Skip to main content

Universitatea de Vest din Timișoara propune două noi conferințe dedicate dezbaterilor economice și de afaceri! Despre ce este vorba?

Universitatea de Vest invită timișorenii să participe la două evenimente speciale, nișate pentru publicul format din studenți, universitari și timișoreni interesați de economie și dezvoltarea carierei.

Joi, 25 și 26 mai, aceștia sunt așteptați la a doua ediție a evenimentului dedicat Comunității HR din Regiunea de Vest „Connecting with our Business Community. Trends in HR”, dar și la Conferința „Women in Data Science Timișoara”.

Primul eveniment, organizat în 25 mai, în intervalul orar 9.30-12, este organizat în parteneriat de Universitatea de Vest din Timișoara și Marsh Romania, cea de-a doua ediție a Conferinței „Connecting with our Business Community. Trends in HR” fiind dedicată Comunității HR din Regiunea de Vest. Evenimentul, care se va desfășura în Amfiteatrul A11 al UVT, va invita la dezbateri specialiști din domeniul HR, alături de reprezentanții celor care formează viitorii angajați, și pleacă de la premisa că generațiile viitoare de angajați trebuie pregătite pentru realitățile viitoare ale pieței muncii.

Al doilea eveniment este Conferința „Women in Data Science Timișoara”, care se va desfășura în perioada 25-26 Mai 2023 (cu începere de la ora 9, în ambele zile), în Amfiteatrul A01 al UVT. Evenimentul reunește femei remarcabile din Timișoara și din Europa Centrală și de Est, care desfășoară o activitate de prestigiu în domeniul data science, în industrie, administrație, mediul academic și societatea civilă, cu scopul de a educa și inspira tinerele talente pentru a urma o carieră în data science. Printre prezențele confirmate la acest eveniment se regăsesc femei ce s-au remarcat prin cariere strălucite, aparținând unor companii internaționale precum sunt BCR, Atos, Flex, Nokia și Bosch.

Women in Data Science (WiDS) Timișoara este parte a Women in Data Science Europa Centrală și de Est, dar și a Conferinței anuale Women in Data Science (WiDS) de la Universitatea Stanford. Mișcarea globală Women in Data Science (WiDS) are ca scop să ofere inspirație și educație în domeniul științei datelor la nivel global. Evenimentul organizat la UVT sub genericul WiDS invită femei din toate sectoarele: industria științei datelor, sectorul public, mediul academic și societatea civilă, iar sesiunile sunt centrate pe subiecte precum: etica științei datelor, activism, educație privind datele și metodele de cercetare, orașe inteligente, dar și știința datelor în cultură.

Propunem comunității academice din UVT și publicului larg timișorean două evenimente aparținând de sfera economiei, afacerilor, gestiunii resurselor umane și dezvoltării carierei. Atât conferința în care se vor dezbate tendințele din HR în partea de vest a țării, cât și cea axată pe contribuția femeilor în domeniile care operează cu date științifice, vor invita specialiști de certă valoare din aceste domenii, care vă vor oferi o imagine despre cele mai noi tendințe din economie și știință, cu date și exemplificări de mare interes„, spune rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Evenimentul „Women in Data Science Timisoara” face parte din programul cultural „La UVT, Cultura este Capitală!”, inclus în Programul Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”, teritoriul Oameni, stația Reflecții, finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte, cofinanțat de Consiliul Jude

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.