Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Donație de 18.000 de euro pentru Spitalul Judeţean din Timişoara! Vor fi achiziționate echipamente și materiale necesare luptei împotriva COVID-19

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Spitalul Judeţean din Timişoara a primit o donaţie de 18.000 de euro, pentru achizaţia de echipamente şi materiale necesare, în lupta anti-COVID!

CITEŞTE ŞI: Se scumpesc călătoriile cu mijloacele de transport în comun! Bilete vor costa cu 60% mai mult

Donaţia a fost făcută de companiile Continental Anvelope Timișoara și Continental România. Echipamentele şi materialele cumpărate din aceşti bani vor ajunge la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului.

Toate eforturile pe care le-am depus în decursul ultimilor 2 ani au fost în folosul comunității, al pacienților. Nu dorim să facem rabat la dotări sau lucrări pentru a putea asigura o calitate optimă a îngrijirilor pe care le acordăm tuturor. Mai mult, am dorit mereu să ne asigurăm că absolut toți pacienții care ni se adresează pot beneficia de îngrijiri, indiferent de patologia cu care se prezintă. Aceste donații ne-au ajutat tocmai în acest scop – să îmbunătățim capacitatea de triaj, să îmbunătățim condițiile oferite atât din punct de vedere medical cât și al cazării. O sumă ce poate părea mică, dacă este investită cu planificare atentă, poate face o diferență mare”, spune Raul Pătrașcu, managerul Spitalului Județean din Timișoara.

Banii donați de cele două companii timișorene au fost folosiți pentru achiziționarea de materiale și echipamente necesare pentru îmbunătățirea capacității de reacție a spitalului la numărul mare de pacienți ce se prezintă cu infecții cu SARS-CoV2. Au fost cumpărate echipamente destinate triajului pacienților cu COVID-19 ajunși la UPU in Spitalul Județean Timișoara, s-a achiziționat un container, ce urmează a fi amplasat în zona de triaj a bolnavilor, dar s-a realizat și extinderea rețelei de oxigen medicinal din clădirea spitalului către cele două containere existente în prezent și folosite ca sală de așteptare. Majoritatea pacienților care ajung în Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului nostru vin cu forme moderate sau severe de COVID-19 și necesită ventilație asistată. Prin extinderea rețelei, practic, putem să le asigurăm fluxul suplimentar de oxigen de care au nevoie. Mai mult, pentru protejarea pacienților aflați în procedură de triaj în UPU, am achiziționat o perdea electrică cu aer cald monofazat”, spune Mihai Grecu - șef Unitatea de Primiri Urgențe, Spitalul Județean Timișoara.

Donația vine de la două companii cu mii de angajați, care au avut la rândul lor de suferit din cauza pandemiei de coronavirus. 

Trăim vremuri dificile, iar lupta împotriva pandemiei de coronavirus ne-a făcut să realizăm încă o dată că avem nevoie de solidaritate. Cu personalul medical, care zilnic trebuie să-și testeze limitele. Cu bolnavii, pentru care virusul reprezintă o amenințare la adresa vieții. Cu întreaga comunitate locală, pentru care restricțiile ajung să fie o povară din punct de vedere economic. În cei 150 de ani de existență, Compania Continental a fost parte din viața comunităților în care a crescut și cu ajutorul cărora s-a dezvoltat. La rândul nostru, suntem parte din comunitatea Timișoarei și ne implicăm de fiecare dată când orașul are nevoie de noi, pentru că știm că doar împreună vom învinge această pandemie”, spune Matthieu Turlure, Director General Continental Anvelope Timișoara. 

Pandemia ne-a obligat să ne reinventăm. Astfel că, pe lângă măsurile luate pentru a asigura sănătatea angajaților noștri, trebuie să fim responsabili și să contribuim la susținerea sistemului de sănătate din comunitățile în care trăim. Continental s-a implicat și în acest an în sprijinul luptei împotriva coronavirusului în toate orașele în care compania își desfășoară activitatea. Astfel, reușim să fim lângă cei care sunt în linia întâi și să oferim o șansă în plus de a câștiga acest război cu timpul. Găsirea de soluții într-o perioadă din ce în ce mai provocatoare a fost, și încă mai este, un aspect care ne obligă să ne autodepășim”, spune Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental România.

CITEŞTE ŞI: Puţine cazuri noi de COVID, raportate azi de autorităţi! Presiunea este însă pe secţiile ATI, sunt peste 1.600 de pacienţi acum

Ultima modificare Vineri, 19 Noiembrie 2021 14:34

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login