Skip to main content

Primele ghiduri de finanțare ale Programului Regional Vest vor fi lansate în luna iunie!

Lansarea primelor ghiduri de finanțare ale Programului Regional Vest 2021-2027 intră în linie dreaptă.

Criteriile de evaluare și selecție pentru opt dintre intervențiile regionale, dintre domeniile de finanțare ale PR Vest, și stadiul lansării apelurilor de proiecte au fost analizate astăzi în Comitetul de Monitorizare pentru Programul Regional Vest 2021-2027, întrunit în ședință la Timișoara.

Astfel, Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va publica primele opt ghiduri de finanțare până la finalul lunii iunie, etapizat, pentru următoarele intervenții regionale:

  • Drumuri Județene
  • Mobilitate urbană sustenabilă
  • Sprijin pentru microîntreprinderi – apelul 1, Producție 
  • Sprijin pentru microîntreprinderi – apelul 2, Servicii
  • Eficiență energetică în clădiri publice
  • Infrastructură verde
  • Universități publice
  • Eficiență energetică în clădiri rezidențiale.

Acestea vor însuma 23 de apeluri de proiecte, cu un buget total de peste 463 de milioane de euro, adică aproximativ 40% din alocarea Regiunii Vest pentru exercițiul financiar 2021-2027.

După publicarea ghidurilor, potențialii beneficiari vor avea la dispoziție o perioadă de timp pentru pregătirea proiectelor – o lună pentru intervențiile Drumuri Județene și Mobilitate urbană sustenabilă, respectiv două luni în cazul apelurilor destinate microîntreprinderilor, primele care vor fi lansate.

Ulterior vor putea fi depuse în sistemul MySMIS cererile de finanțare: apelurile vor fi deschise pentru depunerea proiectelor timp de o lună pentru microîntreprinderi, respectiv opt luni pentru intervențiile Drumuri Județene și Mobilitate urbană sustenabilă.   

Calendarul apelurilor de proiecte este disponibil pe site-ul Programului Regional Vest.

Reamintim, lansarea apelurilor de proiecte din cadrul Programului Regional Vest a fost decalată în contextul adoptării unei noi Ordonanțe de Guvern – OUG 23/2023 privind instituirea unor măsuri de simplificare și digitalizare pentru gestionarea fondurilor europene aferente Politicii de Coeziune 2021-2027.

Ca urmare a acestei ordonanțe a fost necesară readaptarea și consolidarea ghidurilor lansate inițial în consultare publică, precum și amânarea ședinței Comitetului de Monitorizare a PR Vest pentru supunerea spre analiză a criteriilor și a metodologiei de evaluare și selecție.

Regiunea Vest beneficiază de fonduri europene în valoare de 1,18 miliarde euro prin Programul Regional Vest 2021-2027, pentru investiții care sprijină creșterea economică, dezvoltarea durabilă și îmbunătățirea calității vieții locuitorilor săi.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la picnic! Relaxare și voie bună pentru timișorenii din zona Soarelui și nu numai

Dacă vrei să mergi la picnic, dar fără să te îndepărtezi prea mult de casă, îți poți lua o pătură și oamenii dragi alături și să vă bucurați de atmosferă, într-unul dintre parcurile orașului.

Ultimul meci acasă pentru Banat Girls Comloșu Mare, în acest campionat!

  Banat Girls Comloșu Mare încheie serie meciurilor de acasă din play-out-ul Superligii de fotbal feminin cu cel mai puternic adversar din această fază a sezonului, Gloria 2018 Bistrița Năsăud.