Skip to main content

Ultimele zile pentru înscrieri la Color the Village! Nu ezita să te alături și tu proiectului, alături de alți 400 de voluntari, care și-au anunțat deja participarea!

Perioada dedicată înscrierilor pentru participarea în cadrul proiectului Color the Village este pe ultima sută de metri!

Astfel că, voluntarii care vor să dea o mână de ajutor pentru a zugrăvi 30 de case, dintr-un sat din Banat, în trei zile, se mai pot înscrie doar până duminică. Până în prezent, peste 400 de voluntari și-au anunțat prezența la eveniment.

Activitățile specifice se vor desfăsura între 6 și 8 iunie,  în micuțul sat Altringen, din județul Timiș, care va fi asaltat de voluntari din toate colțurile țării, pentru a prinde viață și culoare.

În cele trei zile, voluntarii vor repara fațadele, vor reface elementele decorative tradiționale și vor zugrăvi casele din acest sat pitoresc înconjurat de dealuri și pădure, într-un adevărat festival al faptelor bune, pentru a ajuta această comunitate să își păstreze și să își ducă mai departe identitatea locală.

„Acest eveniment ce reunește an de an tot mai mulți oameni care doresc să dea o mână de ajutor și să reînvie comunitățile rurale. Indiferent de vârstă, de abilități, fiecare primește ceva de făcut și participă alături de oameni la fel de harnici și inimoși. Dacă nu v-ați înscris, mai aveți la dispoziție doar câteva zile să o faceți ca să fiți parte din acest festival de fapte bune.”, a spus Radu Trifan, președintele Asociației Acasă în Banat.

Formularul de înscriere este disponibil la adresa oficială www.colorthevillage.ro sau AICI.

Altringen este un mic sat din zona de nord-vest a județului, aproape de granița cu Aradul, într-o zonă colinară foarte pitorească. În trecut a fost locuit de germani, însă aceștia au plecat iar comunitatea de acum se străduie să ducă mai departe moștenirea lăsată de ei.

Au fost selectate cu prioritate case locuite, ale familiilor cu venituri modeste, care păstrează elemente de arhitectură specifică zonei atât din satul Altringen, dar și câteva case din satele vecine Bogda, Sintar și Comeat.

Color the Village este un eveniment organizat de Asociația Acasă în Banat și se află la a șasea ediție și, an de an, are loc într-un sat din Banat, alternativ din județele Timiș și Caraș-Severin. Edițiile precedente au avut loc la Valeapai (2023), Fărășești (2022), Ilidia (2021), Racovița (2020) și Eftimie Murgu (2019).

Proiectul Asociației Acasă în Banat este unic în țară și își propune să pune în valoare arhitectura tipică din această zonă. În cele trei zile, sute de voluntari muncesc contra cronometru pentru a reuși să își atingă ținta.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Urmează încă trei zile caniculare, avertizarea meteorologilor de tip cod galben de temperaturi extrem de ridicate fiind valabilă până marți, inclusiv.
Valul de căldură extremă care s-a abătut asupra României va rămâne și săptămâna viitoare, deși meteorologii anunțaseră cod roșu, doar pentru zilele de astăzi și mâine, pentru mai bine de jumătate din țară.
Brian Michael Taylor, un jucător american aflat la prima sa experiență în Europa, se va alătura lotului timişorean pentru sezonul viitor.
Având în vedere prognoza meteo, care anunță o zi caniculară în data de 13 iulie, UVT a devansat pentru ora 9:00 începerea Ceremoniei de Absolvire UVT, organizată în Piața Libertății din Timișoara. Evenimentul este deschis pentru întreaga comunitate timișoreană.