Skip to main content

Smiley, Pasărea Rock şi corul comunitar, de Ziua Timişoarei! Vezi aici programul complet al evenimentelor

Peste mai puţin de o lună, Timişoara îmbracă haine de sărbătoare, pentru că va fi marcată trecerea a 104 ani de la intrarea trupelor române în oraș și instaurarea administrației românești.

Astfel, în preajma zilei de 3 August, instituţiile de cultură din subordinea Primăriei vor organiza mai multe evenimente, ca să marcheze momentul.

CITEŞTE ŞI: Ai văzut-o cumva? Ajută o copilă să îşi strângă din nou mama în braţe!

Un eveniment inedit este cel al Filarmonicii Banatului, care a creat un cor comunitar, format din 150 de persoane fără pregătire muzicală.

Aceşti oameni au făcut repetiţii, timp de câteva luni, sub atenta îndrumare a unor specialişti, iar pe data de 4 august vor interepta Oda Bucuriei, în Parcul Rozelor.

Iată programul complet al evenimentelor dedicate Zilei Timişoarei:

29 iulie

Ora 18:30 – Pepiniera. 1306 plante pentru Timișoara – Piața Victoriei

Vernisajul expoziției de fotografie, care va prezenta machiajul artistei Bojita Ilici, din spectacolul „Cartea junglei”, regizat de Răzvan Mazilu și pus în scenă de Teatrul German de Stat Timișoara.

Fotografiile sunt realizate de artistul timișorean Ovidiu Zimcea, absolvent al Facultății de Producție de Film din cadrul University of Westminster, Anglia.

Expoziția va fi deschisă în perioada 29 iulie-31 august 2023.

Organizatori: Teatrul German de Stat Timișoara și Casa de Cultură a Municipiului

Partener: Ordinul Arhitecților din România, filiala teritorială Timiș

1 august

Ora 20:00 – Parcul Rozelor

TIMIȘOARA REMEMBER – Rock simfonic cu Pasărea Rock, care îi aduce la Timișoara pe Mircea Baniciu, Josef Kappl și Ovidiu Lipan Țăndărică.

Concertul va fi deschis de trupele timișorene Dragoș Moldovan Band și Melting Dice

Organizator: Casa de Cultură a Municipiului Timișoara

2 august

Ora 20:00 – Parcul Rozelor

TIMIȘOARA YOUNG – Concert Smiley, precedat de trupa timișoreană Phaser.

Aceasta din urmă va prezenta un format inedit, care cuprinde piese dedicate scurt-metrajului „În pantofii mei”, un film despre bullying și despre traumele copilăriei, în regia lui Alexandru Raț.

În rolurile principale: Alina Spiridon, actor-colaborator al Teatrului

Național „Mihai Eminescu” și David Săracu, cunoscut publicului din spectacolul „Cartea Junglei”, al Teatrului German de Stat din Timișoara

Organizator: Casa de Cultură a Municipiului Timișoara

3 august

Ora 9:00 – Piața Petru Maior

Primarul Dominic Fritz va depune o coroană la Monumentul Colonelului Virgil Economu, cel care s-a aflat în fruntea trupelor românești care au eliberat orașul, la 3 august 1919;

Ora 11:00 – Piața Unirii – Ceremonial militar-religios

Ora 17:00 – Filarmonica „Banatul” Timișoara – Ședința festivă a Consiliului Local

Ora 20:00 – Parcul Rozelor

NĂSCUT ÎN TIMIȘOARA – Spectacol folcloric al Ansamblului „Timișul”, urmat de reunirea, pe aceeași scenă, a orchestrei Ansamblului „Timișul”, coordonată de Deian Galetin, și a orchestrei simfonice „Lira”, condusă de Radu Popa.

Printre soliști se numără baritonul Giacomo Medici, instrumentiștii Lucian Nagy, Petre Ionuțescu, Attila Szabo ș.a.

Invitat: Pasha Parfeni, reprezentantul Republicii Moldova, la ediția din acest an a Eurovision.
Organizator: Casa de Cultură a Municipiului Timișoara

4 august

Ora 21:00 – Parcul Rozelor

TIMIȘOARA SIMFONIC – Concert al Corului Comunitar Timișoara

„Oda bucuriei”, Simfonia a IX-a, de Ludwig van Beethoven

Orchestra și corul „Ion Românu”, ale Filarmonicii „Banatul”, împreună cu membrii Corului Comunitar, vor interpreta partea a IV-a a Simfoniei a IX-a, de Ludwig van Beethoven, care celebrează unitatea, incluziunea și bucuria, fiind și imnul Uniunii Europene.

Corul Comunitar este format din aproximativ 150 de persoane, amatori și iubitori de muzică, care au răspuns apelului Filarmonicii.

Ei repetă pentru acest spectacol săptămânal, din februarie, sub coordonarea șefilor de partide și a dirijorului corului Filarmonicii, Iosif Todea.

Concertul se dorește să devină o tradiție a orașului, astfel încât toți cei care vor să cânte împreună cu corul și orchestra Filarmonicii „Banatul” să o poată face, în fiecare an, de Ziua Timișoarei.

Organizator: Filarmonica Banatul Timișoara

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.
La cinci luni de când Primăria Timișoara a dat startul lucrărilor la primul stadion construit în ultimii 60 de ani, fundațiile pentru peluzele și tribunele Arenei Eroii Timișoarei sunt aproape gata. 
În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.