă, cea de anduranță, în care vehiculele trebuie să străbată 22 de ture de pistă, cu schimbare de pilot după turul 11.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Urmează încă trei zile caniculare, avertizarea meteorologilor de tip cod galben de temperaturi extrem de ridicate fiind valabilă până marți, inclusiv.
Valul de căldură extremă care s-a abătut asupra României va rămâne și săptămâna viitoare, deși meteorologii anunțaseră cod roșu, doar pentru zilele de astăzi și mâine, pentru mai bine de jumătate din țară.
Brian Michael Taylor, un jucător american aflat la prima sa experiență în Europa, se va alătura lotului timişorean pentru sezonul viitor.
Având în vedere prognoza meteo, care anunță o zi caniculară în data de 13 iulie, UVT a devansat pentru ora 9:00 începerea Ceremoniei de Absolvire UVT, organizată în Piața Libertății din Timișoara. Evenimentul este deschis pentru întreaga comunitate timișoreană.