Skip to main content

Atenţie, şoferi! Intră în vigoare noi restricții de circulație, în Timişoara! Când și unde se va închide traficul rutier în perioada următoare?

Vești proaste pentru șoferi! Comisia de Circulație din cadrul Primăriei Timișoara a aprobat ca, începând de astăzi, traficul rutier să fie restricționat sau închis, pe mai multe artere din oral, pentru efectuarea unor lucrări sau desfășurarea unor evenimente.

Astfel, la solicitarea Societății Drumuri Municipale, circulația rutieră va fi închisă temporar în perioada 24 – 31 mai, între orele 20:00 – 06:00, în zona Pieței Badea Cârțan, iar lucrările se vor desfășura în două etape.

În prima etapă, perioada 24 – 27 mai, orele 20:00 – 6:00,  traficul va fi restricționat pe sensul de mers dinspre Podul Dacilor către strada Simion Bărnuțiu.

Astfel că, circulația mijloacelor de transport în comun din zonă va fi deviată după  cum urmează:

  • tramvaiele liniei 2 vor circula pe traseul liniei 1,  pe tronsonul Piața Traian – Gara de Est
  • autobuzele liniei 23 vor circula deviat pe traseul: (dus: de la Piața Traian – b-dul 3 August 1919 – str. Nicu Filipescu – b-dul Take Ionescu – str. Mihail Kogălniceanu – Gara de Est) și (întors: de la Gara de Est – traseul normal).

Cea de-a doua etapă a lucrărilor include perioada 28 – 31 mai, între orele 20:00 – 6:00, când se vor desfășura lucrările pe celălalt sens, dinspre Bărnuțiu spre Podul Dacilor.

Din acest motiv, circulația mijloacelor de transport în zona, va fi deviată după cum urmează:

  • tramvaiele liniei 1 vor circula pe traseul liniei 2,  pe tronsonul Piața Traian – Gara de Est
  • autobuzele liniei 23 vor circula deviat pe traseul: (dus: traseul normal până la Gara de Est) și (întors: Gara de Est – str. Mihail Kogălniceanu – b-dul Take Ionescu – str. Nicu Filipescu – b-dul 3 August 1919 –Piața Traian – traseu normal)  

De asemenea, în acest weekend, au loc activități sportive care implică întreaga comunitate și necesită restricționarea circulației pentru desfășurarea lor în condiții de siguranță.

Așadar, mâine are loc „The Color Run TM 2024”, iar traficul rutier va fi închis între orele 12:00 – 19:00, pe următorul traseu: Piaţa Libertăţii – str. Lucian Blaga – str. 20 Decembrie 1989 – pod Mitropolit Andrei Șaguna – bd. Vasile Pârvan – prin pasajul Michelangelo – bd. Corneliu Coposu – înapoi prin pasajul Michelangelo – bd. Vasile Pârvan – pod Mitropolit Andrei Șaguna – str. 20 Decembrie 1989 – bd. I.C. Brătianu – întoarcere180 la stânga înainte de sens giratoriu Michelangelo – bd. I.C. Brătianu – str. Carol Telbisz – str. Dimitrie Cantemir – Piaţa Libertăţii.

 Totodată, în următoarea perioadă, vor fi restricții rutiere în mai multe zone ale orașului, după cum urmează:

  • În vederea realizării lucrărilor de mentenanță, la solicitarea Aquatim, circulația rutieră va fi închisă în interiorul pasajului Michelangelo în data de 25 mi, între orele 5:00 – 11:30.
  • În perioada 26 mai – 09 iunie, vor fi instituite restricții de circulație pe strada Avram Imbroane, pentru refacerea sistemului rutier.
  • Traficul rutier va fi restricționat pe Podul Decebal, în perioada 27 mai – 30 iunie, pentru desfășurarea unor lucrări la rețeaua de alimentare cu apă și canalizare din zonă.

Șoferii sunt sfătuiți să folosească rute alternative în această perioadă.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.