Timișorenii așteptați în Parcul Rozelor, LA PAS, Festivalul de Gastronomie Artizanală!

LA PAS. Festival de Gastronomie Artizanală are loc între 23 și 25 septembrie 2022 în Parcul Rozelor din Timișoara.

Festivalul face parte din Programul Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii” și este organizat de Asociația CRIES – Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare.

Festivalul LA PAS aduce împreună peste 50 de artizani și susține un program artistic complex, cu artiști locali, din țară, precum și din Ungaria, Italia și Portugalia, activitățile fiind pentru toate categoriile de vârstă.

Artizanii LA PAS vor oferi o diversitate de produse alimentare preparate după rețete tradiționale sau inovatoare, folosind în mare parte ingrediente locale și practici de producție sustenabilă.

Vizitatorii vor găsi aici bere artizanală produsă local, meniuri vegetariene și vegane, preparate cu specific local și internațional, cidru artizanal, sucuri presate la rece, gemuri, zacuscă, prăjituri, pâine artizanală, produse lactate și brânzeturi de specialitate – toate acestea fac parte din oferta gastronomică a ediției din acest an.

Pe toată durata Festivalului vor fi organizate degustări la standurile producătorilor, însoțite de povestea produsului. Vor avea loc demonstrații ale unor practici tradiționale de gătit, precum prepararea magiunul sau a pitei în țăst.

Pentru a sublinia importanța micilor producători de hrană și pentru a încuraja publicul să exploreze diversitatea gusturilor, vor fi lansate produse marca LA PAS: brânză, pâine, miere, cidru și bere artizanală și lumânări parfumate. 

Vizitatorii sunt așteptați de vineri, 23 septembrie, începând cu ora 15.00, când toate standurile vor fi deschise. Vineri seara Școala de Circ din Murani va susține un spectacol de funambulism și acrobație verticală.

În fiecare zi timișorenii și turiștii sunt așteptați la programul de concerte, variat și pentru gusturi diverse, susținut de artiștii de la JazzyBit, Mădălina Pavăl Live Orchestra, Simion Bogdan-Mihai și Lăutarii de Mătase, DJ pe vinil: Angel (SouledOut), Rapala (Soulheads) who:ratio, Kira Németh & Bela Wittek din Ungaria și NinaNinar – Telma Pereira, Carlos Garcia din Portugalia.

În toate cele trei zile de festival se va organiza „5 minute pentru o întâlnire cu tine”, o instalație artistică ce se construiește în timp real, avându-i drept protagoniști pe vizitatori, artizani și voluntari. În timpul festivalului, participanții sunt invitați să stea timp de 5 minute, să observe sau să se lase observați, să deseneze sau să fie desenați de artista Ligia Fernandes, să-și ofere un răgaz de interacțiune sau reflecție.

Totodată peste 20 de ateliere vor fi puse la dispoziție pentru copii, adulți sau seniori, abordând teme incitante precum accesul la apă în condiții de siguranță, cum facem mămăliga, circ pentru copii și părinți, educație senzorială cu plante aromatice, cum facem pizza, cum să transformi deșeurile publicitare în produse sustenabile, moda verde: practici pentru consumatorii sustenabili, orașul sustenabil prin ochii copiilor sau borcanul anti-risipă. 

În ultima zi de festival, un moment special este reprezentat de organizarea unui atelier de preparat borș după o rețetă tradițională din Ucraina. Borșul a fost înscris în 2022 în Lista patrimoniului cultural imaterial UNESCO aflat în pericol.

Intrarea și participarea la toate activitățile Festivalului LA PAS sunt gratuite.

Programul integral al Festivalului se poate regăsi aici https://la-pas.cries.ro/program-la-pas-festival-de-gastronomie-artizanala-2022/

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

colterm

Fritz se laudă cu un poiect grandios, pentru care nu are bani şi nici nu a cerut deocamdată

Primarul Timişoarei anunţă, cu surle şi trâmbiţe, Hotărârea pe care consilieri locali au aprobat-o astăzi, pentru cumpărarea unei instalaţii care va eficientiza sistemul centralizat de încălzire.

Accident în apropiere de Timișoara! O șoferiță a intrat cu mașina într-un cap de pod și s-a răsturnat!

Accident grav în această după amiază, pe DN6, pe raza localității Izvin. O șoferiță a pierdut, într-o curbă, controlul volanului, a lovit un cap de pod, după care s-a răsturnat.

Anunţ de ultimă oră! Putin rupe 18% din Ucraina

Live text: În aceste momente, preşedintele Federaţiei Ruse face anunţul privind anexarea celor 4 regiuni ucrainene: Herson, Zaporojie, Doneţk şi Luhansk.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.