Skip to main content

Topul Firmelor din Județul Timiș: Economia timișeană merge mai departe!

Economia judeţului Timiş merge mai departe, indiferent de provocările prin care a trecut în ultima perioadă, din cauza pandemiei de coronavirus!

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, Mihai Daraban, spune despre economia românească că “și-a confirmat, prin rezultatele pe anul 2020, rezistența și capacitatea de a face față șocului provocat de pandemie”.

Această stare de fapt este valabilă și pentru economia timișeană care în ciuda provocărilor majore ale anului 2020 nu s-a oprit. Oamenii de afaceri timișeni și-au regândit modelul de business și au găsit cele mai bune soluții de adaptare la noua realitate. 

CITEŞTE ŞI: Consiliul Județean cumpără aproape 300 de laptopuri și 450 de tablete pentru elevii din școlile speciale din Timiş!

Cifrele arată că economia timișeană merge mai departe! Cele 1.793 de companii clasate pe primele 3 locuri în top reprezintă 68% din cifra totală de afaceri a județului şi 52,8% din totalul numărului de salariaţi.

La starea economiei timișene a contribuit și CCIA Timiș. Astfel, încă de la instituirea stării de urgență, pentru a limita pierderile suferite și pentru a sprijini companiile să revină cât mai repede la normalitate, CCIAT a luat act de problemele acestora și a încercat să găsească rezolvări la solicitările venite din partea membrilor. Eforturile nu au fost zadarnice, Camera de Comerț reușind să influențeze luarea unor decizii în favoarea mediului de afaceri, atât de Guvernul României cât și de administrația publică locală.

Topul Firmelor este realizat de camerele de comerț județene pe baza unei metodologii unice și unitare la nivel național care îmbină criterii de eligibilitate ce țin de activitatea desfășurată de companii în exercițiul financiar precendent: cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficiența utilizării resurselor umane și eficiența utilizării capitalului angajat.

Cea de-a 28-a ediție a Topului Firmelor din Județul Timiș reunește 11.214 firme care au îndeplinit criteriile de eligibilitate, dintr-un număr de 33.995 care au depus bilanţul contabil în termen legal. Dintre acestea, 1.793 firme au reuşit să se claseze pe primele trei locuri, structurate pe 7 mari domenii de activitate, grupe şi clase de mărime. Pentru clasarea timp de 10 ani consecutiv pe primele trei poziții ale Topului, 160 firme sunt distinse cu Trofeul de Excelenţă.

Totodată, în topul național al firmelor din România sunt evidențiate pe primele zece poziții 523 companii timișene, cel mai important domeniu în care se regăsesc fiind Industrie: 217.

La fel ca și la edițiile precedente, CCIA Timiș acordă premii și distincții speciale pentru realizări de excepție în diferite domenii de activitate: competitivitate investițională, antreprenoriat diplomatic, branduri românești de top, antreprenori de succes.

CITEŞTE ŞI: Donație de 18.000 de euro pentru Spitalul Judeţean din Timişoara! Vor fi achiziționate echipamente și materiale necesare luptei împotriva COVID-19

Gala Excelenței în Afaceri – Topul Firmelor din Județul Timiș va fi transmisă în premieră în data de 19 noiembrie, cu începere de la ora 19.00, pe TVR Timișoara – partener media principal al evenimentului, Tele Europa Nova, platformele on-line și paginile de facebook ale partenerilor media, pe paginile de Facebook ale CCIAT și CRAFT cât și pe site-ul evenimentului: www.top.cciat.ro.

Informații suplimentare pe site-ul evenimentului: www.top.cciat.ro.

Topul integral cu firmele clasate poate fi consultat online la adresa: http://top.cciat.ro/top.php.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la picnic! Relaxare și voie bună pentru timișorenii din zona Soarelui și nu numai

Dacă vrei să mergi la picnic, dar fără să te îndepărtezi prea mult de casă, îți poți lua o pătură și oamenii dragi alături și să vă bucurați de atmosferă, într-unul dintre parcurile orașului.

Ultimul meci acasă pentru Banat Girls Comloșu Mare, în acest campionat!

  Banat Girls Comloșu Mare încheie serie meciurilor de acasă din play-out-ul Superligii de fotbal feminin cu cel mai puternic adversar din această fază a sezonului, Gloria 2018 Bistrița Năsăud.

VIDEO La un pas de tragedie! O mașină a fost făcută praf după ce a lovit puternic un tir

Impact violent între două mașini și un tir! Unul dintre autoturisme a fost proiectat într-un zid de susținere de pe marginea drumului.

Ești în căutarea unui utilaj agricol sau industrial, sau poate a unui iaht? Maxutil este locul care satisface și cele mai exigente gusturi!

Maxagro, un titan al companiilor cu profil agricol din Uniunea Europeană, cu o experiență de 31 de ani, își propune să devină cel mai important partener pentru mediul de business din România, odată cu inaugurarea Maxutil.