Skip to main content

Ultimele imagini cu creşa din zona Băgdăneştilor! Când vor fi gata lucrările?

Lucrările de construcție a creșei din Bogdăneștilor au intrat în linie dreaptă, în acest moment fiind realizate în proporţie de 50%.

Acesta este una dinTre cele trei creşe pe care Primăria Timişoara le realizează din bani europeni şi va avea o suprafaţă utilă de 1.100 metri pătraţi.

Clădirea va avea la parter 4 săli pentru grupuri de copii, 4 dormitoare, sală multifuncțională, un cabinet medical și grupuri sanitare.

La etaj, vor fi spații tehnice și administrative, o bucătărie, o spălătorie și spații de socializare.

CITEŞTE ŞI: Miner, mort în subteran! A fost prins sub un lift, iar colegii l-au scos și l-au adus la suprafață! Medicii însă, n-au mai putut face nimic pentru bărbat

Creşa este concepută pentru accesibilitate, astfel că sălile pentru copii, precum și grupul sanitar specializat, au fost amplasate la parter.

Pentru a ajunge la etaj, va exista un lift care să poată transporta și persoane care utilizează scaun cu rotile.

Clădirea va folosi panouri solare pentru apă caldă și două centrale termice pe gaz pentru încălzire, iar proiectul prevede și amenajarea unei zone verzi de 1770 mp.

Termenul pentru realizarea creșei din Bogdăneștilor este prevăzută pentru luna decembrie a acestui an.

Pe parcursul lucrărilor de săpătură pentru fundație, realizate anul trecut, au fost identificate niște blocuri de beton, pentru care s-au făcut modificări mici în proiect.

Deoarece terenul nu era stabilizat, s-a modificat cota de fundare. Lucrul acesta a generat întârzieri și costuri suplimentare.

La acestea s-au adăugat majorări determinate de creșterile de prețuri la materiale și manoperă înregistrate în ultimul an.

“Prin urmare, valoarea lucrărilor neprevăzute a ajuns la suma de aproximativ 300 de mii de lei. Acum, lucrările sunt în linie dreaptă, iar acest lucru se datorează și faptului că, luna trecută, consilierii locali au aprobat un credit în valoare de 1,5 milioane de lei care va acoperi atât cheltuielile neeligibile din bugetul local, cât și costurile aferente lucrărilor neprevăzute”, transmite Primăria Timişoara.

Construirea de noi creşe este un deziderat vechi al administraţiei locale, iar în 2017, Primăria a analizat necesitatea înfiinţării a două astfel de locaţii, în nordul, respective sudul oraşului.

CITEŞTE ŞI: Smiley, Pasărea Rock şi corul comunitar, de Ziua Timişoarei! Vezi aici programul complet al evenimentelor

La vremea respectivă, au fost identificate trei terenuri pe străzile: I.I. de la Brad nr. 1/E, strada Prahova nr 12 şi un teren de 8000 mp pe strada Bogdăneştilor.

În prezent, se lucrează la trei creşe noi: cea de pe Bogdăneştilor, una pe strada Ion Ionescu de la Brad şi încă una pe strada Cocea, în Ciarda Roșie.

Toate cele trei proiecte sunt cofinanțate prin Programul Operațional Regional, Axa 4.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.
În acest weekend, este programată competiția sportivă Timișoara Triatlon, astfel că circulația rutieră va fi restricționată pentru desfășurarea fără probleme a evenimentului.
Echipa masculină de volei de la Universitatea de Vest din Timișoara a cucerit medaliile de bronz în turneul final al Jocurilor Europene Universitare, care s-a desfășurat în Ungaria.
Primăria Municipiului Timișoara și SC Piețe SA lansează un nou concept de piață menit să-i ajute pe cetățenii din zona Gheorghe Lazăr să se aprovizioneze mai ușor cu legume și fructe proaspete de la producători locali dar și cu alte bunătăți.