Skip to main content

Timișorenii așteptați în Parcul Rozelor, LA PAS, Festivalul de Gastronomie Artizanală!

LA PAS. Festival de Gastronomie Artizanală are loc între 23 și 25 septembrie 2022 în Parcul Rozelor din Timișoara.

Festivalul face parte din Programul Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii” și este organizat de Asociația CRIES – Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare.

Festivalul LA PAS aduce împreună peste 50 de artizani și susține un program artistic complex, cu artiști locali, din țară, precum și din Ungaria, Italia și Portugalia, activitățile fiind pentru toate categoriile de vârstă.

Artizanii LA PAS vor oferi o diversitate de produse alimentare preparate după rețete tradiționale sau inovatoare, folosind în mare parte ingrediente locale și practici de producție sustenabilă.

Vizitatorii vor găsi aici bere artizanală produsă local, meniuri vegetariene și vegane, preparate cu specific local și internațional, cidru artizanal, sucuri presate la rece, gemuri, zacuscă, prăjituri, pâine artizanală, produse lactate și brânzeturi de specialitate – toate acestea fac parte din oferta gastronomică a ediției din acest an.

Pe toată durata Festivalului vor fi organizate degustări la standurile producătorilor, însoțite de povestea produsului. Vor avea loc demonstrații ale unor practici tradiționale de gătit, precum prepararea magiunul sau a pitei în țăst.

Pentru a sublinia importanța micilor producători de hrană și pentru a încuraja publicul să exploreze diversitatea gusturilor, vor fi lansate produse marca LA PAS: brânză, pâine, miere, cidru și bere artizanală și lumânări parfumate. 

Vizitatorii sunt așteptați de vineri, 23 septembrie, începând cu ora 15.00, când toate standurile vor fi deschise. Vineri seara Școala de Circ din Murani va susține un spectacol de funambulism și acrobație verticală.

În fiecare zi timișorenii și turiștii sunt așteptați la programul de concerte, variat și pentru gusturi diverse, susținut de artiștii de la JazzyBit, Mădălina Pavăl Live Orchestra, Simion Bogdan-Mihai și Lăutarii de Mătase, DJ pe vinil: Angel (SouledOut), Rapala (Soulheads) who:ratio, Kira Németh & Bela Wittek din Ungaria și NinaNinar – Telma Pereira, Carlos Garcia din Portugalia.

În toate cele trei zile de festival se va organiza „5 minute pentru o întâlnire cu tine”, o instalație artistică ce se construiește în timp real, avându-i drept protagoniști pe vizitatori, artizani și voluntari. În timpul festivalului, participanții sunt invitați să stea timp de 5 minute, să observe sau să se lase observați, să deseneze sau să fie desenați de artista Ligia Fernandes, să-și ofere un răgaz de interacțiune sau reflecție.

Totodată peste 20 de ateliere vor fi puse la dispoziție pentru copii, adulți sau seniori, abordând teme incitante precum accesul la apă în condiții de siguranță, cum facem mămăliga, circ pentru copii și părinți, educație senzorială cu plante aromatice, cum facem pizza, cum să transformi deșeurile publicitare în produse sustenabile, moda verde: practici pentru consumatorii sustenabili, orașul sustenabil prin ochii copiilor sau borcanul anti-risipă. 

În ultima zi de festival, un moment special este reprezentat de organizarea unui atelier de preparat borș după o rețetă tradițională din Ucraina. Borșul a fost înscris în 2022 în Lista patrimoniului cultural imaterial UNESCO aflat în pericol.

Intrarea și participarea la toate activitățile Festivalului LA PAS sunt gratuite.

Programul integral al Festivalului se poate regăsi aici https://la-pas.cries.ro/program-la-pas-festival-de-gastronomie-artizanala-2022/

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Corpul de Control al primarului Fritz, la Spitalul Municipal pentru RMN-urile ”cadou” făcute unui clan din oraș

Primarul Timişoarei anunţă verificări ample, la Spitalul Municipal, după ce fosta directoare s-a lăudat cu favorurile pe care le-a făcut ţiganilor de pe Loga, pentru a le câştiga bunăvoinţa.

Capelele din Cimitirul Calea Șagului, redeschise după ce au fost modernizate!

Cele două capele din Cimitirul Calea Șagului se redeschid, în urma investițiilor care s-au făcut aici în ultima perioadă.

STPT caută şoferi de autobuz, în Oltenia! Caravana angajărilor este, în aceste zile, în sudul ţării

Pentru a acoperi deficitul de personal cu care Societatea de Transport Public se confuntă de ani de zile, o caravan[ a pornit prin ţară să caute viitori angajaţi.

CD Loga, campioană la volei pe nisip! Echipa “Etiqette” a obținut aurul!

Timișoara a fost la sfârșitul săptămânii trecute gazda celei de-a treia ediții a MONS Beach Volley Festival, un eveniment unic care a adus atmosfera vibrantă a plajei chiar în inima orașului.

Antrenorul Pero Milosevic va rămâne la cârma echipei timișorene de handbal!

Clubul timișorean de handbal și antrenorul Pero Milosevic au căzut de acord pentru continuarea contractului, care urma să expire la finalul acestui sezon.