Skip to main content

Consiliul Județean cumpără aproape 300 de laptopuri și 450 de tablete pentru elevii din școlile speciale din Timiş!

Trecerea cursurilor în online nu va mai ridica probleme pentru sute de elevi din școlile speciale din județ administrate de CJ Timiș.

Instituția a semnat un contract de achiziționare a 282 de laptopuri care vor servi în primul rând elevilor cu dizabilități fără posibilități financiare. În plus, școlile vor fi dotate cu 56 de stații de lucru fixe, zeci de proiectoare, camere web, table interactive și routere wireless.

CITEŞTE ŞI: Donație de 18.000 de euro pentru Spitalul Judeţean din Timişoara! Vor fi achiziționate echipamente și materiale necesare luptei împotriva COVID-19

De asemenea, printr-un contract separat, au fost achiziționate 437 de tablete, cu abonament lunar la internet inclus pentru o perioadă de minimum 24 de luni.

Investiția se ridică la peste 2.000.000 lei, bani din bugetul județului. Achizițiile au fost efectuate în urma unor licitații publice.

Investiția ne ajută să creștem nivelul de reziliență în fața șocurilor produse de pandemie. Știm cât de greu poate fi pentru o familie cu copii sănătoși să le pună la dispoziție calculatoare pe care să studieze. Efortul este cu atât mai mare în cazul copiilor din școlile speciale, unde povara bolii aduce după sine și una financiară. Vom continua să investim în aceste școli, nu numai în aparatură, ci și în dotarea corespunzătoare a spațiilor de învățământ, pentru a da o șansă în plus la o viață normală celor mai puțin norocoși dintre noi”, a subliniat administratorul public al județului, Marian Vasile.

Echipamentele vor deservi elevii și profesorii din următoarele unități de învățământ:

  • – Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „P.P. Neveanu” Timișoara;
  • – Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Constantin Pufan” Timișoara;
  • – Centrul de Resurse și Asistență Educațională „Speranța” Timișoara;
  • – Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Dumitru Ciumăgeanu” Timișoara;
  • – Liceul Teoretic „Iris” Timișoara;- Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „C. Păunescu” Recaș;
  • – Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „A. Roșca” Lugoj;
  • – Școala Profesională „GH. Atanasiu” Timișoara;
  • – Școala Specială Gimnazială Buziaș.

CITEŞTE ŞI: Se scumpesc călătoriile cu mijloacele de transport în comun! Bilete vor costa cu 60% mai mult

Trebuie menționat că pe bugetul din acest an Consiliu Județean a alocat aproape 15 milioane de lei pentru investiții în școlile speciale din Timiș, una dintre cele mai importante dintre acestea fiind reabilitarea, consolidarea, modernizarea și accesibilizarea Liceului Teoretic Special „Iris”.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Corpul de Control al primarului Fritz, la Spitalul Municipal pentru RMN-urile ”cadou” făcute unui clan din oraș

Primarul Timişoarei anunţă verificări ample, la Spitalul Municipal, după ce fosta directoare s-a lăudat cu favorurile pe care le-a făcut ţiganilor de pe Loga, pentru a le câştiga bunăvoinţa.

Capelele din Cimitirul Calea Șagului, redeschise după ce au fost modernizate!

Cele două capele din Cimitirul Calea Șagului se redeschid, în urma investițiilor care s-au făcut aici în ultima perioadă.

STPT caută şoferi de autobuz, în Oltenia! Caravana angajărilor este, în aceste zile, în sudul ţării

Pentru a acoperi deficitul de personal cu care Societatea de Transport Public se confuntă de ani de zile, o caravan[ a pornit prin ţară să caute viitori angajaţi.

CD Loga, campioană la volei pe nisip! Echipa “Etiqette” a obținut aurul!

Timișoara a fost la sfârșitul săptămânii trecute gazda celei de-a treia ediții a MONS Beach Volley Festival, un eveniment unic care a adus atmosfera vibrantă a plajei chiar în inima orașului.

Antrenorul Pero Milosevic va rămâne la cârma echipei timișorene de handbal!

Clubul timișorean de handbal și antrenorul Pero Milosevic au căzut de acord pentru continuarea contractului, care urma să expire la finalul acestui sezon.